У цьому рецепті є тільки томати, солодкі перці та спеції.
Лечо можна приготувати за безліччю рецептів, але цей, з мінімальним набором інгредієнтів, вважається класичним. Солодкий перець у томатному соусі приправляється спеціями на ваш смак. І чудова заготівля на зиму готова. Фокус розповість, як приготувати лечо.
Перці можна брати будь-якого кольору, різні кольори в рецепті вказані скоріше для естетики.
Лечо
Інгредієнти:
- зелений солодкий перець — 2 кг;
- червоний солодкий перець — 1 кг;
- помідори — 1 кг;
- томатний сік — 2 л;
- цукор — 100 г;
- сіль — 2 ст. л.;
- лавровий лист — 2 шт;
- коріандр — 1 ч. л.;
- духмяний перець горошком — 4 шт;
- рослинна олія — 150 мл;
- столовий оцет (9%) — 100 мл.
У перців видаліть хвостики та насіння, наріжте їх широкими смужками. Помідори для лечо вимийте та розріжте на четвертинки. Томатний сік перелийте у велику каструлю, додайте цукор, сіль, цукор, лавровий лист і спеції. Помішуючи, доведіть до кипіння.
Додайте нарізані помідори та солодкий перець. Влийте рослинну олію і доведіть до кипіння. Варіть лечо 15 хвилин на середньому вогні. Додайте столовий оцет. Перемішайте і знову доведіть до кипіння.
Розкладіть гаряче лечо по стерилізованих банках, щільно закрийте і після охолодження зберігайте в темному сухому місці.
Читайте також:
Ідеальне поєднання: рецепт баклажанів, запечених із м'ясом
Оригінальна заготівля на зиму: рецепт баклажанів в аджиці
Чахохбілі за класичним рецептом: як приготувати смачну страву грузинської кухні