/https%3A%2F%2Fs3.eu-central-1.amazonaws.com%2Fmedia.my.ua%2Ffeed%2F9%2F2cab80c31fd288e875fd4fb0e706572a.jpg)
Діти отруюються, продукти псуються: магазини спеціально не вмикають генератори
Протягом останніх 15 днів в Україні було зафіксовано 35 скарг на порушення умов зберігання харчових продуктів, включаючи випадки продажу протермінованих товарів. Сергій Ткачук, голова Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів і захисту споживачів (Держпродспоживслужба).
Найбільша кількість скарг надійшла з Києва — 11 випадків. Держпродспоживслужба реагує на кожне звернення споживачів і проводить позапланові перевірки магазинів і ринків.
Якщо виявляються порушення, то накладаються штрафи: від 6 до 10 мінімальних заробітних плат за порушення гігієнічних вимог, від 17 до 25 мінімальних зарплат за продаж непридатних харчових продуктів, і від 8 до 12 мінімальних зарплат за продаж протермінованих швидкопсувних товарів.
Під час перевірок, якщо виявляють зіпсовані продукти, їх вилучають і утилізують. Посилено контроль за стихійними ринками в ряді областей, включаючи Дніпропетровську, Івано-Франківську, Київську, Кіровоградську, Львівську, Миколаївську, Полтавську, Сумську, Тернопільську та Херсонську області.
У Дніпрі, наприклад, внаслідок посиленого моніторингу було вилучено і знищено близько 200 кілограмів риби, 2,7 кілограма раків і 20 кілограмів ковбасних виробів.
Ці продукти не мали документального підтвердження походження, не проходили лабораторні дослідження на безпеку і не відповідали умовам зберігання.
Такий контроль і перевірки важливі для запобігання харчових отруєнь і забезпечення безпеки споживачів.
Вам буде цікаво дізнатисябуханець "чорного" майже 40 грн: супермаркети оновили ціни на популярні види хліба