Допоки триває сезон кабачків, важливо встигнути заготовити їх на зиму. Цей овоч дуже дешевий та легкий у приготуванні, а також надзвичайно смакує у консервованому вигляді. Існує дуже багато варіантів приготування консерації з ним, але найчастіше господині шукають швидкі рецепти, щоб мати час і на інші продукти.
Фудблогерка Алла Ферштинська у своєму YouTube-каналі розповіла, як надзвичайно швидко закрутити кабачки на зиму. В результаті вони вийдуть хрумкими та матимуть гарний вигляд. Таким чином, навіть під час холодної зими на вашому столі все рівно з’явиться смачна закуска.
Інгредієнти на 1 літрову банку
- Кабачки середні – скільки влізе
- Парасолька кропу
- Петрушка – 2 гілочки
- Часник – 3-4 зуб
- Цибуля – декілька кружалець
- Морква – декілька кружалець
- Чорний перець горошком – 4-6 шт
- Коріандр – 2-3 горошини
- Червоний стручковий перець – маленький шматок
- Цукор – 2 ст.л.
- Сіль – 1 ч.л.
- Оцет 9% - 3 ст.л.
Спосіб приготування
1. Кабачки миємо та нарізаємо на кружальця, товщиною не більше 1 см.
2. Всі інгредієнти для маринаду складаємо на дно банки.
3. Викладаємо в банку кабачки.
4. Заливаємо банки до верху холодною водою.
5. Стерилізуємо протягом 7-10 хвилин після закипання.
6. Закручуємо кришками, перевертаємо та накриваємо теплим одіялом до повного остигання.
На OBOZ.UA є й інші рецепти консервацій:
- Мариновані огірки на зиму
- Овочеве асорті
- Хрусткі консервовані огірки