Усі просять цей салат з баклажанів та квасолі
Баклажанів з квасолею на зиму можна наготувати дуже багато. Ця закуска чудово зберігається в шафі, а баночка консервації врятує у будь-яких випадках — це і салат, і закуска, і навіть гарнір, якщо розігріти. І найголовніше, що це дуже смачно.
Інгредієнти:
- Баклажани - 2 кг.
- Квасоля - 500 г.
- Помідори - 1 кг.
- Часник - 2 головки.
- Солодкий перець - 500 г,
- Морква - 500 г,
- Цибуля - 500 г.
- Оливкова олія - 200 мл.
- Цукор - 7, 5 ст. л..
- Сіль - 2 столові ложки.
- Оцет - 4 столові ложки.
Як приготувати салат з квасолі та баклажанів на зиму
- Замочуємо квасолю на ніч. Відварюємо орієнтовно 30 хвилин.
- Готуємо баклажани — миємо, нарізаємо та кладемо у холодну воду із сіллю на пів години.
- Цибулю, моркву та перець шинкуємо будь-яким способом. З помідорів видаляємо шкірку, нарізаємо. Часник дрібно ріжемо або давимо пресом для часнику.
- Помідори перекладаємо у місткість, ставимо на плиту. Після кипіння вливаємо олію, солимо, додаємо цукор та додаємо нашинковані моркву, перець, та цибулю. Баклажани після того, як злили воду також додаємо у місткість. Варимо на середньому вогні не менше 30 хвилин, потім закладаємо квасолю і тушкуємо ще 15 хвилин.
- Після цього закладаємо все в простерилізовані банки та закочуємо.
- Перевертаємо банки догори дном, накриваємо ковдрою, рушником до повного охолодження. Після цього прибираємо в темне місце.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала