Авокадо є популярним фруктом, який містить багато користі для здоров’я, але зберегти його свіжим після розрізання досить важко. Розрізаний авокадо чорніє за лічені години, після чого стає непридатним до вживання навіть у салаті.
Щоб не доводилось викидати залишки авокадо на смітник, або використовувати його повністю тоді, коли це зовсім непотрібно, слід знати корисний лайфхак. Завдяки ньому, авокадо зберігатиметься у вашому холодильнику стільки, скільки потрібно, пише Mirror.
Теша Батлер, головний ідейний засновник сайту для гурманів The Natural Nurturer, розповіла геніальну ідею, яка може врятувати авокадо від почорніння. Вона радить змастити оливковою олією м’якоть авокадо, який ви плануєте використовувати пізніше.
Цей простий лайфхак створить бар’єр між м’якоттю та повітрям, уповільнивши почорніння. Змочування зрізаної сторони авокадо в оливковій олії діє як герметик, зменшуючи вплив кисню і, відповідно, його здатність зіпсувати вашу закуску. Після змащення авокадо слід щільно загорнути у харчову плівку, помістити у герметичну ємність та відправити до холодильника. Таким чином, авокадо збереже свою свіжість на цілий тиждень.
На OBOZ.UA є багато рецептів з авокадо:
- Молочний коктейль з авокадо
- Пісний салат з авокадо
- Майонез з авокадо