Щоб обід вийшов ситним і бюджетним – можна використати кабачки. З такого овочу можна зробити елементарний рулет, основу для якого потрібно просто запекти в духовці. Для начинки поєднайте плавлений сир, часник і помідори.
Ідея приготування ситного кабачкового рулету для обіду опублікована на сторінці фудблогерки з ніком zhuravlina cooking в Instagram. Кабачкова маса чудово тримає форму і не розпадається.
Інгредієнти на кабачковий корж:
- кабачки – 3 шт. (800 гр) + сіль 1 ч.л.
- борошно – 5-6 ст.л.
- яйця – 3 шт.
- сіль - 1/2 ч.л.
- сметана – 1 ст.л. (з великою гіркою)
Інгредієнти для начинки:
- плавлені сирки – 200 г (3 шт.) або сулугуні сир – 180 г
- майонез – за смаком
- часник – 4-5 зубчиків
- помідори – 3 шт.
- кріп – невеликий пучок
Спосіб приготування:
1. Кабачки натерти на великій тертці.
2. Додати сіль, перемішати і відставити на 15 хвилин, щоб рідина зайва вийшла.
3. З кабачків зцідити всю рідину, додати яйця, борошно, сметану, сіль і все добре вимішати.
4. Духовку розігріти до 200 градусів.
5. Пергамент змастити олією трішки і викласти тонким шаром рівномірно тісто кабачкове і перекласти в духовку до готовності.
6. Коли основа буде готова, вона стане кольору.
7. Готовий корж охолодити до кімнатної температури.
8. Натерти плавлені сирки або сулугуні сир і додати часник натертий, майонез або майонез наполовину із сметаною, кріп і добре перемішати.
9. На корж викласти начинку тоненьким шаром, помідори і дуже щільно завернути.
10. Далі завернути в харчову плівку і перекласти в холодильник мінімум на 1,5-3 години.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Пряні мариновані кабачки
- Мариновані кабачки з петрушкою і кетчупом
- Кабачки в клярі