Соковиті сезонні баклажани можна використати для приготування ситного обіду. Для цього вам знадобиться фарш, а також багато сиру. Все це досить швидко запікається в духовці, і ви отримаєте страву, якої вистачить на всю родину.
Ідея приготування ситної запіканки з баклажанів для обіду опублікована на сторінці фудблогерки з ніком valerikiry в Instagram. Дуже смачно, якщо додати багато сиру.
Інгредієнти:
- баклажани – 3-4 шт.
- фарш свинина та телятина – 600 г
- цибуля – 1 шт.
- перець солодкий – 1-2 шт.
- помідори – 3-4 шт.
- часник – 1-2 зубчика
- паприка – 1 ч.л.
- сіль, перець, спеції – за смаком
- сир сулугуні – 300 г
- олія – 4 ст.л.
Спосіб приготування:
1. Баклажани нарізати скибочками.
2. Олію зʼєднати с сіллю, паприкою та змастити кожен слайс баклажанів.
3. Відправити у духовку на 15-20 хвилин 180 градусів.
4. Цибулю кубиками обсмажити, додати фарш, перець солодкий кубиками.
5. Довести до готовності і зробити томатне пюре блендером (з помідорів і зубчику часнику).
6. Тушкувати з пюре ще 5 хвилин.
7. На готові скибочки баклажанів викласти фарш , сир , зверху знову скибочки баклажанів , фарш і сир . Відправити у духовку на 25-30хв при 180
Також на OBOZREVATEL ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мариновані баклажани з гострим перцем
- Баклажани з соєвим соусом
- Мариновані баклажани за 5 хвилин