MY.UAНовини
Світлана Лобода про Греммі, стосунки з Нателлою Крапівіною та російську мову: ексклюзивне інтерв'ю Фокусу
Світлана Лобода про Греммі, стосунки з Нателлою Крапівіною та російську мову: ексклюзивне інтерв'ю Фокусу

Світлана Лобода про Греммі, стосунки з Нателлою Крапівіною та російську мову: ексклюзивне інтерв'ю Фокусу

Світлана Лобода розповіла Фокусу про те, чому досі випускає російськомовні пісні, чим займаються її діти і чи планують повертатися в Україну. А також про те, з ким з українського шоу-бізнесу підтримує стосунки.

Українська співачка Світлана Лобода розповіла в ексклюзивному інтерв'ю "Фокусу", де зараз проживає, чому продовжує співати російською, чим захоплюються її доньки та чи спілкується з колишньою продюсеркою Нателлою Крапівіною.

Розкажіть, де ви сьогодні живете? Чим займається сьогодні Світлана Лобода?

Я живу в Ризі, Латвія. Вдячна цій країні за гостинність. Багато гастролюю, записую нові пісні, знімаю кліпи. Усе моє творче життя як на долоні, ви всі його бачите. Безпосередньо цей 2024 рік присвячую 20-ти річчю своєї сольної кар'єри. Мій тур XXLo триває з великим успіхом. Я і сама з великим задоволенням виходжу на сцену, виконую свої старі хіти і в цей час маю наче побачення з самою собою, тією юною і безбашенною. Згадую той час, історію створення кожної пісні, людей, які допомагали в той період і отримую велике задоволення від цих емоцій. Бачити, що кожна пісня — це певний період у житті кожної людини, який вона в цей момент знову переживає і відривається на повну — це справді дуже кайфове відчуття.

Ви вже згадали, що цей рік — ювілейний для вашої кар'єри, 20 років на сцені. Чим ця дата особлива?

Зараз будь-яка кругла дата особлива. Ми живемо в такий час, коли потрібно дякувати за кожен прожитий день у спокої, а тут 20 років творчого життя. Я раніше скептично ставилася до святкування подібного роду ювілеїв, думала, навіщо чіплятися за ці дати, краще йти вперед і писати все нові й нові хіти. Але зараз мені дуже приємно дарувати людям емоції від того минулого безтурботного життя, переносячи їх у сьогодення, піднімаючи настрій і життєвий тонус людей. Ми разом на моїх концертах за допомогою музики переносимося в юність, де перше кохання, де перша невдача, де перше побачення, де вперше потрібно взяти себе в руки і йти далі, де навколо багато друзів і приємних емоцій і все це обов'язково повториться, можливо в іншому вигляді, але я за те, щоб бачити в житті більше прекрасного і доброго.

Наш світовий тур стартував ще наприкінці березня серією концертів у Новій Зеландії та Австралії, після цього об'їздили багато великих міст у США і зараз закінчуємо першу частину Європейської серії — Іспанія, Австрія, Польща, Латвія, Естонія, Чехія, Молдова... Дуже вдячна за солдаути в кожному місті й особливо за те, що навіть коли приходить велика частина місцевих, у залі все одно майорять українські прапори.

Фото: Пресслужба Світлани Лободи

Днями з'явилася новина про те, що ви долучилися до проєкту "Global Spin" від американської музичної премії Греммі і стали першим артистом-учасником з усієї Східної Європи, представляючи Україну. Розкажіть як це сталося і що це для вас означає?

Незважаючи на те, що я вже людина доросла, але в душі, як і всі артисти, залишаюся мрійницею, хоч і досить прагматичною. Сьогодні я не дозволяю собі нехтувати будь-якою можливістю вийти на нові рубежі. Участь у міжнародному проєкті від музичної премії Греммі, це можливість відкрити для себе нові горизонти, бути побаченою і почутою аудиторією, з якою ми ще не знайомі. До цього прагне кожен артист. Водночас я не ставлюся до цієї події надто серйозно, у мене багато планів на майбутнє. Global Spin — одна з цікавих пригод, якими сповнене все моє життя.

Вас часто критикують у мережі за неоднозначну позицію щодо війни в Україні, незважаючи на те, що ви давно заявили, що проти війни і дуже активно допомагаєте Україні перемогти — відновлюєте будинки, перераховуєте величезні суми. Однак хейтери продовжують атакувати вас через російськомовні пісні. Що ви можете сказати цим людям?

Ви можете згадати за всі 20 років моєї творчої кар'єри період, коли мене не критикували? Багато журналістів і блогерів вигадують за мене відповіді на багато запитань, але ще ніхто не знайшов відповіді на головне: чому я на піку своєї кар'єри в Росії все вмить залишила, покинула, зупинила і поїхала за першої ж нагоди. Ви бачите, що мої колеги з України, які побудували менш успішну кар'єру, там залишилися і спокійно працюють, хоч і деградують — і творчо, і духовно. Так от, цього я боялася найбільше — моральної деградації, а також мук совісті, які, я впевнена, мене б знищили. Що стосується російськомовних пісень — то я вже давно поставила крапку в цьому питанні в попередніх інтерв'ю. Я ніколи не обіцяла, що відмовлюся від них. Я не пов'язую громадянську позицію з мовним питанням.

Знаю, що в багатьох інша думка. Якщо ми будуємо суспільство демократичне, то нехай кожен висловлює свої думки як йому хочеться і йому за це нічого не буде.

Фото: Пресслужба Світлани Лободи

Чим сьогодні захоплюються Євангеліна і Тільда? Чи розповідали ви їм про те, що сьогодні відбувається в Україні? Можливо, хтось із них хоче стати співачкою?

Мої дівчатка зараз у дуже цікавому віці — кожна у своєму. Єва проходить перехідний підлітковий період з усіма наслідками, що з цього випливають, і мені зараз особливо важливо знаходити правильну тонку межу між роллю подруги і мами, тому що я вважаю, що дисципліна дуже важлива для формування майбутнього. Ми багато спілкуємося, читаємо, ходимо в театр і кіно, вона захоплюється японською культурою, добре малює, я намагаюся підтримувати її там, де можу.

Матильді нещодавно виповнилося 6, вона зустрічає цей світ із широко розплющеними очима, ходить до школи, постійно вигадує нові розваги, відвідує безліч гуртків... характер у неї ще той, змусить будь-кого грати за її правилами, вся в маму (сміється). У Тільди унікальний музичний слух, вона займалася скрипкою ще з 5 років, а цього року на день народження попросила фортепіано. Мені головне, щоб доньки стали добрими, сильними, мудрими, незалежними особистостями, яку б професію не обрали. Але щось мені підказує, що шоу-бізнесу вдома їм вистачає.

Як часто буваєте в Україні? Чи були випадки, коли доводилося ночувати в паркінгу через тривоги й обстріли?

В Україні була два тижні тому. Весь мій продакшн пісень, кліпів, постановок завжди складався в основному з українців, це був і є мій творчий хаб, так би мовити. Також мене запрошують на різного роду благодійні заходи, виступи, корпоративи. Протягом тижня була в Харкові поблизу лінії фронту. Підтримувала таким чином військових на нулі — морально, і не тільки. Також приїжджаю в Україну з метою здійснення проєктів мого благодійного фонду: відновлення різних пошкоджених об'єктів нерухомості, найбільше зосередилася на рідному місті — Ірпінь. У паркінгу не ночувала, але в бомбосховищі перечікувати повітряну тривогу доводилося не раз. Багато думок. Відчуття неприємні.

Фото: Пресслужба Світлани Лободи

Ваші батьки проживають в Ірпені. Як їхні справи сьогодні? Чи не постраждало майно від обстрілів? Не хотіли б забрати їх за кордон?

Батьків прошу приїжджати до мене якомога частіше, але їм принципово важливо не залишати надовго дім і Україну. Навесні 2022 року в наш дім влучив снаряд, і всі, слава Богу, дивом залишилися живі й неушкоджені. Тоді вибило всі вікна, не було стіни й даху, ми все відбудовували. Люди похилого віку зазвичай дуже прив'язані до своєї домівки, до своїх рідних стін, тому для мене особливо важливо допомагати українцям відновлювати зруйноване житло, я бачу цей зв'язок на прикладах власних батьків.

Які стосунки у вас сьогодні з вашим колишнім продюсером Нателлою Крапівіною? Чи вдалося вирішити давній конфлікт?

Ми обидві емоційні, творчі люди, тому впродовж усієї співпраці було чимало періодів, коли ми ставили спілкування на коротку паузу, і згодом відновлювали — це було потрібно, щоб переживати й усвідомлювати ключові моменти для кожної з нас. Ми люди одного порядку зі схожою системою цінностей. Я рада, що вона теж не побачила себе серед московської когорти діячів, які підтримують війну, що вона зупинила свою успішну кар'єру і покинула Росію. Також сьогодні я дуже ціную кожного, хто присвятив мені в якийсь період частину свого життя. Це допомагає мені будувати майбутнє. Зараз у нас різні шляхи, але ми йдемо паралельно, спостерігаючи один за одним. У важкі хвилини, я впевнена, ми прийдемо на допомогу одне одному. Цього не змінити.

Фото: Пресслужба Світлани Лободи

З ким з українських артистів припинили дружити і чому?

Дружба в шоу-бізнесі дуже специфічна. Часто вона триває періодами, як правило, пов'язана зі спільними проектами, інтересами, схожою метою. Коли напрямки розходяться — дружба завершується. Мій напрямок свого часу пішов в інший бік, я від цього багато отримала і багато втратила. Більшість людей, які були зі мною — зі мною і залишилися.

Але є такі, які намагалися на тлі мого імені очистити свою біографію. Я впевнена, що не дружба визначає порядність, а суть людини. Мені, наприклад, було приємно, коли в одному з інтерв'ю Дмитрові Гордону Олександр Пономарьов сказав, що Лобода вчинила гідно, покинувши Росію і обравши бік України. Враховуючи, що ми ніколи не були ні друзями, ні приятелями. Він не побоявся поділитися своїми думками, розуміючи, можливо, що не всі його прихильники це сприймуть. Я ціную моїх друзів — Анатолій Анатоліч завжди мене підтримує, тому що ми дуже давно знайомі і добре знаємо принципи один одного.

А були й такі, з якими я працювала роками, кліпи знімала, вважала їхніми друзями, але згодом в інтерв'ю, намагаючись завоювати нову аудиторію, та сподобатись, говорили нісенітницю про мене та намагались повчати, хоча історії життя у нас з ними дуже схожі. Просто деякі люди виявилися безЯйцеві.

Незважаючи на це, я вважаю, що сьогодні нам потрібна єдність і здатність прощати один одного, бути дорослими й усвідомлювати велику силу, якою володіють однодумці. Я вірю у світло і людяність — в кінцевому підсумку вони переможуть. Інакше в нашому з вами буті немає сенсу.

Нагадаємо, раніше ми писали, що Анастасія Приходько відповіла, чи спілкується з Меладзе і чому вона проти євроінтеграції України.

Крім цього, Фокус писав, що Олена Омаргалієварозповіла про чоловіка в армії і народження другої дитини.

Теги за темою
Дети
Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони
"Для нас також важливі прелюдії": чоловіки зробили неочікувані зізнання про секс
24tv
2024-09-20T20:12:05Z
У цю картоплю можна закохатися: готуємо за рецептом Ектора Хіменеса-Браво
24tv
2024-09-20T20:04:53Z
Чи треба обрізати малину восени: важлива відповідь для садівників
24tv
2024-09-20T19:39:04Z
"Для багатіїв свої правила": на Лазуровому узбережжі працює розкішний готель "гаманця Путіна"
TSN
2024-09-20T19:33:35Z
Бармен перевірив на собі, чи може холодний душ отверезити людину
24tv
2024-09-20T19:27:21Z
Висипатися стане легше: 3 корисні оновлення для спальні
24tv
2024-09-20T18:57:33Z
Чоловіки втрачають від них голову – названо найкращі дружини за знаком зодіаку
24tv
2024-09-20T18:18:19Z
Універсальна закуска: рецепт запеченої цвітної капусти з сиром та часником
Политека
2024-09-20T17:48:35Z
Нестандартні, але дієві лайфхаки: як заточити ніж без точила
GlavRed
2024-09-20T17:27:00Z
Які трендові кольори волосся для жінок за 40: омолоджують і роблять образ бездоганним
TSN
2024-09-13T17:42:40Z
Тіна Кароль обрана музичною продюсеркою Нацвідбору на "Євробачення-2025"
TSN
2024-09-13T13:15:00Z
В екранізації популярного аніме від Netflix одну з головних ролей зіграє росіянка: фани обурені
24tv
2024-09-20T20:12:14Z
Помер учасник команди "Ніколь Кідман" із "Ліги сміху" Юрій Рябченко
Комсомольская правда
2024-09-20T18:57:06Z
З чим носити штани палаццо восени: 5 модних варіантів, які підійдуть всім
24tv
2024-09-20T18:18:24Z
Підтримають у горі й біді: 5 акторських пар, які є найкращими друзями
24tv
2024-09-20T18:06:41Z
Настя Каменських в одному халатику вискочила на проїжджу частину: "Довго чекала..."
Знай
2024-09-20T17:51:19Z
Подарують тільки позитив: 3 комедійні серіали, які варто подивитися, коли сумно
24tv
2024-09-20T17:21:56Z
Новий сезон "Ліги Сміху. Волонтерський десант 4": хто стане зірковими тренерами
TSN
2024-09-20T17:18:13Z
Ольга Харлан знялась для обкладинки Playboy: українці сходять з розуму від неї
24tv
2024-09-20T20:12:09Z
Джошуа та Дюбуа провели зважування та фінальну битву поглядів напередодні мегафайту
24tv
2024-09-20T19:54:44Z
Українка Магучіх увійшла до топ-10 найкращих легкоатлеток Європи-2024
Комсомольская правда
2024-09-20T19:42:46Z
Джошуа та Дюбуа провели процедуру зважування перед боєм
ZN UA
2024-09-20T19:00:03Z
ЧС-2024 з футзалу: Нідерланди - в 1/8 фіналу
УкраинФорм
2024-09-20T18:33:59Z
Голи орендованих у Мілана та Інтера нападників принесли Емполі перемогу над Кальярі
Football.ua
2024-09-20T18:28:54Z
"Джошуа кращий боксер": український боксер дав прогноз на бій за абсолют
24tv
2024-09-20T17:27:26Z
Гюндоган — про виступи за Барселону: Це був важкий досвід
Football.ua
2024-09-20T17:19:41Z
Футзал. ЧС-2024. Коста-Рика та Нідерланди вийшли до плей-оф, здолавши Узбекистан і Парагвай
Football.ua
2024-09-20T17:07:27Z
Розвідка Естонії: Наслідки удару по Торопцю будуть помітні на фронті найближчими тижнями
Европейская правда
2024-09-20T20:19:34Z
Сікорський пояснив свої слова про "референдум щодо Криму", які обурили Київ
Европейская правда
2024-09-20T20:15:24Z
"Стріляти потрібно у бік Москви": як Україна змогла перебудувати фронт
24tv
2024-09-20T20:03:29Z
Умєров і фон дер Ляєн відкрили в Києві Офіс оборонних інновацій ЄС
УкраинФорм
2024-09-20T20:00:40Z
У Пентагоні стурбовані ескалацією між Ізраїлем і «Хезболлою»
УкраинФорм
2024-09-20T20:00:23Z
ЦАХАЛ вдарив по столиці Лівану: вбито одного з ключових командирів "Хезболли"
24tv
2024-09-20T19:54:01Z
Країни НАТО посилюють оборону, захищаючись від гібридних атак Росії
InternetUA
2024-09-20T19:51:21Z
Україна евакуювала чотирьох громадян із Сирії
УкраинФорм
2024-09-20T19:51:21Z
"Троянські" пейджери: як Ізраїль провів успішну операцію проти "Хезболли" і чого очікувати далі
TSN
2024-09-20T19:51:18Z
Прикордонники попередили українців про можливі труднощі з перетином польського кордону
ГЛАВКОМ NET
2024-09-13T15:49:31Z
Ціна Курської операції: українські військові розповіли, чи вартий наступ важких зусиль
TSN
2024-09-13T17:42:32Z
У Росії похизувались, що нібито збили дрон "Паляниця": у Defense Express відповіли
Фокус
2024-09-20T20:12:00Z
​В Умані на період Рош га-Шана буде запроваджено особливий режим пересування
ГЛАВКОМ NET
2024-09-20T20:01:15Z
Ворог запустив ударні безпілотники з півночі та півдня
УкраинФорм
2024-09-20T19:42:37Z
Впізнають "запах смерті": як в Україні собаки шукають тіла загиблих воїнів
TSN
2024-09-20T19:42:23Z
Німеччина стикається з найбільшою хвилею біженців
iPress
2024-09-20T19:39:51Z
Україна запроваджує термітні дрони: зброя майбутнього на полі бою
iPress
2024-09-20T19:39:28Z
Міноборони повідомило, скільки добровольців рекрутується щомісяця
ГЛАВКОМ NET
2024-09-20T19:30:39Z
Спалені села та трагедія для екології: на Полтавщині спалахнули масштабні лісові пожежі
TSN
2024-09-20T20:06:44Z
Час Робокопа настав: поліційний робот затримав підозрюваного після стрілянини
ITC
2024-09-20T19:58:03Z
Росіяни атакували КАБами центр Харкова: є влучання біля медзакладу
ZN UA
2024-09-20T19:57:31Z
Україною шириться масштабна повітряна тривога: що відомо
TSN
2024-09-20T19:42:49Z
У Дніпрі лунають вибухи: що відомо
TSN
2024-09-20T19:42:27Z
У Сумах пролунали потужні вибухи
24tv
2024-09-20T19:27:57Z
Смертельна стрілянина у Москві: бізнесмена, який відкрив вогонь, підозрюють у вбивстві
24tv
2024-09-20T19:03:59Z
Ворог атакував Дніпро - пошкоджений освітній центр, є поранений
УкраинФорм
2024-09-20T18:18:18Z
Контрабанда IPhone 16: українські митники вилучили першу партію сматрфонів
ГЛАВКОМ NET
2024-09-20T18:06:10Z
Нестабільність на клітинному рівні: вчені дізналися причину появи зморшок на нашому тілі
Фокус
2024-09-20T19:57:28Z
Удар по пансіонату: до атаки Сумську ОВА просили евакуювати пацієнтів, але цього не зробили
24tv
2024-09-20T17:33:39Z
10 науково доведених корисних властивостей зеленого чаю
24tv
2024-09-20T17:27:11Z
Ці 5 цілющих чаїв допомагають проти кашлю: варто пити їх цієї осені
24tv
2024-09-20T17:21:34Z
Як схуднути в животі: міфи та рекомендації лікарів
TSN
2024-09-20T17:18:47Z
Антидепресанти виявились ефективними проти найагресивнішого виду раку
24tv
2024-09-20T17:12:22Z
Нові докази підтверджують теорію про походження Covid-19 з китайського ринку
360ua.news
2024-09-20T17:12:11Z
Слиз у горлі: чому виникає та що робити
24tv
2024-09-20T15:36:31Z
«Фармак» купив британського виробника генеричних препаратів
Петр и Мазепа
2024-09-20T15:30:39Z
На фронті - 190 зіткнень, з них понад пів сотні - на Курахівському напрямку
УкраинФорм
2024-09-20T20:21:51Z
Окупанти обстріляли Харків: одна з бомб впала біля медзакладу
ГЛАВКОМ NET
2024-09-20T20:15:40Z
Ворог вдарив по центральному району Харкова, біля медзакладу: є постраждалі
24tv
2024-09-20T20:09:41Z
Стало відомо, коли почнуть розбирати зруйнований росіянами корпус Київської академії Бойчука
ГЛАВКОМ NET
2024-09-20T19:45:49Z
“Ми взяли їх в оточення”: ЗСУ переграли ворога на важливому напрямку - Маломуж
GlavRed
2024-09-20T19:45:04Z
Окупанти вдарили по Дніпру: один постраждалий, частково зруйновано будівлю освітнього центру
TSN
2024-09-20T19:42:26Z
Загострення на Харківському фронті: складна ситуація біля Вовчанська та контратака ЗСУ у Липців
Политека
2024-09-20T19:39:30Z
Ободять з флангу: ЗС РФ на Покровському напрямку обходять Селидове і тиснуть на Цукурине
Фокус
2024-09-20T19:33:13Z
Україну накриє аномальне тепло: синоптик здивувала прогнозом на жовтень та листопад
GlavRed
2024-09-20T19:24:22Z
Економ-пропозиція: який вигляд має найпростіший Volkswagen Golf 2024
ГЛАВКОМ NET
2024-09-20T18:09:01Z
Їх випустили лише 660: в Україну привезли найшвидший універсал у світі
Фокус
2024-09-20T17:00:03Z
Найпопулярніші дизельні авто серпня 2024: RENAULT Duster, RENAULT Megane, SKODA Octavia та інші
ITC
2024-09-20T16:34:43Z
Maxus eTerron 9: перший електричний пікап з повним приводом у Європі
ITC
2024-09-20T15:22:45Z
Мініатюрний ексклюзив: найдорожчий MG в історії продають за мільйон доларів
Фокус
2024-09-20T14:30:57Z
DAF Trucks презентує ще більш економічні вантажівки
AutoCentre
2024-09-20T14:09:17Z
АМАКО провела демо-показ диско-лапового культиватора ACTROS RO4000R від BEDNAR
AgroNews
2024-09-20T13:40:48Z
Без подряпин та розводів: чим відмити лобове скло
GlavRed
2024-09-20T13:28:40Z
Toyota Supra отримає V8 та вирушить на перегони
AutoCentre
2024-09-20T13:09:15Z
Чи реально обміняти долари 2003 року в Україні: головні нюанси
24tv
2024-09-20T20:18:48Z
Ціни найвищі за 13 років: вартість кави сягнула чергового рекорду
ГЛАВКОМ NET
2024-09-20T20:03:00Z
Норвегія збільшила вдвічі пакет допомоги Україні
ZN UA
2024-09-20T19:51:16Z
Підвищення зарплат та прозорий конкурс: як в Україні реформуватимуть митницю
TSN
2024-09-20T19:42:12Z
Втрачено 30 мільйонів: українські аграрії стали жертвою злочинної організації, подробиці інциденту
Политека
2024-09-20T19:03:17Z
ЄС фінансує оборонні заводи України коштами від росактивів - посол
Хвиля
2024-09-20T18:45:00Z
Дорожче в рази: як змінилися ціни на цибулю, капусту та моркву за місяць та за рік
Хвиля
2024-09-20T18:24:50Z
Можна розбагатіти з однієї гривні: за яку монету заплатять в тисячі разів більше
Знай
2024-09-20T18:21:11Z
Біля Південноукраїнської АЕС протягом трьох ночей літали безпілотники - МАГАТЕ
УкраинФорм
2024-09-20T17:39:47Z
Випередили магазини: на кордоні з Румунією вперше затримали контрабандиста з IPhone 16
Фокус
2024-09-20T20:00:32Z
Підлітки сидітимуть в Instagram за новими правилами: що зміниться для користувачів різного віку
Знай
2024-09-20T19:51:53Z
Розробники представили оптичний кристал, що може зберігати 360 ТБ даних протягом мільярдів років
InternetUA
2024-09-20T19:43:43Z
7 секретних налаштувань iOS 18, які зроблять ваш iPhone супер зручним
InternetUA
2024-09-20T19:01:36Z
Вчені перевірили підозрілий шматок металу: "Уламок інопланетного корабля..."
Знай
2024-09-20T18:51:20Z
Автономність iPhone 16 Pro Max порівняли з іншими флагманами
InternetUA
2024-09-20T18:28:13Z
Попит перевищує пропозицію радіолокаційних супутників
Portaltele
2024-09-20T17:49:33Z
Нова пошта радикально оновила мобільний додаток: що змінилося
Хвиля
2024-09-20T17:45:44Z
Цифровий світ теж може бути небезпечним: як навчити дітей поведінки в інтернеті
24tv
2024-09-20T17:27:27Z