Брауні – популярний шоколадний пиріг. І, звісно ж, у складі класичного варіанту завжди є борошно. Але якщо ви хочете зробити такий десерт менш калорійнм, цей інгредієнт можна замінити.
Ідея приготування брауні без борошна опублікована на сторінці фудблогерки Вікторії з ніком kelbas v в Instagram. Тісто вийде дуже пухким.
Інгредієнти:
- великі банани – 2 шт.
- яйця – 2 шт.
- какао – 40 г
- розпушувач – 1 ч.л.
- цукор – 1 ст.л. або 10 г ванільного цукру (за бажанням))
- чорний шоколад для декору – 50 г
Спосіб приготування:
1. Увімкнути духовку до температури 170 градусів.
2. Всі інгредієнти (окрім шоколаду) збити блендером до повної однорідності.
3. Налити тісто у змащену маслом форму.
4. Випікати 40 хвилин за температури 170 градусів.
5. Ще на гарячий брауні викласти шматочки шоколаду, щоб він розтанув.
6. Розподілити рівномірно по поверхні.
7. Прикрасити сублімованими фруктами.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Бісквіт із бананом
- Дієтичне печиво з бананом
- Сирники з бананом без яєць