Сирник – це десерт, який цінують та люблять абсолютно всі. Його по-різному готують в кожному окремому регіоні України. Але найвідомішим та найпопулярнішим з них звісно є львівський сирник. Він вже давно став легендарним та ніколи не втратить своєї популярності.
Як приготувати ідеальний львівський сирник, в Instagram розповіла фудблогерка з ніком viktoriia chui. За її словами, цей рецепт обов’язково стане вашим фаворитом.
Інгредієнти
- Кисломолочний сир – 600 гр
- Цукор – 100 гр
- Ванільний цукор
- Сметана не менше 20% — 70 гр
- Вершкове масло – 100 гр
- Манна крупа – 30 гр
- Сухофрукти – 100 гр
Інгредієнти для глазурі
- Вершкове масло – 60 гр
- Цукор – 40 гр
- Сметана – 50 гр
- Какао – 15 гр
Спосіб приготування
1.До сиру додаємо яйця, цукор, ванільний цукор, сметану і перебиваємо блендером.
2. Додаємо розтоплене масло і манну крупу і ще раз все перебиваємо.
3. Додаємо розтоплене масло і манну крупу і ще раз все перебиваємо.
4. В кінці додаємо улюблені сухофрукти, перемішуємо і викладаємо тісто в форму, застелену пергаментом.
5. Відправляємо в розігріту духовку до 180* на 45-50хв.
6. Після випікання залишаємо його у вимкненій духовці на годину.
7. Виймаємо, даємо повністю охолонути при кімнатній температурі і переносимо в холодильник на 5 год.
8. Готуємо глазур. Все змішати в каструлі і проварити 2-3хв. Дати повністю охолонути.
9. Перекладаємо з форми на тарілку, поливаємо глазур’ю, відправляємо ще раз в холодильник на 30хв, після чого нарізаємо та подаємо до столу.
На OBOZ.UA є й інші рецепти десертів:
- Десерт з полуниці
- Шоколадний десерт
- Десерт без яєць та цукру