Влітку пироги найкраще готувати з корисними ягодами та фруктами. Дуже смачно буде з малиною, смородиною, ожиною, вишнями, яблуками, нектаринами.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного ягідного пирога, основа якого – кисломолочний сир, крохмаль та яйця.
Інгредієнти:
Сирна начинка:
- 300 г кисломолочного сиру
- 1 яйце
- 2 ст. цукру
- ванілін
- цедра одного лимона
- 1 ст. крохмалю
Тісто:
- 2 яйця
- 130-150 г. цукру
- ванілін
- дрібка солі
- 90 мл. олії або розтопленого вершкового масла
- 150мл. молока
- 260 р. муки
- 1,5 ч.л. розпушувача
- 300 г ягід/фруктів
Спосіб приготування:
1. Для сирної начинки: змішай всі інгредієнти і перебийте до однорідності за допомогою блендера.
2. Для тіста: в яйця додайте цукор, ванілін, сіль та збийте міксером до білого кольору. Влийте рослинне або розтоплене вершкове масло, молоко і на низьких обертах міксера збийте до однорідності.
3. Просійте борошно, всипте розпушувач і збийте на низьких обертах міксера до однорідності, довго не вимішуйте.
4. Готове тісто перелийте у форму для запікання, зверху викладіть ягоди, фрукти та сирну начинку. Відправте в розігріту до 180 градусів духовку на 40-45 хвилин.
Готовність тисту перевіряємо дерев'яною паличкою, на виході вона має бути сухою!
Також на OBOZ.UA повідомлялося, як приготувати смачний, шоколадний, пухкий пиріг.