Зараз сезон кабачків, а значить саме час готувати страви з цього недорого і смачного овоча.
Овочеві запіканки з м'ясом — це популярна страва в усьому світі, згадайте грецьку мусаку. Цю запіканку приготувати ще простіше. Рецептом поділилися на сайті Cookpad.
Щоб страва не вийшла надто жирною і калорійною, фарш краще приготувати самим із курячої грудки. Але ви можете вибрати будь-який фарш на свій смак.
Запіканка з кабачків з фаршем і помідорами
Інгредієнти:
- молодий кабачок — 800 г;
- фарш курячий — 300 г;
- помідори — 2 шт;
- одна цибулина;
- сир — 50 г;
- рослинна олія — 30 мл;
- томатна паста — 1 ст. л.;
- петрушка, прованські трави, сіль, свіжомелений чорний перець.
- Для заливки:
- яйця — 2 шт;
- сметана — 100 г;
- сир — 50 г;
- 2 зубчики часнику;
- сіль.
Цибулю дрібно наріжте та обсмажте в олії до легкого золотистого кольору. Додайте фарш, перемішайте і продовжуйте готувати до готовності фаршу. Додайте сіль і перець, томатну пасту та трохи води.
Додайте прованські трави та готуйте 2-3 хвилини. Зніміть з вогню і дайте трохи охолонути під кришкою.
Натріть кабачки на крупній тертці, посоліть, перемішайте і залиште на 5 хвилин, щоб вони дали сік. Сік злийте, а натерті кабачки відіжміть.
Глибоку форму для запікання змастіть олією. Рівномірно розкладіть приблизно половину натертої овочевої маси. Розподіліть зверху остиглий фарш. Останній шар — решта кабачків.
У мисці злегка збийте яйця, додайте нежирну сметану, сіль, перець і добре перемішайте. Додайте половину натертого сиру та подрібнений часник. Добре перемішайте.
Помідори наріжте кружальцями та розкладіть поверх запіканки. Посипте дрібно нарізаною петрушкою та залишками сиру.
Залийте запіканку яєчно-сметанною сумішшю.
Прикрийте форму фольгою і поставте в попередньо розігріту до 180 °С духовку на 30 хвилин. Потім зніміть фольгу і запікайте ще хвилин 10 до рум'яної скоринки.
Можна не натирати кабачки, а нарізати їх кружальцями. Щоб вони не виділяли надто багато вологи, бланшуйте їх 3-5 хвилин у киплячій воді, остудіть і тільки потім укладайте у форму.
Читайте також:
Герої літнього столу: рецепт кабачків у часниковому соусі
Літня лазанья із сезонних овочів: рецепт найвідомішої італійської страви
Найпростіший літній гарнір: рецепт запечених баклажанів і кабачків