MY.UAНовини
Кличко вигравав бій за 20 секунд, але не влазив в літак: шлях від боксера, що не падає, до мера Києва
Кличко вигравав бій за 20 секунд, але не влазив в літак: шлях від боксера, що не падає, до мера Києва

Кличко вигравав бій за 20 секунд, але не влазив в літак: шлях від боксера, що не падає, до мера Києва

19 липня свій день народження святкує мер Києва та легенда суперважкої ваги Віталій Кличко – "Доктор Залізний Кулак", який 41 перемогу із 45 на професійному ринзі здобув достроково. І жодного разу не побував в нокдауні чи нокауті, а обох поразок зазнав через травми. Крім того, Кличко-старший – єдиний боксер на планеті, якому вдалося нокаутувати своїх опонентів в першій половині бою протягом 26 поєдинків поспіль.

У 53-й день народження видатного боксера і політика OBOZ.UA згадав життєвий, спортивний і керівний шлях Віталія Кличко.

МРІЇ ПРО ПІЛОТА. Віталій народився 19 липня 1971 року в селищі Біловодську в Киргизстані в родині військового – нащадка збіднілого козацького роду з Черкащини. Його прадід та інші родичі по чоловічій лінії батька постраждали під час репресій проти сільського населення України в 20–30-х роках 20 століття, частина родини загинула під час Голодомору.

"Бабуся Дуся згадувала про те, як з сестрами вони збирали траву – калачики, як її батьки ховали від продзагонів харчі і як кричала мама, коли забирали зерно. Вона завжди плакала, коли те згадувала, а ми не могли повірити, що все це – правда. В бабусиній великій родині було 8 дітей. В ту страшну зиму її батьки і всі брати та сестри померли. Маленьку Дусю взяли на виховання сусіди, вона єдина вижила", – пізніше згадував боксер і політик.

А коли родина Кличків переїхала до Казахстана і оселилась неподалік космодрома Байконур, майбутній мер Києва, мріяв стати пілотом, але завадив високий зріст: "Разом із братом ми спостерігали запуски ракет, сидячи на даху нашої п'ятиповерхівки. Тому інших варіантів при виборі майбутньої професії просто не було. Але коли я виріс, зі своєю мрією довелося розлучитися, бо прямо сказали, що з таким зростом я не влізу в жодний військовий літак".

Також маленький Віталій мріяв про брата: "І коли мені було майже 5 років, мама мені зробила найкращий подарунок. Маленьким, брат намагався стати як старший. Я пішов до школи – він мріяв якнайшвидше туди потрапити. І став школярем у 6 років".

ЗУСТРІЧ З КИЄВОМ. Братам Кличко довелося багато переїжджати, поки 1985 року батька не перевели до Києва, де першим будинком боксерів став гуртожиток поблизу аеропорту Жуляни. До речі, саме звідти у квітні 1986 року вилітали гелікоптери, щоб гасити пожежу після аварії на АЕС у Чорнобилі.

Віталія зарахували до восьмого класу київської школи № 69 у середині навчального року і опинився у центрі уваги дівчат. Але, за словами свого шкільного друга Юрія Іонанова, на такі дрібниці не звертав уваги, оскільки серйозно захоплювався спортом і збирався вступати до військового училища.

Поза школою Віталій знайшов себе у кікбоксингу, де високий зріст боксера став йому у нагоді. Він шість разів ставав чемпіоном світу – чотири серед професіоналів та двічі серед любителів. На рингу він провів 35 поєдинків, переміг у 34-х і у 22-х – достроково.

ПЕРШІ ГРОШІ. Десь в 16–17 років у столиці Кличко-старший разом з братом почали заробляти перші гроші, продаючи фотографії кінозірок 80-х. Віталій якраз уже мав камеру, і коли вони з Володимиром отримали газету з фото акторів, то перезняли зображення, надрукували знімки та продавали їх по 20 копійок у шкільному дворі. Цікаво, що найбільший попит на той час мали Арнольд Шварценеггер і Сильвестр Сталлоне.

ПІДСТАВА ПЕРЕД ІГРАМИ. Згодом Кличко-старший став поєднувати кікбоксинг і бокс, займаючись у відомого тренера Володимира Золотарьова у Спортивному клубі армії, куди потім прийшов і Володимир. Швидко Віталій став одним з лідерів суперважкої ваги і завоював ліцензію на Олімпійські ігри в Атланті, однак у США не полетів через стероїди, які знайшли у його аналізах.

Кличко-старшого непокоїло скорочення обсягу м'язів правого стегна і на чемпіонаті світу-1995 він звернувся за порадою до німецького лікаря Фішера, який обслуговував турнір. Фішер порадив боксерові раз на місяць робити ін'єкції ретаболілу. А в українській команді чомусь не перевірили, чи є речовина у списку заборонених.

"Під час взяття проб на допінг на чемпіонаті світу серед військовослужбовців у мене виявили складову частину забороненого препарату. Виявилося, що це було наслідком неправильного лікування невеликої травми, якою займався не спортивний лікар. Оскільки всі мої прохання про помилування виявилися без відповіді, то на супертяжа для участі в Олімпіаді почав готуватися Володимир", – згодом згадував Віталій.

Дехто вважав, що Кличка-старшого спеціально "усунули", оскільки він був головним фаворитом на перемогу в Атланті-1996. Але якщо конкуренти українця мали такий розрахунок, то план провалився. Бо замість Віталія до США полетів Володимир та нікому не залишив шансів. Як пізніше це траплялося і у професійному боксі, брат помстився за брата. Або в цьому випадку, скоріше, підстрахував.

ШВИДКИЙ СТАРТ У ПРОФІ. Професійну боксерську кар'єру Кличко-старший розпочав у листопаді 1996-го, після того як уклав контракт з гамбурзькою промоутерською компанією Universum Box-Promotion і разом з братом почав тренуватися під керівництвом німецького фахівця Фріца Здунека.

41 з 45-ти своїх перемог в профі Доктор Залізний кулак здобув достроково, але найшвидшим для українця став бій 25 січня 1997 року проти американця Майкла Еклі, який впав вже після першого повноцінного удару Кличка на 20-й секунді дебютного раунду.

Віталій стрімко набирав хід. 1998-го він виграв титули інтерконтинентального чемпіона WBO і чемпіона Європи, успішно захистив свої звання і отримав статус обов'язкового претендента на повноцінний пояс WBO, яким володів британець Гербі Хайд.

До речі, в Україні Кличко-старший боксував єдиний раз 5 грудня 1998 року, захищаючи титул чемпіона Європи за версією EBU. І був такий злий через поразку Володимира від американця Росса П'юрітті, що з перших секунд бою буквально бив італійця Франческо Спінеллі, який тоді мав 19 перемог при 4 поразках. У результаті рефері був змушений зупинити бій уже в 1-му раунді, а Спінеллі завершив спортивну кар'єру.

До першої чемпіонської сутички Кличко підійшов з ідеальною статистикою – 24 перемоги у 24 боях і всі нокаутом. І 26 червня 1999 року в Лондоні за півтора раунди завершив поєдинок з британцем Хайдом, хоча напередодні Гербі зухвало заявляв, що Віталій ляже в ринзі. У той день Кличко-старший став першим в історії українцем, який здобув чемпіонський титул у професійному боксі.

БІЙ ЖИТТЯ. Одна з найкращих битв суперважкої ваги у XXI столітті відбулася 21 червня 2003 року в ринзі Staples Center у Лос-Анджелесі за участю Кличка старшого і британского чемпіона WBCта IBO Леннокса Льюїса. Сутичка закінчилася драмою для майбутнього політика, й мільйонами нових фанатів по всьому світу.

Планувалося, що 21 червня 2003-го Льюїс зустрінеться з Кірком Джонсоном, провівши захист поясу IBO, а Віталій зійдеться із Босвеллом. Після цього лідери своєї ваги вийдуть один проти одного. Але Кірк отримав травму та 6 червня відмовився від бою. Проте телеканал НВО та Еммануель Стюард не збиралися відмовлятися від запланованого поєдинку і вмовили Кличка, який через три дні підписав контракт на свій головний поєдинок і мав на цілеспрямовану підготовку до бою і двох тижнів.

Українця того вечора вважали андердогом, ставки на переможця букмекери приймали із співвідношенням 4:1 на користь Льюїса. Але попри це, Віталій домінував упродовж поєдинку, позбавивши Леннокса переваги у швидкості. Але на початку третього раунду у Льюїс пройшла атака, що, як виявилося, вирішила результат цієї битви титанів. Вважається, що британський "Лев" завдав потужного розгонистого удару правою, Кличко не встиг ухилитися, і це призвело до розсічення над лівим оком Віталія. Хоча майбутній мер потім заявив, що рани було завдано головою.

Українець все одно продовжував боксувати. Працював переважно від оборони, але діставав до підборіддя Леннокса своїми довгими руками. Був момент, коли Віталій ледь не збив з ніг Льюїса. Однак від раунду до раунду розсічення "Залізного Кулака" збільшувалося. Команді Кличка було дуже важко зупинити кров, яка заливала обличчя боксера. Українець став гірше бачити лівим оком та пропустив небезпечний аперкот.

А в перерві між 6-м та 7-м раундами лікар Пол Воллес порадив рефері Лу Морету зупинити бій, що той і зробив, побоюючись за здоров'я Віталія. Сам Кличко був проти, адже на момент зупинки бою після 6-го раунду Віталій вигравав на картках усіх трьох суддів – 58:56. Але рефері був невблаганний. Бій зупинили, українцю присудили поразку технічним нокаутом через глибоке розсічення.

Розмови про реванш між Віталієм та Ленноксом розбурхували любителів боксу та ЗМІ до 6 лютого 2004 року, коли Льюїс у Лондоні офіційно заявив про свій відхід. Мабуть, у другій перемозі над Кличком він був зовсім не впевнений. І згодом британський "Лев" визнав майстерність українця: "Віталій був найрозумнішим із моїх суперників.

ПОМСТА ЗА БРАТА. А свій пояс WBC, який так і не зумів здобути Володимир, Віталій завоював 24 квітня 2004, коли переміг технічний нокаутом Корі Сандерса. Саме того південноафриканського боксера Сандерса, який за рік до цього переміг Кличка-молодшего. Помста за брата виявилась ефективною і стрімкою. Бій для Коррі закінчився вже у 8 раунді.

Віталій утримував пояс більше восьми років. Останній раз майбутній мер захистив титул WBC 9 вересня 2012 року, не залишивши шансів німцю Мануелю Чарру вже у четвертому раунді. А 11 червня 2018 року першим з громадян України був включений до Міжнародної зали боксерської слави.

ПОЛІТИКА. Після завершення спортивної кар'єри Віталій Кличко розпочав політичну. Ще під час Помаранчевої революції брати Клички підтримували кандидата в президенти Віктора Ющенка. 12 грудня 2004 року Віталій у Лас-Вегасі боксував проти Денні Вільямса з помаранчевою стрічкою на поясі, а перемогу, здобуту у 8 раунді, спортсмен присвятив демократії в Україні.

"Я підтримую боротьбу народу за демократію проти маніпуляцій. Для мене майбутнє мого народу – дуже важливе, і я зроблю все, що я можу", – заявив потім боксер.

У березні 2006 року Віталій одночасно балотувався до Верховної Ради та Київради як очільник Блоку "Пора – ПРП", а також змагався за посаду міського голови Києва. Однак переможними виявилися тільки вибори у Київраду, тоді як на виборах міського голови Віталій Кличко зайняв друге місце після Леоніда Черновецького.

У квітні 2010 року Кличко-старший очолив партію "УДАР" (Український Демократичний Альянс за Реформи). І на парламентських виборах 2012 року очолювана ним партія посіла третє місце, отримавши 2 847 979 голосів, або 13,96 %, і здобула 34 місця у Верховній Раді VII скликання за партійними списками та 6 місць у мажоритарних округах.

Взимку 2013-2014-го колишній боксер був активним участников Революції гідності. Напередодні позачергових виборів президента України Кличко розглядався як один із фаворитів виборів, однак вирішив не брати участі, мотивуючи доцільністю висунення єдиного кандидата від демократичних сил, і припустивши, що найвищу підтримку серед таких кандидатів має Петро Порошенко.

Зате 25 травня 2014 року з третьої спроби Віталій був обраний міським головою Києва, набравши 56,7% голосів. Й зміг зберегти свою посаду мера у наступні роки, стикнувшись з великою кількістю випробувань під час повномасштабного вторгнення.

КЛІЧКО І РЕБРОВ. Віталій Кличко підтримує гарні стосунки з багатьма відомими спортсменами. Наприклад, головним тренером збірної України з футболу. Щоправда, знайомство двох легенд вийшло курйозним. 1998 року нападник київського "Динамо" разом із братами Кличко був претендентом на премію "Людина року" серед атлетів.

"Ми разом опинилися на врученні нагороди найкращому спортсмену року. Сиділи в залі поруч із Віталієм. Але я зовсім не очікував, що приз дістанеться мені. Коли мене оголосили лауреатом, я навіть не знав, що сказати. Потім було страшно повертатися на своє місце поряд з Кличком – я пішов із зали через чорний хід, сів у машину і одразу поїхав додому", – з усмішкою згадував Ребров.

Після цього футболіст збірної України та боксери потоваришували, Сергій по можливості бував на їхніх поєдинках. А в березні 2015 року, коли київське "Динамо" під керівництвом Реброва втерло носа вдома "Евертону" (5:2), Андрій Шевченко та мер Києва Віталій Кличко прийшли привітати наставника. На що Ребров з гумором відповів: "Все для твого міста робимо. Намагаємось. Не менше, ніж ти робимо".

СИН В БАСКЕТБОЛІ. Спортивную династію Кличка продовжив його син Максим. Син мера Києва увійшов до складу молодіжної збірної України на чемпіонаті Європи (U-20). Про талант хлопця дізналися нещодавно, оскільки він живе і навчається в США, де виступає за місцеві команди.

Кличко-молодший має зріст 218 см і грає на позиції центрового. Минулого року він виступав за океаном у складі команди Taft School. А в наступному сезоні Максим захищатиме кольори команди Amherst College, про що хлопець повідомив у своєму Instagram. А на нинішньому Євро один з найкращих в українській збірній.

Раніше OBOZ.UA повідомляв, що Володимир Кличко зворушливо звернувся до брата Віталія.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі Obozrevatel, Threads та Viber. Не ведіться на фейки!

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони
На камеру потрапив вчинок тренера "Шахтаря" у відповідь на незабитий пенальті Судакова. Відео
Обозреватель
2024-09-18T20:31:23Z
"Росія вкрала дитинство та мрію про футбол": Судаков пригадав перші дні війни
24tv
2024-09-18T20:15:03Z
Сербський дзюдоїст отримав дискваліфікацію за те, що перехрестився під час Олімпіади – деталі
TSN
2024-09-18T20:03:00Z
Російський боксер-чемпіон вирушив на фронт убивати українців
Обозреватель
2024-09-18T19:46:59Z
Нічия Шахтаря та ремейк фіналу-2023: результати матчів Ліги чемпіонів за 18 вересня
24tv
2024-09-18T19:21:43Z
Стало відомо, наскільки серйозну травму отримав Себальйос у матчі проти Ворскли
24tv
2024-09-18T19:12:23Z
Дубль Ло Чельсо приніс Бетісу перемогу над Хетафе
Football.ua
2024-09-18T19:07:30Z
Футзал. ЧС-2024. Україна розгромила Анголу
Football.ua
2024-09-18T19:01:22Z
«Шахтар» розпочав Лігу чемпіонів УЄФА виїзною нічиєю з «Болоньєю»
УкраинФорм
2024-09-18T18:49:16Z
Пишні мамині оладки: точний покроковий рецепт зі всіма пропорціями
Обозреватель
2024-09-18T20:01:35Z
Є 2 речі, на які експерт із бурбона перевіряє етикетку перед покупкою пляшки
24tv
2024-09-18T19:27:43Z
Вражають сміливістю і стійкістю: топ-5 безстрашних знаків зодіаку
GlavRed
2024-09-18T19:27:41Z
Не закрутка, а казка: маринуємо фантастичні помідори з цибулею на зиму
24tv
2024-09-18T19:00:51Z
Про це знають одиниці: як вивести плодових мушок з дому
24tv
2024-09-18T18:51:49Z
Просто і дуже смачно: сирна запіканка з грушами та сливами
Фокус
2024-09-18T18:45:34Z
Приємний шлейф відчують усі: куди наносити парфуми, щоб пахнути довше
GlavRed
2024-09-18T18:27:11Z
Не фрукт і не ягода: чим насправді є диня та кавун - несподівана відповідь
GlavRed
2024-09-18T18:27:04Z
Корисні запечені яблука з сиром і горішками: смачніше за будь-який десерт
Обозреватель
2024-09-18T18:04:51Z
Які трендові кольори волосся для жінок за 40: омолоджують і роблять образ бездоганним
TSN
2024-09-13T17:42:40Z
Тіна Кароль обрана музичною продюсеркою Нацвідбору на "Євробачення-2025"
TSN
2024-09-13T13:15:00Z
Відома співачка, яка подала заявку на Нацвідбір, поставила під сумнів вокал Klavdia Petrivna
24tv
2024-09-18T19:57:51Z
Повне розчарування: 3 фільми, які мали стати хітами, але не виправдали очікувань
24tv
2024-09-18T18:39:40Z
Наталія Могилевська озвучила прості слова, які доводять її старшу доньку до сліз
GlavRed
2024-09-18T17:27:06Z
Кінофестиваль «Молодість» оголосив дати проведення та представив нову айдентику
Детектор М
2024-09-18T17:16:46Z
GRISANA презентує новинку “Дочка ювеліра”
Storyboom
2024-09-18T16:58:51Z
У Києво-Печерській лаврі відкрили виставку «Відроджений всесвіт»
УкраинФорм
2024-09-18T16:34:34Z
Північноамериканська преса захоплюється російською агіткою «Росіяни на війні» і звинувачує українців у погрозах насильством
Детектор М
2024-09-18T16:31:10Z
Чому Кремль знову погрожує країнам НАТО через дозвіл бити вглиб Росії
24tv
2024-09-18T20:36:25Z
Головна умова для початку переговорів з росією про закінчення війни – це Китай: думка експерта
Знай
2024-09-18T20:30:48Z
Міносвіти розгляне петицію про присвоєння Ірині Фаріон звання Героя України
Новости Украины
2024-09-18T20:30:33Z
Санкції проти РФ слід розглядати як складову ширших зусиль з підтримки України - спецпредставник ЄС
УкраинФорм
2024-09-18T20:27:53Z
Зв'язок навіть під час довготривалих відключень: що придумали у Верховній Раді
GlavRed
2024-09-18T20:27:10Z
Зеленський виступить на засіданні Ради Безпеки ООН: названо дату і тему доповіді
Обозреватель
2024-09-18T20:19:24Z
Російська авіація атакувала Суми, ОВА попереджає про перебої з електрикою
УкраинФорм
2024-09-18T20:18:52Z
Трамп і Дуда можуть обговорити війну в Україні під час зустрічі у США, – Reuters
24tv
2024-09-18T20:12:18Z
План перемоги України повністю готовий – Зеленський
ГЛАВКОМ NET
2024-09-18T20:03:52Z
Прикордонники попередили українців про можливі труднощі з перетином польського кордону
ГЛАВКОМ NET
2024-09-13T15:49:31Z
Ціна Курської операції: українські військові розповіли, чи вартий наступ важких зусиль
TSN
2024-09-13T17:42:32Z
Литва хоче інвестувати €10 млн у виробництво українського ракетного комплексу "Паляниця"
Обозреватель
2024-09-18T20:31:57Z
Плюс понад 500 "Шахедів" та 170 далекобійних ракет на місяць: скільки зброї має РФ, — Forbes
Фокус
2024-09-18T20:27:45Z
Чому в Україні ставлять хрести на в'їзді в місто
GlavRed
2024-09-18T20:27:42Z
Не лише Торопець: на світанку зловив приліт самохідний артилерійський полк на Брянщині. Відео
Обозреватель
2024-09-18T20:19:00Z
Закохані з Великої Британії разом помруть у "капсулі самогубців"
24tv
2024-09-18T20:15:20Z
Потрібно зробити перед мобілізацією: чоловікам дали пораду щодо роботи
Знай
2024-09-18T20:12:23Z
"Імітую оргазм 5 років": люди поділилися історіями, які ніколи не розкажуть своїм коханим
24tv
2024-09-18T20:06:42Z
"Від тіл нічого не залишилося": Z-пропагандистка заявила про багатьох загиблих на складі в Торопці
TSN
2024-09-18T20:21:13Z
Вибухи в Сумах: у місті та області виникли перебої з електропостачанням, — ЗМІ
Фокус
2024-09-18T20:12:55Z
Вибухи у Сумах: у деяких районах міста зникло світло
TSN
2024-09-18T20:06:56Z
Вбивство на АЗС у Києві: прокуратура оприлюднила нові подробиці про затриманого
TSN
2024-09-18T20:03:58Z
Злодії викрали 30 ноутбуків з будівлі міністерства в центрі Афін
InternetUA
2024-09-18T19:50:13Z
Не тільки пейджери: сьогодні у Лівані вибухали iPhone, ноутбуки, електронні замки та інші пристрої
ITC
2024-09-18T19:50:04Z
Окупанти обстріляли Суми: у місті частково зникла електроенергія
ГЛАВКОМ NET
2024-09-18T19:45:12Z
За обвал 100-метрової секції мосту в Дрездені взялась прокуратура
Европейская правда
2024-09-18T19:43:53Z
В Сумах прогриміла серія вибухів: в місті та околицях зникло світло
GlavRed
2024-09-18T19:36:07Z
Український офіцер намагався "злити" ФСБ координати своєї бригади за мільйон рублів
24tv
2024-09-18T20:21:08Z
Частину України охопила повітряна тривога: де небезпечно
TSN
2024-09-18T20:06:24Z
Прогноз погоди на осінь 2024: скільки триматиметься тепло і коли прийдуть зливи
TSN
2024-09-18T20:03:36Z
Битва за Покровськ: експерт розповів, як промислові зони та терикони допомогли загальмувати просування росіян
Политека
2024-09-18T19:40:30Z
Перша спроба – провалилася, – Жданов про спробу росіян відбити Курську область
24tv
2024-09-18T19:30:12Z
У Криму пройшовся смерч: моторошне відео
24tv
2024-09-18T19:27:43Z
Мішені для HIMARS: ЗСУ прицільно б'ють по скупченнях окупантів на полігонах, – Forbes
24tv
2024-09-18T19:15:36Z
Солдат ЗСУ три місяці "відпочивав": суд жорстко покарав військового
Политека
2024-09-18T19:04:27Z
У Борисполі два дні поспіль не буде води, їдальні у школах та дитсадках закриють
FaceNews
2024-09-18T18:57:44Z
Небезпечна хвороба повертається: через травму пальця хлопчик потрапив до інтенсивної терапії
Знай
2024-09-18T20:30:20Z
Як схуднути без ранкових пробіжок і фітнесу: прості способи витрачати більше калорій
TSN
2024-09-18T20:03:48Z
Не робіть цієї помилки: як правильно пити каву вранці і не товстіти
Фокус
2024-09-18T18:57:36Z
Зрада партнера може викликати хвороби тіла: вчені зробили сенсаційне відкриття
Знай
2024-09-18T18:51:23Z
Які хвороби очей передаються у спадок та чи можна цього уникнути: пояснення офтальмолога
24tv
2024-09-18T18:36:23Z
Як втрачати вагу правильно: ефективний розклад для голодування
Обозреватель
2024-09-18T17:01:08Z
У мозку виявлено дві різні карти
Portaltele
2024-09-18T16:34:22Z
У Великій Британії кожен п'ятий лікар використовує ШІ у роботі
InternetUA
2024-09-18T16:23:55Z
Лікарі назвали сім продуктів, які допоможуть швидко відновити печінку
AgroNews
2024-09-18T16:22:24Z
Найдешевші моделі Mitsubishi залишать ринок. Фото
Обозреватель
2024-09-18T19:31:31Z
JAC Motors презентував на IAA Transportation 2024 лінійку електровантажівок
AutoCentre
2024-09-18T18:42:09Z
Hyundai представила недорогий кросовер для бездоріжжя
ГЛАВКОМ NET
2024-09-18T18:15:01Z
Audi RS e-tron GT Performance – «ракета» потужністю 925 к.с., що розганяється до «сотні» за 2,4 с. Дорого!
ITC
2024-09-18T18:01:46Z
У Європі з'явилася перша країна, де електромобілів більше, ніж бензинових
TSN
2024-09-18T17:48:29Z
Знайомий незнайомець: італійці показали футуристичний електричний фургон
Фокус
2024-09-18T16:42:01Z
В Україні стрімко виросли продажі вживаних авто із США: найпопулярніші моделі
ГЛАВКОМ NET
2024-09-18T15:48:08Z
Mercedes-Benz представив ексклюзивний AMG GT Motorsport Collectors Edition
AutoCentre
2024-09-18T15:03:16Z
BYD показав недорогий вантажний електромобіль для Європи
Фокус
2024-09-18T15:00:47Z
Зростання бізнесу у 2025 році очікують не всі члени ЄБА - дослідження
Хвиля
2024-09-18T20:36:18Z
Акції китайських виробників чіпів різко зросли
InternetUA
2024-09-18T20:16:10Z
Експерт розповів про нові правила виплати пенсій українцям за кордоном
Хвиля
2024-09-18T19:33:52Z
Доведеться перебиватися одним гарніром: ціни на улюблене м'ясо українців шокують
Знай
2024-09-18T19:12:20Z
Сергій Шапран став одноосібним власником компанії Будіндустрія-Сервіс ЛТД
24tv
2024-09-18T18:42:17Z
Японія призупинила видалення ядерного палива з АЕС Фукусіма
InternetUA
2024-09-18T18:37:32Z
Глобальний держборг зросте до 100% до кінця десятиліття - МВФ
УкраинФорм
2024-09-18T18:27:52Z
Росія вигадала спосіб, як продавати свою нафту дорожче
ГЛАВКОМ NET
2024-09-18T18:19:07Z
Тарифи на воду можуть зрости: водоканали перебувають на межі виживання
Политека
2024-09-18T18:01:23Z
Фішинг та фейкові акаунти: як захистити себе від інтернет-шахраїв
Украина Криминальная
2024-09-18T20:12:51Z
Росія вкотре запустила дрони-камікадзе: де є небезпека через "Шахеди"
24tv
2024-09-18T18:51:29Z
Оновлення iOS 18 на Apple: топ найважливіших функцій і нововведень, на які всі чекали
InternetUA
2024-09-18T18:43:03Z
Земля отримає нового міні-супутника на два місяці
360ua.news
2024-09-18T18:21:53Z
Технологія SuperSonic може повністю зарядити смартфон менш ніж за 5 хвилин
InternetUA
2024-09-18T18:19:41Z
Як відновити видалені повідомлення у Viber: рекомендації користувачам
TSN
2024-09-18T17:48:17Z
Ліквідовано міжнародну кіберзлочинну платформу, заарештовано понад 50 осіб – Європол
iPress
2024-09-18T17:41:56Z
5 серйозних причин видалити зі свого смартфона WhatsApp
InternetUA
2024-09-18T17:37:43Z
Старі iPhone скоро отримають можливість запису дзвінків
InternetUA
2024-09-18T17:23:03Z