Кабачки, приготовлені за даним рецептом, сподобаються навіть тим людям, хто не любить цей овоч. Страва виходить дуже смачною та має оригінальну подачу.
Як правильно приготувати закуску з кабачків в Instagram розповіла фудблогерка Світлана Левицька. Виявляється, це овоч чудово поєднується із фетою.
Інгредієнти
- Кабачки середні – 2 шт
- Моцарела
- Моцарела бебі – для подачі
- Вершкове масло – для обсмажування
- Сметана – 1-2 ст.л.
- Базилік
- М’ята
- Часник
- Мед – 1 ч.л.
- Сіль
Інгредієнти для заправки
- Олія – 2 ст.л.
- Соєвий соус – 1 ст.л.
- Паприка – 1 ч.л.
- Орегано – 1 ч.л.
- Мед – 1 ч.л.
Спосіб приготування
1.Кабачки розрізаємо навпіл і робимо на них надрізи решіткою.
2. Обсмажуємо їх надрізами донизу у вершковому маслі протягом 10 хвилин.
3. Готуємо заправку, змішуючи всі інгредієнти.
4. Змазуємо кабачки заправкою.
5. Відправляємо кабачки у розігріту до 200 градусів духовку на 20 хвилин.
6. Моцарелу максі просушуємо серветкою від зайвої вологи та поміщаємо у блендер разом зі сметаною, часником, листям базиліку, м’яти, медом та сіллю. Перебиваємо до однорідності.
7. Викладаємо соус на тарілку, зверху кабачки, прикрашаємо кульками моццарелли міні і листками базиліку.
На OBOZ.UA є й інші рецепти закусок:
- З помідорів
- З баклажанів
- З лаваша