Свіжовідварену кукурудзу краще їсти просто так, а от якщо у вас залишається кілька качанів, то наступного дня спробуйте приготувати сирну кукурудзу.
Для цього також підійде консервована кукурудза. Рецептом поділилася кулінарна блогерка Юлія Сенич на своїй сторінці в Instagram.
Для приготування сирної кукурудзи нам знадобляться такі інгредієнти:
- кукурудза - скільки є
- твердий сир - 100 г
- вершковий крем-сир (по типу Філадельфія) - 2 ст.л.
- сіль, мелений перець, паприка - за смаком
- вершкове масло - 40 г
З качанів обрізаємо зернятка кукурудзи та відокремлюємо їх одне від одного, або ж просто беремо консервовану та зціджуємо з неї рідину.
В ковші або іншому зручному посуді розтоплюємо шматочок вершкового масла, всипаємо зернятка кукурудзи та обсмажуємо їх до золотистої скоринки.
Після цього до кукурудзи додаємо вершковий крем-сир, сіль, мелений перець, паприку або інші улюблені спеції за бажанням. Постійно помішуємо кукурудзу, щоб не пригоріло.
Твердий сир натираємо на тертці й також додаємо до кукурудзи.
"Це може бути моцарела, прикопчений, або просто той, який засихає в холодильнику", – відзначила кулінар.
Смажимо кукурудзу з сиром приблизно 5 хвилин до моменту, коли сир повністю розтане, постійно помішуючи.
Останні новини України:
Медовик для лінивих: переможниця "Мастер Шеф" показала швидкий рецепт.
Міша Кацурін показав, як смачно приготувати яйця для сніданку.
Смачніше, ніж запіканка: простий рецепт шоколадного пирога з сирною начинкою.