Суперпродукти, такі як кіноа, ягоди та авокадо, сприяють схудненню завдяки високому вмісту клітковини, яка забезпечує тривале відчуття ситості. Вони також багаті на антиоксиданти та мікроелементи, що підтримують обмін речовин і загальне здоров'я.
Крім того, така корисна їжа допомагає знизити рівень запалення, що може сприяти ефективнішому спалюванню жиру. Які ще суперпродукти, які здатні допомагати у схудненні відомі людству, проте ви могли про них не знати, розповіли в Eat This, Not That.
Гриби, що зазнали впливу ультрафіолету
Вітамін D покращує настрій та підтримує імунну систему, але його основні джерела саме тваринного походження. Для вегетаріанців, які бажають отримати природне джерело вітаміну D підходять гриби, оброблені ультрафіолетом, або грибний порошок, який можна додати в смузі. Однак, якщо гриби вам не до смаку, можна використовувати добавки з вітаміном D.
Амарант
Амарант, камут, полба та гречка є корисними альтернативами кіноа, адже ці культури містять клітковину, антиоксиданти та вітаміни групи В. Вони добре сприяють травленню та можуть замінити ранкову вівсянку, яка не всім до смаку.
Мака
Мака — це перуанська рослина, яка схожа на ріпу та багата на амінокислоти, фітонутрієнти, вітаміни і мінерали. Вона підтримує роботу надниркових залоз, що може підвищити енергію та зменшити стрес. Порошок маки знайти легше за рослину, а тому ви можете додати його до раціону.
Салатна гірчиця та зелень капусти
Гірчиця та салатна зелень — це відмінні джерела вітаміну С та калію. Вони урізноманітнюють раціон, особливо якщо вам набридли капустяні салати. Спробуйте додавати їх у смузі або замінювати на інші овочі.
Коренеплоди
Солода картопля та коренеплоди, такі як пастернак, ріпа та бруква, містять багато фолатів, вітамінів А і С. Крім того, дослідження показали, що коренеплоди, зокрема буряк, покращує приплив крові до мозку. Додайте їх у свій раціон для користі та різноманітності.
Саша Інчі
Сача Інчі має найбільше жирних кислот омега-3 серед всього насіння, яке відомо на планеті. Його можна їсти цілим або використовувати олію з нього.
Лукума
Цей тропічний фрукт має низький глікемічний індекс і є відмінним джерелом антиоксидантів, клітковини, вітамінів та мінералів. Він також багатий на бета-каротин, який має потужні антиоксидантні та протиракові властивості.
Каму-Каму
Каму-каму, або мірціарія сумнівна — це тропічний фрукт, який можна знайти у формі порошку, який є чудовим джерелом вітаміну С, каротиноїдів і антоціанів. Ці компоненти допомагають у профілактиці захворювань. Додайте каму-каму до ваших ранкових смузі для підвищення їх користі.
Реліквійні яблука
Це нові сорти органічних яблук замість звичних "Гренні Сміт" та "Гала". Їх вирощують протягом багатьох поколінь без змін у генетиці. Вони відрізняються від сучасних комерційних сортів своєю різноманітністю смаків, текстур і кольорів. Однак, вони можуть коштувати дорожче, через їх органічний спосіб вирощування.
Пічуберрі
Пічуберія є ще одним рослинним джерелом вітаміну D, завдяки вітанолідам, які можуть сповільнювати ріст ракових клітин і знижувати запалення. Включення цього продукту в раціон може принести додаткові користі для здоров’я.
РанішеOBOZ.UA розповів, про користь кіноа та його переваги для організму.
Підписуйтесь на канали OBOZ.UA в Telegram і Viber, щоб бути в курсі останніх подій.
Матеріали на цьому сайті рекомендовані для загального інформаційного використання й не призначені для встановлення діагнозу або самостійного лікування. Медичні експерти OBOZ.UA гарантують, що весь контент, який ми розміщуємо, публікується й відповідає найвищим медичним стандартам. Наша мета - максимально якісно інформувати читачів про симптоми, причини та методи діагностики захворювань. Закликаємо не займатися самолікуванням, для діагностики хвороб та визначення шляхів їх радимо звертатися за консультацією лікарів.