Кулінарний експерт, зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова показала, як приготувати деруни з картоплі та кабачка – смачні, хрумкі зовні та ніжні всередині.
Такі деруни виходять значно легшими за звичайні, кориснішими, смачнішими та без зайвого жиру. Вони підійдуть навіть тим, хто намагається правильно харчуватися.
Щоб приготувати кабачково-картопляні деруни, "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова використовує такі інгредієнти:
- кабачок - 300 г
- картопля - 300 г
- яйце - 1 шт.
- сіль - 1 ч.л.
- борошно - 30 г
- сир твердий витриманий - 50 г
Кабачок і картоплю "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова натирає на дрібній тертці, відкидає на сито та в миску відтискає зайву рідину. Сік зливаємо, а картопляний крохмаль, який осяде на дно миски, повертаємо назад до тертих картоплі та кабачка.
До картоплі з кабачком додаємо яйце, борошно та дрібно натертий твердий сир, перемішуємо все до однорідності.
Смажимо деруни на розігрітій пательні з невеликою кількістю олії чи масла гхі на середньому вогні до золотистості з обох боків. Викладаємо готові деруни на паперову серветку, щоб позбутися зайвого жиру.
"Такі хрумкі, засмаглі, але зеленуваті за рахунок того, що вони з кабачком. Ну і поки вони гарячі, в сметанку його – і так, це найсмачніші деруни, що я колись куштувала. Обов'язково приготуйте", – додала "Мастер Шеф" Литвинова.
Останні новини України:
Дешевше та смачніше за рис: "Мастер Шеф" Литвинова показала, як зекономити на приготуванні плову.