Оселедець є одним із найкорисніших видів риби. Фахівці стверджують, що у ньому міститься у великій кількості омега-3 жирних кислот, які захищають серце та судини. З оселедця можна готувати смачні закуски і просто смачно засолити і їсти з овочами!
Кулінар поділилася в Instagram рецептом дуже смачною та легкою у приготуванні закуски з оселедця, з цибулею та червоним гострим перцем.
Інгредієнти:
- Оселедець малосольний – 1 шт.
- Червона цибуля – 1/2 шт
- Зелена цибуля – 2 ст.л
- Гострий перець – 1 шт.
- Лавровий лист – 1 шт.
- Запашний перець – 2 горошини
- Сіль – дрібка
- Насіння коріандру – 1/2 ч.л
- Чорний перець – 1/3 ч.л
- Оливкова олія – 100 мл
- Сік лимону – 1 ч. л.
Спосіб приготування:
1. Оселедець очистіть від кісток і шкіри, наріжте середнім кубиком.
2. Поріжте дрібно цибулю, перець.
3. Перекладіть усі інгредієнти в банку, чергуючи шарами оселедець, перець, цибулю, спеції, олію і в кінці додайте сік лимона, таким чином сік лимона не буде взаємодіяти з білком риби, а лише додасть кислинку олії.
4. Переставте закуску в холодильник у герметичному посуді, мінімум на 4 години, краще залишити на добу!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Маринований оселедець з овочами
- Оселедець з цибулею, чилі та лимонним соком
- Рулет з буряка з оселедцем, сиром та гірчицею