Печериці, ймовірно, є найбільш популярним видом грибів. Вони не лише смачні, але й дуже корисні, адже містять вітамін D, завдяки якому в організмі краще засвоюється кальцій. При цьому, печериці ще й екологічно безпечні.
Фахівці стверджують, що чистити печериці не потрібно. Зазвичай їх лише миють у проточній воді і швидко просушують, щоб гриби не набрали зайвої вологи.
Якщо перед початком приготування гриби замочити у воді, то під час смаження вони виділятимуть багато рідини, що утрудняє весь процес і робить печериці не такими хрумкими в результаті. Однак, такої прикрості можна без проблем уникнути, якщо прислухатися до цікавої поради.
Виявляється, саме так експерти миють печериці перед приготуванням в ресторані. Вам знадобиться не вода, а борошно.
Покладіть всі гриби, які ви збираєтесь приготувати у глибоку каструлю, потім посипте зверху 3-4 ст. ложки звичайного пшеничного борошна. Після цього накрийте ємність кришкою і добряче струсіть печериці кілька разів.
Після цього вам потрібно буде лише протерти печериці чистим паперовим рушником, щоб струсити борошно. Разом з ним гриби очистяться і від бруду. А ось мокру землю на ніжці можна прибрати лише за допомогою ножа.