З баклажанів можна готувати дуже смачну ікру, а також салати, запіканки, пироги та консервовані закуски. Ще їх можна просто запікати із сиром, фаршем, спеціями.
Савелій Лібкін поділився в Instagram рецептом дуже смачної баклажанної ікри по-одеськи, з часником, цибулею та зеленню.
Інгредієнти:
- 3 баклажани вагою близько 700 г
- 1 великий помідор
- 2 середні цибулини
- 2 ст. л. соняшникової олії
- 2-3 зубчики часнику
- 0,5 пучка зелені петрушки
- сіль за смаком
Спосіб приготування:
1. Запечіть овочі, почистіть та подрібніть.
2. Перекладіть суміш у миску, додайте тертий часник, олію, сіль, зелень, перемішайте.
Подавайте із чорним хлібом!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Запіканка з баклажанів
- Мариновані баклажани з часником та травами
- Мариновані баклажани з томатною пастою
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони