З кабачків часто готують різноманітні закуски, запіканки та консервацію. Також такий овоч може стати чудовою основою для поживного крем-супу, який чудово підходить для обіду. Для такої страви вам навіть не знадобиться м'ясо.
Ідея приготування кабачкового крем-супу для обіду опублікована на сторінці відомої української шеф-кухарки Лізи Глінської (lizaglinskaya) в Instagram. Обов'язково зробіть хрусткі сухарики до такої страви.
Інгредієнти:
- цибуля – 2 шт.
- морква – 1 шт.
- картопля – 3 шт.
- кабачки – 4 шт.
- часник – 3 зубчика
- плавлений сир – 150 г
- рослинна олія та вершкове масло для смаження
- сіль – за смаком
- петрушка
Спосіб приготування:
1. Нарізати дрібно цибулю та часник.
2. Моркву нарізати або натерти.
3. Почистити кабачки, картоплю та нарізати невеликими шматочками.
4. На суміші рослинної олії і вершкового масла смажити цибулю та часник.
5. Коли цибуля стане прозорою та трішки золотистою, додати моркву, картоплю, кабачки.
6. Залити воду, щоб вона майже покрила овочі. Посолити.
7. Накрити кришкою та залишити на повільному вогні на 30 хвилин.
8. Додати натертий плавлений сир. Перемішати та залишити на повільному вогні ще на 5 хвилин.
9. Збити крем-суп занурювальним блендером до однорідної консистенції.
10. На цьому етапі довести крем-суп до смаку, при потребі, додати сіль.
11. Крем-суп можна подавати з сухариками, обсмаженим беконом та петрушкою.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пряні мариновані кабачки
- Мариновані кабачки з петрушкою і кетчупом
- Кабачки в клярі