Хачапурі – це традиційний грузинський вид випічки, який готується із сиром. Проте, існує і багато інших варіантів начинки. Найпопулярнішою, звісно є начинка з м’ясом, яка надає виробу соковитості та цікавого смаку.
Фудблогерка з ніком valerikiry в Instagram розповіла, який вид хачапурі вона полюбляє найбільше. Виявилось, що це випічка з телятиною. Вона також показала, як правильно приготувати таку начинку, а також тісто, щоб точно сподобалось всім.
Інгредієнти для тіста
- Борошно – 500 гр
- Сіль – 1 ч.л.
- Цукор – 1 ч.л.
- Олія – 3 ст.л.
- Сметана – 1 ст.л.
- Дріжджі сухі – 6 гр
- Молоко – 150 мл
- Вода – 150 мл
Інгредієнти для начинки
- Фарш телятина – 300 гр
- Фарш свинина – 300 гр
- Цибуля – ½ шт
- Часник – 1 зуб
- Сіль – 1 ч.л.
- Перець чорний – ½ ч.л.
Інгредієнти для змащування
- Яйця – 1 шт
- Вершкове масло – 50 гр
Спосіб приготування
1.Зʼєднати молоко, воду, дріжджі, цукор, сіль, перемішати та залишити на 5 хвилин.
2. Додати сметану, олію, перемішати та ввести просіяне борошно.
3. Перемішати лопаткою, а потім продовжити руками. Тісто буде липнути до рук, тому краще руки змастити рослинною олією.
4. Залишити тісто на 40 хв до збільшення вдвічі.
5. Тісто розділити на 5 рівних частин (~160 гр кожна ) і згорнути в кульки.
6. Фарш так само розділити на кульки (125 гр кожна приблизно), кожна з яких повинна бути трошки менша за кульку з тіста.
7. Тісто формувати руками трошки вирівняти , викласти кульку з фаршу і краї тіста витягнути над фаршем і зверху добре закріпити краї, розрівняти.
8. Посередині зробити невеличкий отвір.
9. Викласти на деко хачапурі , змастити жовтком і відправити у розігріту духовку при 250 градусах на 10-14 хвилин.
10. Змастити гарячі хачапурі вершковим маслом і подавати з аджикою.
На OBOZ.UA є й інші рецепти хачапурі:
- Хачапурі на кефірі
- Хачапурі з яйцем
- Хачапурі з листкового тіста