Консервовані персики – це не лише чудовий варіант начинки для різноманітних пирогів, булочок та інших видів випічки, але й надзвичайно смачний десерт, який можна вживати як самостійну страву. Цей фрукт у консервованому вигляді коштує достатньо дорого. Але ж нічого не заважає приготувати його самостійно.
Як правильно це зробити, в Instagram розповіла фудблогерка Анна Шолкова. Якщо дотримуватись її рецепту, консервовані персики вийдуть надзвичайно смачними і ними можна буде насолоджуватись протягом всієї зими.
Інгредієнти на літрову банку
- Персики – 1 кг
- Вода – 500 мл
- Цукор – 250 гр
- Сік лимону – 1 ст.л.
- М’ята – за бажанням
Спосіб приготування
1. Персики очищуємо від шкірки, розрізаємо навпіл та виймаємо кісточку.
2. В каструлі змішуємо цукор та воду. Додаємо лимонний сік та м’яту за бажанням.
3. Доводимо сироп до кипіння та повного розчинення цукру. Дістаємо м’яту.
4. Відправляємо персики у сироп та проварюємо протягом 5 хвилин.
6. У стерилізовану банку викладаємо персики.
7. Сироп знову доводимо до кипіння та заливаємо у банку.
8. Закриваємо банку кришкою, перевертаємо та загортаємо у тепле одіяло до повного охолодження.
На OBOZ.UA є й інші рецепти з персиків:
- Компот з цілих персиків
- Персиковий джем
- Варення з персиків