Хачапурі по-аджарськи – відома грузинська випічка, яку готують в багатьох ресторанах світу. Особливість такої страви в тому, що на запечену сирну скоринку виливають сирий жовток. І, при цьому, він не розпливається і виглядає дуже апетитно.
Ідея приготування хачапурі по-аджарськи опублікована на сторінці фудблогерки Юлії Сенич (yuliia.senych) в Instagram. У жовток дуже смачно вмочувати запечене тісто.
Інгредієнти:
- борошно – 300 г
- молоко – 80 мл.
- вода – 80 мл.
- сухі дріжджі – 1-1,5 ч.л.
- цукор – 1 ч.л.
- сіль – 1 ч.л.
- олія – 20 мл.
Інгредієнти для начинки:
- імеретинський сир – 200-250 г
- сулугуні – 300 г
- борошно – 1 ст.л.
- вершки або молоко – 2 ст.л.
- яєчні жовтки – 2 шт.
- вершкове масло – за смаком
Спосіб приготування:
1.Для тіста змішати зовсім трішки підігріту воду і молоко.
2. Всипати цукор і дріжджі.
3. Залишити на 10 хвилин для активізації дріжджів.
4. Додати сіль, олію і порціями ввести борошно.
5. Замішати мʼяке, еластичне тісто.
6. Залишити тісто в теплому місці на 1,5 години.
7. Сир сулугуні натерти на терку, імеретинський сир накрити руками.
8. Поєднати сири в одній посудині, додати молоко або вершки.
9. Притрусити борошном.
10. Коли тісто збільшилося в два рази, поділити на дві частини.
11. Одну накрити рушником, щоб не обвітрилось, з іншого шматочка будемо робити хачапурі.
12. Розкотити тісто в продовгуватий еліпс.
13. Краї защіпити на однаковій відстані.
14. Перенести тісто на пергамент.
15. Відігнути краї, які заліпили і рівномірно викласти сир.
16. Загнути краї до центру і відправити випікати в розігріту до 180 градусів 20-25 хвилин.
17. На майже готовий хачапурі викласти жовток по центру і запікати ще десь 5-7 хвилин.
18. На готовий хачапурі викласти масло і перемішати добре начинку з жовтком.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Хачапурі з яйцем
- Хачапурі з листкового тіста
- Хачапурі з бринзою