Соковита і молода морква чудово підійде для приготування смачного пирога до чаю. Він вийде в міру солодким та дуже пухким. Дуже смачно зверху полити випічку ароматним апельсиновим соусом.
Ідея приготування соковитого морквяного торту з соусом опублікована на сторінці фудблогерки Ілони з ніком thefoodhub.by ilona в Instagram. Горіхи додадуть особливого смаку.
Інгредієнти для торта:
- натерта морква – 300 г
- цукор – 200 г
- яйця – 4 шт.
- борошно – 200 г
- розпушувач – 1 ч.л.
- мелений кардамон – 1 ч.л.
- кориця – 1 ч.л.
- волоські горіхи – 100 г (за бажанням)
Інгредієнти для соусу:
- апельсиновий сік – 200 мл.
- мед – 2 ст.л.
- сушена лаванда – 1 ч.л.
- кукурудзяний крохмаль – 1 ст.л.
- вода – 1 ст.л.
Спосіб приготування торту:
1. Розігріти духовку до 180 градусів.
2. Змастити форму для випікання та застелити дно папером для випікання.
3. У великій мисці добре збити яйця з цукром до піни.
4. В іншій мисці змішати борошно, корицю та кардамон.
5. Поступово додати цю суміш в яєчну та перемішати до однорідності.
6. Додати терту моркву та горіхи (якщо використовуєте), перемішати.
7. Вилити тісто у форму і випікати близько 40-45 хвилин поки торт не стане золотистим і не пройде тест на суху зубочистку. Дати охолонути.
8. Для соусу у невеликій каструлі змішати апельсиновий сік, мед та сушену лаванду. Довести до кипіння на середньому вогні.
9. У невеликій мисці розчинити кукурудзяний крохмаль у воді і додати в киплячий сік, постійно помішуючи до загусання.
10. Зняти з вогню і дайте трохи охолонути.
11. Полити торт соусом та прикрасьте фруктами або ягодами.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Сирники з морквою
- Салат з морквою і кукурудзою
- Салат з морквою, сиром та майонезом