MY.UAНовини
Скільки насправді потрібно пам’яті вашій відеокарті у 2024 році
Скільки насправді потрібно пам’яті вашій відеокарті у 2024 році

Скільки насправді потрібно пам’яті вашій відеокарті у 2024 році

Системні вимоги до відеоігор ростуть з кожним роком, а маркетологи лише підливають масла у вогонь, щоб мотивувати геймерів оновити свій комп’ютер. В цій статті розберемось скільки насправді потрібно пам’яті відеокарті у 2024 році. Врахуємо сучасні ААА забавки, популярні онлайн проєкти та безсмертні хіти, які досі активно грають. Будемо посилатися на реальні результати тестування в оглядах ITC та складемо порівняльні діаграми.

Зміст

  • 1 Коротко про VRAM і штучний хайп на великі об’єми
  • 2 Ігри, в які грають мільйони
  • 3 Скільки відеопам’яті потрібно для сучасних відеоігор?
    • 3.1 Full HD 1920×1080 6-8 ГБ
    • 3.2 Quad HD 2560×1440 8-12 ГБ
    • 3.3 Ultra HD 3840×2160 12-16 ГБ
    • 3.4 Multiple x3 Ultra HD 3840×2160, 8K 7680×4320 20-24 ГБ
  • 4 Висновки і рекомендації

Коротко про VRAM і штучний хайп на великі об’єми

VRAM (відеопам’ять) розпаяна на платі графічного прискорювача і використовується для зберігання текстур, шейдерів, полігонів та всіх інших даних в грі і не тільки. Будь-яка програма на комп’ютері споживає як оперативну, так і відеопам’ять. Навіть, відображення графічного інтерфейсу на робочому столі також потребує VRAM.

На відміну від оперативної пам’яті відеопам’ять має вищу пропускну здатність, але її об’єм не вийде просто так збільшити, додаючи нові планки. Чипи пам’яті розпаяні на самій відеокарті, тому про апгрейд можна забути.

Це змушує вибирати відеокарту обережніше, а багато новачків після перегляду «страшилок на YouTube» починають вагатися чи вистачить їм відеопам’яті.  Хитрі відеоблогери допомагають виробникам активніше продавати відеокарти, тому розповідають маячню в стилі: «8 ГБ відеокарти мертві, не купуйте їх у 2024 році!».

Це лише спроба зловити хайп серед немаленької аудиторії комп’ютерних ентузіастів, яка не має нічого спільного з реальністю. В реальних тестових умовах, як виявляється, можна комфортно грати з 8, 6, 4 чи, навіть, 2 ГБ буфером відеопам’яті, але про все за порядком.

В цій статті розвіюємо міфи, посилаючись на наші власні редакційні огляди сучасних відеокарт, а в кінці матеріалу дамо відповідь на питання: «Скільки насправді потрібно пам’яті вашій відеокарті у 2024 році?».

Ігри, в які грають мільйони

Великий буфер відеопам’яті здатен вмістити текстури вищої якості, хоча далеко не всі відеоігри потребують багато VRAM. Більшість користувачів стикаються з ситуацією, коли впираються в можливості чипа GPU, процесора, а не пам’яті відеокарти. Наприклад, модель AMD Radeon RX 580 8 ГБ легко вміщує якісні текстури сучасних відеоігор у своєму буфері, але в Alan Wake 2 працює в режимі «слайд шоу».

Якщо коротко, то комп’ютерні відеоігри грубо можна розділити на дві категорії:

  • ААА забавки (зазвичай однокористувацькі) з високими системними вимогами та розкішною графікою;
  • Онлайн забавки кіберспортивного характеру з низькими системними вимогами та простішою графікою.

Якщо в першій категорії відеокарта має велике значення, то для найпопулярніших відеоігор, які грають в сотні (або тисячі) разів більше, ніж ААА, достатньо найпростішого графічного прискорювача бюджетного класу. Умовна 7-10 річна відеокарта з 2-4 ГБ відеопам’яті все ще актуальна для переважної більшості відеоігор з топ чарту Steam.

Розгляньмо кілька прикладів з огляду відносно сучасної Asus Dual Radeon RX 6400. Наразі це найслабша актуальна відеокарта AMD з 4 ГБ відеопам’яті, але і її достатньо для комфортної гри в роздільній здатності Full HD, якщо мова йде про кіберспортивні відеоігри.

Умовні позначення:

  • COMP – кіберспортивні налаштування графіки;
  • LOW – низькі налаштування графіки;
  • MED – середні налаштування графіки;

В грі (другій за популярністю в Steam) DOTA 2 з монітором 1920x1080p та в парі з процесором AMD Ryzen 9 7900 отримуємо 170-240 FPS, залежно від сцени. Завантаженість відеокарти не повна, як і буфера VRAM. В середньому потрібно 2000-3000 МБ відеопам’яті.

Fortnite потребує трохи більше ніж 2000 МБ VRAM. В деяких сценах це значення може доходити до 3000 МБ, але не більше. Налаштування графіки, звісно що, мінімальні з високими текстурами, адже Ultra графіка в подібних іграх лише заважає перемагати противників.

Ще одна популярна забавка Rocket League також зовсім не вимоглива до відеопам’яті – достатньо 2500-3000 МБ для комфортної гри в Full HD.

В Apex Legends вимоги значно вищі, тому з 4 ГБ RX 6400 не вийде поставити максимальні текстури. Всі параметри графіки на мінімум, а текстури середні і отримуємо майже повне завантаження буфера 3800-3900 МБ.

Для комфортної гри краще виставити текстури найгіршої якості, адже через це можуть бути мікрофрізи. Коли не вистачає VRAM картинка втрачає плавність. Це добре видно на знімку екрана, де іноді проскакують піки в графіку часу кадру.

Отже, якщо хочеться дивитися на текстури високої якості та отримати ідеально плавну картинку, для Apex Legends потрібно відеокарту хоча б на 6-8 ГБ VRAM. З кіберспортивними забавками начебто все зрозуміло – низькі вимоги до відеокарти та повна залежність від процесора, але як бути з ААА іграми?

RX 6400 все ще достатньо для багатьох ААА забавок, але лише добре оптимізованих (Starfield поставить на коліна цю відеокарту). Якісні забавки Forza Horizon 5, Red Dead Redemption 2 та Cyberpunk 2077 не потребують багато VRAM, тому грати можна й з 4 ГБ буфером у Full HD.

Тобто 4 ГБ станом на 2024 для універсального геймера це абсолютний мінімум, якщо хочеться грати сучасні (добре оптимізовані) консольні ААА відеоігри, а не лише кіберспортивні проєкти. Звісно, мова йде лише про Full HD, не більше.

Можна коротко підбити висновки для любителів популярних онлайн забавок, які тримають ледь не всю аудиторію ПК геймерів:

Якщо вас цікавлять популярні онлайн відеоігри, такі як World of Wacraft, Dota 2, Couter Strike 2, League of Legends, Valorant, Fortnite, Rocket League, Minecraft, Roblox, то 4 ГБ відеопам’яті вистачає з головою (RX 6400, RX 6500 XT, GTX 1050 Ti, GTX 1650), а іноді й 2 ГБ (умовна GTX 1050) у 2024 році.

Також любителям таких ігор варто звернути увагу на APU від AMD. Найкращими наразі вважаються AMD Ryzen 5 8600G та Ryzen 7 8700G, огляди на які робили недавно. В такому випадку об’єм відеопам’яті буде залежати від об’єму ПЗП, тому для інтегрованих рішень краще брати оперативки з запасом, щоб ставити текстури високої якості.

Скільки відеопам’яті потрібно для сучасних відеоігор?

Перед тим, як пройдемось по протестованих відеокартах, нагадаємо про важливий момент. Не обов’язково гнатися за максимальною графікою, скуповуючи лише топове начиння. Якість картинки на екрані монітора майже ніяк не впливає на отримання задоволення від гри.

Про це детально говорили в редакційних аналітичних статтях:

Ультра графіка в іграх — гроші на вітер? Розбираємось чи справді максимальні ультра налаштування вартують свого

Красива графіка нікому не потрібна: чому ніхто не грає в ААА проєкти?

Бенчмарки замість ігор, або як вийти з комп’ютерного рабства: чому ПК нещаслива платформа

Як і оперативної пам’яті, відеопам’яті «багато не буває», але є розумна межа для покупки. Розберемось в цьому, аналізуючи різні відеоігри в роздільній здатності 1080p, 1440p, 2160p.

Для аналізу вимогливих AAA брали дані з оглядів цих відеокарт:

  • Nvidia GeForce GTX 1660 Super 6 ГБ;
  • Nvidia GeForce RTX 4060 8 ГБ;
  • Nvidia GeForce RTX 4070 12 ГБ;
  • Nvidia GeForce RTX 4080 Super 16 ГБ;
  • Nvidia GeForce RTX 4090 24 ГБ;
  • AMD Radeon RX 7600 8 ГБ;
  • AMD Radeon RX 7700 XT 12 ГБ;
  • AMD Radeon RX 6950 XT 16 ГБ;
  • AMD Radeon RX 7900 XT 24 ГБ;

Умовні позначення на діаграмах:

  • COMP – кіберспортивні налаштування графіки;
  • LOW – низькі налаштування графіки;
  • MED – середні налаштування графіки;
  • HIGH – високі налаштування графіки;
  • ULTRA – максимальні налаштування графіки;
  • RT/PT – трасування променів Ray Tracing та Path Tracing;
  • DQ/B/P – DLSS Quality, Balance, Performance;
  • FSQ/B/P – FSR Quality, Balance, Performance;
  • FG – генерація кадрів Frame Generation;

Full HD 1920×1080 6-8 ГБ

З Full HD грає більшість геймерів, згідно зі статистикою Steam, тому це досі головна роздільна здатність 2024 року. Для такої роздільної здатності умовної GTX 1660 Super начебто вистачає для більшості відеоігор, якщо не брати до уваги найвимогливіші хіти. Якщо 6 ГБ пам’яті не вистачатиме, то просто опускаємось до середнього чи низького профілю графічних налаштувань.

Відеокарта RTX 4060 підтримує генерацію кадрів і тут стає цікавіше. Технологія насправді чудова, вартує уваги, але Frame Generation потребує більше пам’яті. Саме тому часто в іграх можна побачити споживання 6000-7500 МБ, якщо увімкнути цю технологію.

В окремих випадках відеопам’яті для генератора кадрів не вистачатиме, наслідком чого стануть фрізи. В таких ситуаціях (рідкісних) краще вимкнути FG та грати з «чесним» FPS. Так само трасування променів споживає додаткові мегабайти VRAM, але ще більше Ray Tracing «поїдає» частоту кадрів.

Цікавий факт: відеокарти Nvidia для обробки ідентичних сцен в більшості ігор споживають менше VRAM, ніж конкуренти AMD. Це відбивається на плавності картинки. Наприклад, RTX 4060 комфортно себе почуває там, де в RX 7600 починаються попередження про дефіцит пам’яті (Forza Horizon 5).

Сучасні відеокарти, які підходять для Full HD: RTX 4060 Ti, RTX 4060, RX 7600 XT, RX 7600, а також десятки моделей минулих поколінь Nvidia RTX 2000, RTX 3000 та AMD RX 6000, RX 5000.

Quad HD 2560×1440 8-12 ГБ

Виявляється, що так званих «Full HD» відеокарт достатньо для Quad HD моніторів, особливо з використанням апскейлів AMD FSR, Nvidia DLSS, Intel XeSS. Проаналізуємо споживання відеопам’яті при цій роздільній здатності на прикладі відеокарт різного класу.

В середньому для типової ААА гри при роздільній здатності 2560x1440p потрібно від 6000 до 8000 МБ відеопам’яті, але з використанням трасування променів чи технології генерації кадрів цей показник може виростати до 10+ ГБ.

Тобто відеокарти з буфером 12 ГБ є золотою серединою і максимально збалансованим рішенням станом на 2024 рік. До таких відносимо й старіші рішення минулих поколінь: RTX 3080, RTX 3080 Ti, RX 6700, RX 6700 XT.

Не варто нехтувати згладжуванням DLSS/FSR, яке в деяких іграх працює дуже добре. Наприклад, в Call of Duty Warzone з апскейлом чіткість лише зростає, як і FPS. Для Quad HD моніторів можна впевнено виставляти пресет Quality, а приємним бонусом буде менше споживання VRAM.

Сучасні відеокарти, які підходять для Quad HD 2K: RTX 4070 Ti Super, RTX 4070 Ti, RTX 4070 Super, RTX 4070, RTX 4060 Ti, RTX 4060, RX 7800 XT, RX 7700 XT, RX 7600 XT, RX 7600.

Ultra HD 3840×2160 12-16 ГБ

Як видно зі статистики, для 90% ігор вистачає 8-11 ГБ і то при дуже високій роздільній здатності та максимальних налаштуваннях графіки. Насправді 16 ГБ станом на 2024 рік це «4K Ultra HD Overkill» з запасом на майбутнє (а також з запасом для погано оптимізованих, неякісно зроблених ігор), не кажучи про AMD Radeon RX 7900 XT 20 ГБ, AMD Radeon RX 7900 XTX 24 ГБ та Nvidia RTX 4090 24 ГБ.

Звісно, знайдеться кілька відеоігор, які з умовною RX 7900 XTX беруть більше ніж 16 ГБ в 4K, але, по-перше, їх дуже мало, а по-друге, це споживання нічого не значить. Наприклад, Diablo IV славиться своїм апетитом до VRAM, але при цьому стабільно працює з відеокартами на 8 ГБ, 12 ГБ, 16 ГБ.

Також не забуваймо, що ультра налаштування в ААА іграх потрібні лише для продавців відеокарт, а не гравців, адже для отримання задоволення від ігри не обов’язково вперто викручувати геть всі повзунки графіки на максимум.

Сучасні відеокарти, які підходять для Ultra HD 4K: RTX 4090, RTX 4080, RTX 4080 Super, RTX 4070 Ti Super, RTX 4070 Ti, RTX 4070 Super, RTX 4070, RX 7900 XTX, RX 7900 XT, RX 7900 GRE, RX 7800 XT, RX 7700 XT.

Multiple x3 Ultra HD 3840×2160, 8K 7680×4320 20-24 ГБ

Хоч епоха масового 4K ще не настала, але в магазинах вже можна знайти 8K телевізори. Для роздільної здатності 7680×4320 пікселів потрібно значно більше відеопам’яті, тому це саме той випадок, коли може згодитися 20-24 ГБ VRAM.

Дехто назве це марнотратством, але якщо відеокарта здатна запускати ААА ігри в роздільній здатності 7680×4320 на 100 дюймовому екрані з приємною частотою кадрів, то чому б ні? Для 8K величезний буфер з 24 гігабайтами VRAM не буде зайвим, хоча для 4K є однозначно надлишковим.

Ще одним сценарієм повної утилізації 16, 20 чи 24 ГБ відеопам’яті є ігрові системи з кількома моніторами. Таким фетишем люблять займатися любителі автомобільних симуляторів чи фанати Microsoft Flight Simulator 2020.

Три Ultra HD 4K монітори однозначно збільшать споживання відеопам’яті, адже роздільна здатність стане 11520х2160р. З трьома Super Wide Quad HD моніторами (10320x1440p) чипу GPU також буде непросто.

Сучасні відеокарти, які підходять для Ultra HD 8K або систем з кількома моніторами: RTX 4090, RTX 4080 Super, RTX 4080, RX 7900 XTX, RX 7900 XT.

Висновки і рекомендації

Багато відеопам’яті це добре, але гнатися за цим параметром точно не варто. Є значно важливіші характеристики, такі як швидкість чипа GPU, пропускна здатність пам’яті, енергоспоживання, апаратна підтримка унікальних технологій, рівень шуму, фізичні габарити тощо, які мають вищий пріоритет за сам об’єм буфера.

Отже, коротко можна підсумувати оптимальні, рекомендовані об’єми для різних моніторів:

  • Full HD (кіберспорт) 2-8 ГБ;
  • Full HD 6-8 ГБ;
  • Quad HD (2K) 8-12 ГБ;
  • Ultra HD (4K) 10-16 ГБ;
  • Super/Ultra Wide 4K/8K 16-24 ГБ;

Для комфортної гри в кіберспортивні відеоігри (не всі, але більшість) з головою вистачає 4 ГБ відеопам’яті, а також для більшості ААА забавок до 2020 року випуску на середньо-високих налаштуваннях графіки, іноді з низькими текстурами.

Для любителів ААА відеоігор 6 ГБ все ще достатньо з деякими компромісами в найвимогливіших проєктах, якщо геймер грає за 1080p монітором, але купляти нову відеокарту з таким об’ємом в 2024 році точно не варто.

Оптимальним вибором для власників Full HD моніторів є об’єм 8 ГБ, з яким також можна грати і в Quad HD з DLSS/FSR (апскейл зменшує завантаженість VRAM). Звісно, умовна Nvidia RTX 4060 буде «відпочивати» в кіберспортивних іграх завантаженістю 2-3 ГБ VRAM в DOTA 2 чи Valorant, зате з генератором кадрів і трасуванням променів 8000 МБ забивається швидко.

Для впевненого і безкомпромісного Quad HD геймінгу найкраще підходить об’єм 12 ГБ. Власник такої відеокарти легко відтворюватиме найвимогливіші відеоігри з якісними текстурами ще довгий час, а також можна грати й в Ultra HD з 12 ГБ VRAM, якщо швидкодія чипа дозволяє.

16 ГБ, 20 ГБ, 24 ГБ – такі об’єми (як і самі відеокарти) створені для 4K геймерів, а деякі моделі ще й мають колосальний запас на майбутнє, заповнюючи від сили 50% об’єму VRAM в найвимогливіших відеоіграх сучасності.

Власники RTX 4090 чи RX 7900 XTX можуть не міняти їх ще 7-10 років з такими темпами розвитку ігрової індустрії, адже в 24 ГБ влазить не просто будь-яка гра 2024 року, а, ймовірно (судячи з тенденції), цього вистачить для ААА проєктів 2030-2035 років.

Теги за темою
Ігри
Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Сел на шею: 5 признаков, что вы избаловали своего мужчину
Marie Claire
2024-09-12T12:37:09Z
Котик забатонился: что значит, если пушистик лежит в позе буханочки и стоит ли нервничать из-за этого
Знай
2024-09-20T04:51:57Z
Деруны по-новому для сытного и бюджетного ужина: самый простой рецепт
Обозреватель
2024-09-11T18:11:56Z
Секреты приготовления классической солянки: подробная инструкция
Comments UA
2024-09-13T08:18:52Z
Туристы случайно нашли новый вид крошечного хамелеона: каков его размер
Comments UA
2024-09-20T13:12:11Z
Подойдет к любому гарниру: рецепт грибного соуса со сметаной
Знай
2024-09-20T11:51:10Z
Почему тыква получается невкусной: не допускайте этих ошибок во время приготовления популярного осеннего продукта
Обозреватель
2024-09-09T02:05:21Z
Как отсутствие отца в детстве влияет на мужчину: 7 последствий
Marie Claire
2024-09-20T07:01:59Z
Гуляш, которые тает во рту: рецепт сытного блюда
Фокус
2024-09-19T17:21:37Z
Астролог назвал дату окончания войны в Украине: ждать осталось недолго
Знай
2024-09-09T01:31:01Z
Запад изменил позицию по ударам вглубь РФ. The Times назвал причину
ГЛАВКОМ NET
2024-09-13T17:27:19Z
Отказ от НАТО и без возврата территорий: соратник Трампа озвучил его “мирный план“
UAToday
2024-09-13T18:03:49Z
Зеленский: Путин и ему подобные могут разделить мир и съесть части как пирог
Европейская правда
2024-09-15T19:03:34Z
Зеленский раскрыл больше деталей о плане победы: что произойдет с октября по декабрь
Comments UA
2024-09-20T13:39:39Z
В ООН объяснили прогноз по отключениям света зимой
Корреспондент
2024-09-20T13:39:39Z
Семья судьи Апелляционного суда Львовщины Михаила Романюка незаконно завладела виллой в центре Львова, - расследование СМИ
Политека
2024-09-10T17:13:06Z
"Послам приготовиться?": Безуглая перешла в комитет Рады по внешней политике
Фокус
2024-09-17T20:06:18Z
Россия в ООН заявила, что готова воевать "со всем НАТО"
Корреспондент
2024-09-13T16:48:03Z
В сети показали последнее фото умершего от рака комика Маслякова
Comments UA
2024-09-11T20:45:45Z
Соня Евдокименко поддержала сбежавшего из Украины внука Софии Ротару: "Воскресенье с..."
Знай
2024-09-09T17:51:56Z
"С согласия ФСБ": Кондратюк отреагировал на съемки пропагандистской ленты об армии РФ
Фокус
2024-09-08T13:00:33Z
Звезда "Лиги смеха" Розовый высмеял окупантов, которые внесли его в российский аналог "Миротворца"
TSN
2024-09-13T09:39:17Z
Жуткий клоун смотрит с новых постеров хоррора "Ужасающий 3"
GameMag
2024-09-20T13:40:35Z
Наоми Кэмпбелл, Ирина Шейк и Анна Винтур появились на Миланской неделе моды
Фокус
2024-09-20T13:27:31Z
Кендалл Дженнер вернула в моду легендарную стрижку пикси-шегги: кому подойдет
Обозреватель
2024-09-11T05:10:28Z
Украинский комик ответил на хейт: “Никогда не уклонялся”
Comments UA
2024-09-08T21:36:34Z
"Остановите этот абсурд": в ОП отреагировали на фильм россиянки о войне на кинофестивале в Венеции
Фокус
2024-09-06T18:27:39Z
В Польше объяснили, почему задержали Усика и надели наручники
Известия Киев
2024-09-18T18:15:47Z
Чемпионка России разбила цветочный горошок об голову победительницы Кубка Европы. Фотофакт
Обозреватель
2024-09-11T17:04:24Z
Модель с 17-м размером груди сделала предложение по реваншу Усик – Фьюри
Обозреватель
2024-09-07T15:54:26Z
В ДТП погиб тренер немецкого Айнтрахта
Корреспондент
2024-09-06T14:33:22Z
Правительство выплатит призовые олимпийцам за 4-6 места
Корреспондент
2024-09-20T13:03:21Z
Ла Лига: расписание и результаты матчей 6-го тура чемпионата Испании по футболу, турнирная таблица
TSN
2024-09-20T12:57:39Z
Жена голкипера сборной Украины показал себя в откровенном бикини и "разорвала" Instagram. Фото
Обозреватель
2024-09-15T14:01:03Z
Российские дроны "взорвали" дачу Ломаченко под Одессой. Фото
Обозреватель
2024-09-14T16:19:39Z
"Вот почему это происходит". Ребров не сдержался в эфире после поражения сборной Украины от Албании. Видео
Обозреватель
2024-09-08T06:52:52Z
"Уже через неделю были понятны причины", - эксперт о катастрофе F-16
Новости Украины
2024-09-08T19:27:45Z
Полиция нашла "шутника", взорвавшего страйкбольную гранату в Киеве
Корреспондент
2024-09-11T18:24:39Z
На территории Сербии и Венгрии из дунайских вод показались обломки нацистских кораблей времен Второй мировой
ZN UA
2024-09-11T15:38:58Z
Грозит восемь лет заключения: полиция Киева задержала поджигателей авто ВСУ
Апостроф
2024-09-06T16:16:08Z
В результате взрыва в запорожской больнице пострадал пациент
Корреспондент
2024-09-20T13:21:12Z
В Одессе произошли взрывы
TSN
2024-09-20T12:58:21Z
Россияне ударили по Харькову управляемыми авиабомбами, в городе загорелся пожар - Терехов
ZN UA
2024-09-09T04:25:08Z
Выполнил пуск ракет по Одесщине и пропал с радаров: в сети сообщают об "аварии" российского Су-30СМ над Черным морем
Обозреватель
2024-09-11T15:08:56Z
Удар по Харькову: стало известно о последствиях
Корреспондент
2024-09-09T01:57:50Z
"Вытаскивать нужно вовремя": Жан Беленюк с огромным аппаратом предлагает украинкам помощь
Знай
2024-09-08T16:51:42Z
В Украине изменится процесс вручения повесток: что известно
Comments UA
2024-09-16T14:06:51Z
Вторая годовщина смерти Елизаветы ІІ: пять интересных фактов о покойной королеве
Фокус
2024-09-08T08:06:29Z
Немецкие истребители сопровождали российские самолеты возле Латвии
Европейская правда
2024-09-13T19:37:07Z
Украине не хватает оружия: как избежать кризиса
Корреспондент
2024-09-20T13:21:17Z
Отказалась от всего: девушка бросила жизнь модели Playboy ради заброшенной фермы в глуши
Фокус
2024-09-20T13:06:19Z
Гороскоп на 14 сентября 2024 года по картам Таро для всех знаков зодиака
UAToday
2024-09-13T18:03:06Z
На фронте погиб сын Главного раввина Украины
Comments UA
2024-09-11T16:03:25Z
Почему нельзя переезжать 9 сентября и кому запрещено шить сегодня: приметы и запреты на Анны
Знай
2024-09-09T02:04:14Z
Пожиратели энергии: 4 популярных продукта, которые отнимают у организма много сил
Фокус
2024-09-18T16:15:38Z
Как не просыпаться посреди ночи: рекомендации от специалиста
Обозреватель
2024-09-06T17:09:54Z
Три способа обеззараживания: как сделать воду безопасной для питья
Знай
2024-09-08T17:21:08Z
Нашли альтернативу антибиотикам: ученые открыли бактерии, способные защитить наш кишечник
Фокус
2024-09-20T13:00:44Z
Как хронический стресс влияет на организм человека
Comments UA
2024-09-20T12:54:00Z
Гиалуроновые усы после увеличения губ: почему появляются и как от них избавиться
Marie Claire
2024-09-20T12:43:19Z
Победить непобедимое: ученые нацелены создать вакцину от распространенной половой инфекции
Фокус
2024-09-20T12:27:15Z
Секрет хорошего самочувствия: почему стоит пить горячую воду каждый день
Comments UA
2024-09-20T11:48:33Z
Не зависит от породы: сколько раз в день кормить собаку - точная цифра
GlavRed
2024-09-20T11:27:40Z
Лунный гороскоп на 20 сентября, пятница
Marie Claire
2024-09-19T21:09:36Z
Стерненко показал документы относительно российского гражданства Труханова
Апостроф
2024-09-17T17:03:42Z
Гороскоп на субботу 14 сентября 2024 года
UAToday
2024-09-13T18:03:26Z
Россияне ударили УАБами по Харькову
Корреспондент
2024-09-15T16:13:46Z
Алкоголь может вернуться в столичные МАФы: что известно
Comments UA
2024-09-20T13:39:03Z
Устали от неудач и пошли в обход: как ВС РФ продвигаются к Курахово, — DeepState
Фокус
2024-09-20T13:31:48Z
Стало известно, сколько людей сейчас проживает в Харькове
Корреспондент
2024-09-13T11:30:36Z
Российские захватчики атакуют Украину ударными БпЛА: карта тревог
TSN
2024-09-07T21:51:53Z
Сотрудники ТЦК избили мужчину в Харькове: омбудсмен ждет объяснений
Апостроф
2024-09-06T19:33:15Z
Украинским водителям придется заплатить более 50 тысяч гривен: за какое нарушение грозит жесткое наказание
Обозреватель
2024-09-15T16:21:46Z
На аукцион выставили заброшенную коллекцию культовых американских спорткаров
Фокус
2024-09-17T16:42:11Z
Ford снова будет производить авомобили в Индии
Корреспондент
2024-09-14T03:36:24Z
В Украине утвердили возрастные лимиты для водителей: кому нельзя управлять автомобилем
Хвиля
2024-09-09T10:03:40Z
В Украине работает шеринг автогражданки для водителей, сообщил hotline finance
Корреспондент
2024-09-20T13:15:09Z
Заброшенные раритеты: в Украине обнаружили коллекцию винтажных Mercedes и Cadillac
Фокус
2024-09-20T13:06:15Z
Харьковские рекордсмены: история уникальных украинских спорткаров ХАДИ
Фокус
2024-09-20T12:06:18Z
Британская армия впервые представила новый основной боевой танк Challenger 3
Хвиля
2024-09-20T11:27:35Z
Цена $10750 и запас хода 510 км: дебютировал новый электрокроссовер от General Motors
Фокус
2024-09-20T10:36:28Z
"Будут сидеть без света по 16 часов в сутки": эксперт ответил, в каких городах зимой ситуация будет самой тяжелой
TSN
2024-09-08T10:54:08Z
Одна из стран ЕС легализовала производство самогона, есть интересный нюанс
ГЛАВКОМ NET
2024-09-13T18:30:54Z
Украина не обращает внимания на Россию и кормит страны по всему миру: Зеленский рассказал, как работает морской зерновой коридор
Обозреватель
2024-09-18T17:41:10Z
Во вторник отключать свет по графикам не будут, но электричество нужно экономить, - ДТЭК
Комсомольская правда
2024-09-16T15:16:51Z
Блокировка карт в "ПриватБанке", без денег остаются даже пенсионеры: объяснений не дают
Политека
2024-09-20T13:01:42Z
Из-за повышения грузовых тарифов УЗ вырастет стоимость стройматериалов – заявление Ассоциации
Апостроф
2024-09-20T12:42:29Z
Аграрии сообщили о темпах сбора урожая
Корреспондент
2024-09-14T03:03:16Z
Война россиянам обходится все дороже - The Moscow Times
Корреспондент
2024-09-14T02:09:35Z
Международные резервы Украины выросли
Корреспондент
2024-09-13T11:51:04Z
Хоррор Retrieval получит поддержку PlayStation 5 Pro — первый взгляд на версию игры для мощной консоли
GameMag
2024-09-19T03:02:11Z
Появилось изображение коробки PlayStation 5 Pro — без упоминания поддержки 8K
GameMag
2024-09-19T01:32:18Z
В раннем доступе GreedFall 2 можно будет услышать Нила Ньюбона — он озвучил Астариона в Baldur's Gate 3
GameMag
2024-09-20T13:25:14Z
В игре про Черную пантеру от Electronic Arts применяются "новые технологии и новаторский дизайн"
GameMag
2024-09-20T13:01:36Z
Подготовка началась: Netflix показал новый тизер сериала "Игра в кальмара"
GameMag
2024-09-20T12:49:47Z
Стало известно, какие смартфоны Xiaomi получат новую операционную систему: что изменится
Фокус
2024-09-20T12:46:50Z
Тираж Slime Rancher 2 за два года превысил 6 миллионов копий
GameMag
2024-09-20T12:38:25Z
Выжить любой ценой: Netflix показал трейлер мультсериала "Расхитительница гробниц: Легенда о Ларе Крофт"
GameMag
2024-09-20T12:38:15Z
Простой трюк позволит снизить температуру в городе на 2°C: что спасет в самые жаркие дни
Фокус
2024-09-20T12:36:01Z