Томатний сік – це чудова заготівля на зиму. Таку консервацію можна використовувати не лише якнапій, але як основу для різноманітних соусів та супів. Але дуже часто виходить, що сік не виходить вдалим, починає швидко скисати і втрачає насичений смак.
Редакція FoodOboz розповість про помилки, через які не приходить приготувати томатний сік. На ці нюанси варто звернути увагу.
Дуже важливо обрати правильні помідори
Саме якість плодів найбільшою мірою впливає на якість соку. Для приготування не можна використовувати помідори з пошкодженнями, гнилі та не свіжі. Також вони повинні бути повністю стиглими.
Тому якщо ви використовуєте не домашні плоди їх, за можливості, потрібно розрізати один помідор і дивитись на якість.
Варто звернути увагу також і на те, щоб у плодах не було багато вологи. Надмірна кількість рідини зробить сік дуже водянистим.
Тенологія приготування соку
1. Якщо ви обрали якісні плоди, їх потрібно добре промити і просушити.
2. Після цього помідори потрібно пропустити через сокочавилку або м'ясорубку.
3. Проварити приблизно 20 хвилин, не збираючи зверху піну.
4. Розлити у чисті та сухі банки.
5. Стерилізувати 20 хвилин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Малосольні помідори в пакеті з кропом
- Гострі квашені помідори
- Малосольні помідори з часником