MY.UAНовини
"Зрозуміла: не відчуваю ніг на землі": українська чемпіонка світу росла в дитбудинку, гуртожиток обстріляла РФ, але вона бореться за медаль Паралімпіади
"Зрозуміла: не відчуваю ніг на землі": українська чемпіонка світу росла в дитбудинку, гуртожиток обстріляла РФ, але вона бореться за медаль Паралімпіади

"Зрозуміла: не відчуваю ніг на землі": українська чемпіонка світу росла в дитбудинку, гуртожиток обстріляла РФ, але вона бореться за медаль Паралімпіади

Перша українська чемпіонка світу з парабадмінтону Оксана Козина, не дивлячись на відсутність спарингів і життя за межами рідної країни, налаштована боротися за нагороду на Паралімпійських іграх-2024 в Парижі. В її гуртожиток у Дніпрі вже прилітала російська ракета, сама дівчина більше двох років знаходиться у Франції, але мріє прославляти лише Україну і трохи жалкує, що у неї не склалося зі стрільбою.

У розмові з OBOZ.UA Оксана розповіла, що займається парабадмінтоном лише шість років, але у 2022 році в Токіо вперше зуміла стати чемпіонкою світу. Також дівчина, яка більшість свого життя виховувалась у дитячому будинку, є призеркою чемпіонату Європи 2023 року в двох розрядах – одиночному і парному. Дніпрянка впевнена, що українці можуть досягати великих висот у спорті, треба тільки більше віри у власні сили.

– Оксано, а можете розповісти, звідки ви і як парабадмінтон з'явився у вашому житті?

– Я з міста Дніпро. Займалася багатьма різними видами спорту. Першим був пауерліфтинг, потім мене запросили до волейболу сидячи. І ось після волейболу я ходила до зала, де займалась пауерліфтингом і побачила, як Дмитро Зозуля, який потім став і моїм тренером, навчає дітей бадмінтону. Мені стало цікаво, спочатку я захотіла просто спробувати. Але так спробувала, що перейшла туди.

– Чи можна запитати про вашу травму?

– Так, все нормально, я не соромлюсь. У мене з народження аномалія нижньої кінцівки. Тобто ножка є, але вона маленька, і немає малогомілкової кістки. Від мене відмовились рідні батьки, і я росла в дитячому будинку.

Потім, коли мені вже виповнилось 15 років, вони знайшлися і розповіли, що насправді не відмовлялись від мене, а у пологовому їм сказали, що ваша дитина померла. Але, чесно, я не вірю в це, бо вважаю, що спочатку сталася відмова, тому що вони соромились, що дитина народилася інвалідом, а потім вже їм сказали, що вашої доньки немає.

– Так ви ще й через дитячий будинок пройшли...

– Чесно кажучи, я дуже задоволена, що маю досвід дитячого будинку і батьків, тому що саме дитячий будинок дав мені спорт. Також там нас навчали щось робити, щоб у майбутньому, коли ми вийдемо з дитячого будинку, вміли не лише спортом займатися, а й вишивати, малювати, співати, танцювати.

Тобто, у мене в запасі є декілька варіантів, якщо спорт закінчиться. А він рано чи пізно закінчиться, і тоді я знаю, куди мені йти, щоб жити далі. Звісно, і у дитячому будинку є свої недоліки, але я дуже задоволена, що була там.

– Ну, я так розумію, що життя там і багато чому навчає, і загартовує?

– В першому дитячому будинку – так. Я же спочатку жила в дитячому будинку, де лише батьків немає, а діти здорові. То там було страшно, якщо чесно. Але вихователі дуже добре до нас ставилися і в усьому допомагали.

А ось другий дитбудинок вже був для дітей з інвалідністю. І там – якось так, до життя дуже складно готують. Тобто, ти кожен день приходиш на все готове, сам нічого не вмієш. А потім у дорослому житті вже треба привчатися.

– Це в дитячому будинку ви зробили перші кроки у спорті?

– Так, спочатку у 17 років мене запросили у пауерліфтинг. Я пішла туди, чесно скажу, начебто тренуватися, а в житті бачитися з хлопцями. Але насправді так жодного дня і не бачилася з ними, адже одразу відчула, що спорт – це моє. Почала тренуватися, у мене з'явився результат, але я не хотіла великих досягнень в пауерліфтингу. Ну, якось я не бачила себе там.

Я хотіла в журналістику. Але потім прийшла до висновку, що я не все розумію, тому відмовилась від цього. І мене запросили до волейболу сидячи. Також я пробовала себе у стрільбі. Один день. А потім дитячий будинок заборонив нам далі відвідувати заняття, оскільки ми погано поводились. І, якщо чесно, я дуже шкодую. Бо стрільба мені сподобалась.

Я пам'ятаю, що мені було 14 років, і нас запросили спробувати. Приїхало багато дітей з дитячого будинку, але тренер зробив дуже розумно, коли сказав, що зможе обрати лише три людини, тому давайте спробуємо, хто як буде стріляти. Було три призових місця, і я стала другою. А третьою тоді стала Зоя Овсій – відома легкоатлетка, рекордсменка, призерка Паралімпійських ігор 2016 року і чемпіонка Паралімпіади-2020 в Токіо.

І я зараз дуже шкодую, що не змогла займатися стрільбою, бо я знаю: там я була б чемпіонкою. Також мені запропонували спробувати себе в карате. Я хотіла, мені сподобалось. Але не змогла, бо тренер жив у Полтаві, а дитячий будинок не відпускав. А от від веслування на каное я відмовилась сама, оскільки вважала, що я там нічого не буду досягати. І потім виявилося, що за півроку до Паралімпійських ігор 2016 його прибрали з програми.

– Мабуть, десь відчували.

– Це справді так. І з волейболу сидячи, коли йшла, то відчувала, що нічого не буде. Так і вийшло. Вони вже вдруге не потрапили на Паралімпійські ігри. А ось бадмінтон – це перший вид спорту, який я обрала по оклику серця. Я сказала, що я тут буду чемпіонкою, сюди я прийшла за медалями, за перемогами. І ви знаєте, так і вийшло.

Навіть вийшло краще, ніж я могла собі уявити. Бо коли я виграла чемпіонат світу, це була історична перемога, адже ані в бадмінтоні, ані у парабадмінтоні ніхто з українців ніколи до цього не ставав чемпіоном.

Спираючись на свій досвід, я можу сказати, що Україна могла би бути кращою в бадмінтоні і парабадмінтоні. Від себе ще доповню: якщо ти хочеш бути чемпіоном, то треба багато працювати самому. Якщо ти справді хочеш і віриш. Мені допомагає віра в Бога. Бо дуже важко. В бадмінтоні важко, і в нашій країні також. Але якщо ти віриш, то переможеш.

І мені здається, що в нашій країні, в бадмінтоні і в парабадмінтоні, недостатньо віри в те, що ми можемо це зробити. А я завжди казала, що Україна дуже талановита в спорті. Я й досі дуже в це вірю. Так, немає того результату, який би хотілося. Але я бачу, що наша країна дуже талановита. І ми просто не можемо правильно якось до цього підійти. І просто віри не вистачає. Недостатньо.

Ми думаємо, що в Азії дуже сильні спортсмени. Але що мені та Азія? Якщо я хочу, я зможу. Так, мені дуже важко. Після чемпіонату світу 2022 року мій результат впав. Але ніхто не знає чому. Зараз я не буду казати, бо не маю право. Але коли мине час, я про все розповім. І не дивлячись на те, що мені все це дуже важко дається, я все одно з медалями. Бо я вірю в те, що є Бог. І він мені допомагає. Я зараз кажу, і мені хочеться плакати.

– Так, зараз до того всього багато спортсменів проходять і через свої якісь травми, і через те, що в державі війна.

– Знаєте, війна мене не ламає, вона мене зміцнює. І нам просто недостатньо віри, щоб йти і робити те, що ми можемо.

– Ну так, можливо, десь ми програємо психологічно, коли бачимо в суперниках, умовно кажучи, Китай.

– Я грала з дівчиною на чемпіонаті світу в цьому році. Вийшла на китаянку. Так, я їй програла. Але вона для мене не сильна. Я їй поступилася, тому що я граю шість років, а вона – 22. І я дуже добре з нею боролася. Мені просто недостатньо практики. А якщо б я тренувалася як у Китаї, то я б її просто розносила.

Тобто, я вірю в те, що можу зробити краще, але нам в парабадмінтоні дуже важко через те, що немає з ким спарингуватись. Є лише одна людина. І завдяки цій людині я ще якось виходжу і граю з усіма моїми суперницями. А Китай, там 300 чоловік. Дуже хороша підготовка. В Індії ще більше, ніж у Китаї. І все одно я ще щось роблю і виграю, а вони бояться зі мною грати.

Ніхто з суперників не знає, що я не граю. Ніхто. У мене не було спарингів вже півроку. І я все одно виходжу і мені однаково. Хоча, звісно, хвилююся, бо знаю, що у них є практика, а у мене – ні. Я не маю права казати, що на Паралімпійських іграх буде медаль, бо я всім програю. Але думаю, що Бог допоможе і буде цікаво.

– А десь виїжджати і шукати спаринг-партнерів, я так розумію, можливості немає?

– Ну так, це треба мати спонсора, щоб тренер домовлявся. Це важко, якщо чесно. Немає фінансів, щоб запросити людей, які будуть допомагати тобі готуватися. І мені дуже шкода, що парабадмінтон у нас не розвивається. Бо моя мрія – підняти прапор України. І я розумію, що ця мрія може не здійснитися.

Для мене велика честь виступати за Україну. Я не хочу виступати ні за яку іншу країну. Тільки за синьо-жовтий прапор. Тому що я народилася в Україні. Я можу жити у Франції, адже з часом я розумію, що в Україні жити дуже важко. І зараз не хочу туди їхати, тому що це небезпечно. Але для мене велика честь виборювати перемоги для України. Бо я є козачкою і вважаю, що Україна – дуже сильна і могутня.

Я хочу досягти результату не задля слави, а щоб після мене хтось дізнався, що була така дівчина і теж захотів займатися спортом. Я хочу бути прикладом. Щоб дивилися не на мене, а на те, як можна зробити, щоб люди мотивувалися і виступали, бо є багато людей з обмеженнями, які дійсно можуть досягати успіху. І я хочу, щоб наша країна була історично крутою в спорті або в інших сферах.

– Ви стали чемпіонка світу 2022 року вже після повномасштабного вторгнення РФ?

– Так. І це була така велика перемога. Я вважаю, що її дав мені Бог. Я вже знаходилась тут, у Франції. І не маючи таких спарингів, кожного ранку вставала о третій години ночі, і поки тренер з дружиною ще відпочивав, виходила на двір і працювала до п'ятої години, щоб ніхто не бачив. Бо я дуже хотіла виграти.

І зараз я також багато працюю. Я не знаю, що для мене підготував Бог, але мені б хотілося, щоб у Парижі це була перемога. І якщо буде третє місце, я буду дуже вдячна. Це для мене буде як перша медаль.

– Ви встигли поїхати з Дніпра до вторгнення у лютому 2022-го?

– Ні, вже після двох місяців повномасштабної війни. Це дуже страшно, якщо чесно. А вже після мого від'їзду на Перемозі в Дніпрі бомбануло так, що повністю знесло квартири, а там знаходиться наш гуртожиток. У ньому просто повилітали всі вікна. Але дякую Богу, що моя кімната ціла. Влучання було з іншого боку, тому мій не дуже зачепило.

І коли люди втратили житло і не знали, де їм жити, то я сказала, що можете прийти в мою кімнату, я буду платити, але щоб люди були в безпеці.

– Як ви знайшли можливість виїхати до Франції?

– У Всесвітній федерації бадмінтону є людина з Франції, Річард. І він мною зацікавився, коли я стала чемпіонкою в Дубаї у 2021 році, виявив бажання спілкуватися. І коли почалась війна, він запитав, чи може чимось допомогти? Він два місяці пропонував, запрошував, але тренер не міг поїхати, бо він – чоловік. І тоді Річард, написав бумагу, яку відправили до Інваспорту, Інваспорт дав дозвіл, і ми всі вирушили жити і тренуватися до Франції.

– А з якими думками їхали на чемпіонат світу-2022? Як розвивались події того історичного турніру?

– Якраз тоді я дізналася, що мій друг пішов з життя і була в шоці. У мене був стрес, і я не розуміла, як тепер грати. Але нам дуже допомогли японці. Японія забезпечила нас готелем і харчуванням. Я готувалася до старта і не знаю, що зі мною відбувалося, але я казала, що буду чемпіонкою. Я відчувала це. До мене навіть підходили іноземці і казали: "Це – майбутня чемпіонка".

І коли я грала, то нічого не пам'ятаю. Але коли стала переможницею чемпіонату світу, то крикнула: "Так, так, так, Україна!" І коли я підняла руки вгору і кричала "Україна, так!", ви знаєте, мені здалося, що з мене вийшла душа. Я отак от стою, і мене аж підштовхнуло. Я не знаю, що це було. І я по цей день не вірю, що стала чемпіонкою світу.

А коли тоді я вийшла з корту, всі аплодували, всі хотіли, щоб я виграла. Велике дякую за підтримку цим людям. І коли я вийшла, то зрозуміла, що вже не відчуваю ніг на землі. Я схопилася за стіну і збагнула, що зараз втрачу свідомість. Я не розуміла, що зі мною відбувається. Але це була велика перемога, в яку я дуже вірила.

І протягом шести днів я знаходилась в такому стані, начебто у мене був якийсь допинг. А я ж нічого не приймаю. В Україні немає грошей навіть на фармакологію. Зовсім трішечки допомагають, трішечки. Але зараз нічого немає. Є тільки колаген і то за рахунок моєї знайомої. А коли немає допомоги з фармакологією, чесно скажу, це дуже важко і дуже втомлює.

Я відчуваю, що інколи просто немає сил. А ще має бути відновлення, масажи, плавання, сауни. А в мене цього року масаж був лише двічі. Тому я просто молюсь і кажу, що хочу чесно все зробити. І з одного боку, я можу потім казати, що досягла усього своїм трудом, завдячуючи можливостям свого тіла. А мої "добавки" – це гарне харчування і сон. І думаю, що можу щось довести таким чином.

– Для вас це перші Паралімпійські ігри, не було можливості відібратися в Токіо-2020?

– Тоді ще не було мого класу. І ви знаєте, це перший вид спорту, де я захотіла потрапити на Паралімпійські ігри. І я змогла це зробити, дякуючи Богу. Тому якщо я чогось хочу, я це роблю. Ще є мрія. І зрозуміло, що це медаль Паралімпіади, а там вже – як Бог дасть. Я не скажу, що хочу бути золотою, бо до "золота" я не зможу зараз дійти. Адже китаянка з'явилася, індонезійка.

І я граю з суперницями, які не мають протезу. І тут є проблемка. І вони грають багато років. А в бадмінтоні це дуже важливо. Якщо ти граєш 5 років, це дуже мало. Дуже. Для бадмінтону 10 років – це норма. Тобто, досвід все одно грає велику роль. Хоча, не дивлячись на це, я прийшла в бадмінтон в свої 23 і за три роки стала чемпіонкою світу.

Єдине, що мене дуже заспокоює, що я перша зробила це. А китаянка лише цього року стала чемпіонкою світу, і 22 роки до цього й шла. Індонезійка до цього йшла дуже довго. І вона дуже добре грає. І інвалідність в неї не така, як у мене. Ну, чесно.

Якщо я відходжу і роблю удар, то в мене все йде на одну ногу і треба зробити два шаги, щоб повернутися назад. Тоді як вона біжить назад, згинає ноги і потім швиденько повертається. А я стою на одній нозі, щоб тримати передню і задню частину корту. Тобто, друга нога для мене просто баланс, вона нічого не робить.

Якщо я буду стояти ногою з протезом до корту, то все – мене спіймали і я нічого більше не зроблю. І не тому, що я не хочу, просто мій протез не дає цього зробити. Бо ця "бандура" ще б'є в кістку іншої ноги, де знаходиться вена, і це дуже боляче, але ти маєш тримати планку.

Інколи буває так, що я бігаю, виграю розіграш, а потім починається інша гра і посеред розіграшу я, хоп, і зупинилась. Ти бачиш цей волан, але не можеш до нього дістатися. Не знаю, як пояснити, можливо, це пов'язано з протезом, адже у грі мені важко слідкувати, як я ставлю ногу. Тому, виходячи на гру, я завжди кажу: "Боженька, допоможи мені добре відчувати корт, суперника і щоб мої ноги були гармонійні з моїм пересуванням". Бо якщо я неправильно стану, то або падаю, або ще щось.

Тим часом дівчина без протезу бігає нормально. Наприклад у китаянки частина ноги начебто паралізована, але навіть якщо корява нога, але своя, це грає їм на руку, допомагає. До того ж вони обидві згинаються. Я зверталася до Всесвітньої федерації, чому так. Але вони відповідають: вибачайте немає людей, дуже мало протезників. Я кажу: ну так звісно, бо ви берете таких.

Знаєте, дуже важко змиритися з тим, що я могла б на цих змаганнях стати чемпіонкою, але тепер мені це навряд чи вдасться через тих, хто прийшов до нас. І ці спортсменки з'явились тільки у 2023 році, раніше їх не було.

– Якраз під Паралімпійські ігри?

– Так. І це дуже нечесно. І дуже боляче, адже ти розумієш, як ти до цього йшов. І тут говорить не заздрість, а справедливість має бути. Коли я програю протезнику – ок, треба краще працювати, а коли це відбувається так... І ми всі, протезники, у підсумку програємо.

Є дівчина з паратеквондо, вона з ручками, але вони дуже маленькі. А вони ж там б'ються лише ногами. І перед самими Паралімпійськими змаганнями у них змішали класи, і вона боролася вже з людьми, які з руками. Тобто, коли вона їх б'є, вони руками закривають корпус, а їй понадавали так, що дякуй Богу, що жива залишилась. І, звісно, залишилась без медалі. І це вкрай несправедливо, бо вона дуже багато працює. Дуже.

І я прошу Бога, щоб хоч якась справедливість була на цих змаганнях, бо це нечесно жити під час війни не в своєму будинку, не мати медичної підтримку, коштів для нормальної підготовки. Так, Інваспорт нам дуже допомагає, але цього все одно не вистачає. Наприклад, у Франції цього достатньо тільки на їжу.

– Ви вже два роки у Франції, з особистих спостережень, як ставляться тут до України?

– Французи нам дуже допомогли і вони дуже жалкують, що у нас така ситуація в країні. Всі, хто приїздить до Франції, вони обов'язково мають йти працювати і вивчати мову, а для нас вони зробили виключення – ми нічого не вивчаємо, ніде не працюємо і безкоштовно мешкаємо у будинку, який вони нам дали від держави. І це дуже велика підтримка, бо сама б я не змогла, адже сплачую ще за гуртожиток в Україні, а у Франції життя дуже дороге.

Думаю, що після Паралімпіади вони вже настільки сильно підтримувати не будуть, але велика їм вдячність за ці два роки. І в цілому до України французи ставляться добре. До речі, своєю перемогаю я б могла подякувати і Франції, адже вона зробила такий вклад.

А ще перед Паралімпійськими іграми мені дуже хотілося поїхати до України і доторкнутись до своєї землі.

Раніше OBOZ.UA розповідав, що Україна завоювала першу медаль на Паралімпіаді-2024.

Тільки перевірена інформація в нас у Telegram-каналі OBOZ.UA та Viber. Не ведіться на фейки!

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Майкл Дуглас зізнався, як змінив свою думку про Україну після приїзду до Києва: "Не такого очікував"
TSN
2024-09-20T10:42:56Z
Трамп: якщо я не стану президентом, Ізраїль припинить своє існування через два роки
ZN UA
2024-09-20T10:41:28Z
ЗМІ: У США вважають, що Ізраїль міг 15 років готувати операцію з підриву пейджерів у Лівані
Европейская правда
2024-09-20T10:39:24Z
Окупанти визнали, що закатували до смерті американського пропагандиста в Донецьку
ГЛАВКОМ NET
2024-09-20T10:33:46Z
У Литві житель Вільнюса отримав тюремний термін за шпигунство на користь Білорусі
Европейская правда
2024-09-20T10:32:53Z
National Media Talk: Посли ЄС та Швеції акцентували на важливості дотримання балансу та стандартів в медіа
Детектор М
2024-09-20T10:25:24Z
США прагнуть посилити санкції проти Росії
24tv
2024-09-20T10:24:28Z
Недостатня адвокація з боку уряду ФРН дає простір для противників підтримки України - експертка
УкраинФорм
2024-09-20T10:22:37Z
У Польщі затримали колишнього адвоката російського олігарха Березовського
Европейская правда
2024-09-20T10:22:25Z
3 лайфхаки для кухні, про які ви не знали: ексклюзивні поради з тік току
24tv
2024-09-20T10:42:25Z
Смачно та незвично: рецепт варення з темного винограду
GlavRed
2024-09-20T10:40:57Z
Котлети за методом 1:2:2 вийдуть, як у бабусі: будуть соковитими і з хрумкою скоринкою
TSN
2024-09-20T10:39:14Z
Чому "нічого не робити" корисно: експеримент вразив всіх
GlavRed
2024-09-20T10:27:41Z
Як нагострити леза машинки для стрижки волосся: простий, але ефективний спосіб
GlavRed
2024-09-20T10:27:39Z
Вона стане вашою коронною стравою: як смачно запекти курку в рукаві – секретний рецепт
24tv
2024-09-20T09:48:00Z
Завжди смачна та соковита: рецепт запеченої курки від судді "Мастер Шеф" Хіменеса-Браво
Политека
2024-09-20T09:31:44Z
Чи можна вбувати кросівки на співбесіду: 5 нюансів, які слід розуміти
24tv
2024-09-20T09:03:32Z
5 незначних вчинків, які призводять до швидкого руйнування шлюбу та розлучення
TSN
2024-09-20T08:36:46Z
Які трендові кольори волосся для жінок за 40: омолоджують і роблять образ бездоганним
TSN
2024-09-13T17:42:40Z
Тіна Кароль обрана музичною продюсеркою Нацвідбору на "Євробачення-2025"
TSN
2024-09-13T13:15:00Z
Серіал «Відьмак»: Ліам Гемсворт на нових кадрах зі знімального майданчика в Уельсі
ITC
2024-09-20T10:46:51Z
Другий сезон «Венздей» — перший погляд на Дженну Ортегу та залаштунки Невермору
ITC
2024-09-20T10:46:22Z
Сукня, яку вдягали 3 покоління: наречена переробила весільне вбрання бабусі – відео з реакцією
24tv
2024-09-20T10:42:28Z
Від творців "Венздей": залаштунки створення другого сезону – перші ексклюзивні кадри
24tv
2024-09-20T10:39:57Z
Світлана Білоножко висловилася про ставлення до невістки та захоплення 16-річної онуки
TSN
2024-09-20T10:39:00Z
Зʼявився новий тизер другого сезону "Венздей"
Фокус
2024-09-20T10:27:27Z
У Варшаві 11 жовтня відкриється 40-й міжнародний кінофестиваль
УкраинФорм
2024-09-20T10:22:33Z
Зірковий захисник Ліверпуля планує придбати команду із французької Ліги 1
24tv
2024-09-20T10:48:14Z
Дружина Зінченка показала їхню 3-річну донечку та як вони розкішно відсвяткували її день народження
TSN
2024-09-20T10:39:32Z
Помер найкращий бомбардир і гравець чемпіонату світу-1990 з футболу
TSN
2024-09-20T10:39:27Z
На фронті загинула важкоатлетка і тренерка Ніна Пашкевич
УкраинФорм
2024-09-20T10:07:56Z
Футбол: сьогодні стартує восьмий тур у Першій лізі
УкраинФорм
2024-09-20T10:07:09Z
Каспаров схвально відреагував на заяву Карлсена на підтримку України, від якої палає в росіян
24tv
2024-09-20T09:51:22Z
Маркевич: Не знаю, куди зникла впевненість Судакова
1News
2024-09-20T09:39:19Z
Ярослава Магучіх претендує на звання найкращої легкоатлетки року у Європі
УкраинФорм
2024-09-20T09:36:46Z
"Динамо" – "Рух": відео онлайн-трансляція матчу
ZN UA
2024-09-20T09:26:10Z
Росію сколихнули одразу три землетруси: в будинках обвалилася штукатурка
TSN
2024-09-20T10:40:28Z
Жінка випадково обприскала сусіда з водяного пістолета: це завершилося судовою тяганиною
TSN
2024-09-20T10:39:57Z
"Найрозшукуванішого" наркобарона заарештовано через два роки після втечі: хто це
TSN
2024-09-20T10:39:39Z
В Україні знайшли ангар з покинутими на десятиріччя Мерседесами і не лише
Топ Жир
2024-09-20T10:33:23Z
Затисли коліном горло, дихати було неможливо: ТЦК силою затримали 22-річного хлопця, деталі скандалу
Политека
2024-09-20T10:31:03Z
Наркобізнес на території трьох областей з місячним прибутком у ₴10 млн. – поліцейські Києва затримали членів наркоугруповання
Украина Криминальная
2024-09-20T10:30:31Z
На блокпості у Закарпатті затримали програміста за спробу нелегального перетину кордону
InternetUA
2024-09-20T10:28:20Z
В Афінах півсотні людей напали на підрозділ поліції
УкраинФорм
2024-09-20T10:28:13Z
Допомога українських рятувальників: очільник МВС Ігор Клименко зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Португальської Республіки в Україні Антоніу Вашку Алвеш Машадом
Украина Криминальная
2024-09-20T10:21:21Z
Прикордонники попередили українців про можливі труднощі з перетином польського кордону
ГЛАВКОМ NET
2024-09-13T15:49:31Z
Ціна Курської операції: українські військові розповіли, чи вартий наступ важких зусиль
TSN
2024-09-13T17:42:32Z
Українські медіа шукають кадри у конкурентів, у вишах та медіашколах,— учасники National Media Talk
Детектор М
2024-09-20T10:45:50Z
Хто має право на 2 пенсії одразу
24tv
2024-09-20T10:45:22Z
Як написати лист про неявку за повісткою: пояснення юристки
TSN
2024-09-20T10:39:53Z
Генерал США сказав, що визначатиме наступні місяці війни
24tv
2024-09-20T10:39:39Z
Удар по складу у Торопці: з'явилися супутникові фото, що демонстрюуть наслідки атаки ЗСУ
TSN
2024-09-20T10:39:09Z
Польські військові гелікоптери залучили до боротьби з повінню
Европейская правда
2024-09-20T10:34:15Z
Просто так до школи не пустять: встановлюють суворі правила – перевірятимуть усіх
Знай
2024-09-20T10:30:37Z
Кардіологи назвали дев'ять дивних симптомів, які вказують, що з серцем щось не так: не ігноруйте
TSN
2024-09-20T10:39:17Z
Ці 5 типових ознак недосипання ніколи не можна ігнорувати: перевірте себе
24tv
2024-09-20T09:42:20Z
Київ огорнув їдкий смог: наскільки це небезпечно та чи можна отруїтися
24tv
2024-09-20T09:33:23Z
Науковці визначили, скільки м’яса треба їсти на день і на тиждень: про це мало хто знає
TSN
2024-09-20T08:36:17Z
Вчені знайшли мікропластик в мозку людини: як він туди потрапив та чим це небезпечно
24tv
2024-09-20T08:21:21Z
Новий субваріант коронавірусу XEC уже зафіксували у 27 країнах: які симптоми та прогноз
24tv
2024-09-20T08:12:19Z
97-річна медсестра майже 80 років працює в одній лікарні: в чому секрет її успішної кар'єри
24tv
2024-09-20T06:27:15Z
Чи може мʼясо викликати рак
24tv
2024-09-20T05:24:40Z
Медичний центр "Лелека" увійшов до списку найбезпечніших медзакладів світу
Фокус
2024-09-20T05:00:53Z
"Україно, свята мати Героїв!": 3-тя штурмова показала потужну роботу по ворогові на Харківщині
TSN
2024-09-20T10:40:51Z
Дихати нічим: чому Київ перевершив Каїр по якості повітря та що саме горить біля столиці
TSN
2024-09-20T10:39:48Z
Покращення стану повітря у Києві та області прогнозують через декілька годин
УкраинФорм
2024-09-20T10:39:15Z
Стала відома справжня причина смогу в Києві: чому якість повітря так зіпсувалась
TSN
2024-09-20T10:21:56Z
Нестерпний смог зафіксовано не лише у Києві, але й у Сумській та Чернігівській областях
ZN UA
2024-09-20T10:21:17Z
Для знесення пам’ятника Пушкіну в Одесі необхідна відповідь від ЮНЕСКО - міськрада
УкраинФорм
2024-09-20T10:18:11Z
Через удар РФ по фермі на Харківщині загинули 20 корів
УкраинФорм
2024-09-20T10:07:11Z
У Києві забруднення повітря в п'ять разів перевищує норму
УкраинФорм
2024-09-20T10:01:29Z
Їдкий і непроглядний смог оповив Київ: який вигляд має столиця
24tv
2024-09-20T09:57:47Z
Китайський NIO Onvo L60: $21200 за електрокар, батареї — за підпискою від $85/міс
ITC
2024-09-20T10:46:24Z
Нічні перегони NASCAR. Українці готуються до старту
AutoCentre
2024-09-20T10:40:45Z
Від $21 000: новий електричний кросовер NIO Onvo L60 з запасом ходу у 1000 км представили офіційно
AutoGeek
2024-09-20T10:21:56Z
На продаж виставили Dodge Challenger без кузовних панелей
AutoCentre
2024-09-20T10:12:31Z
Український пластичний хірург на Rolls-Royce став зіркою соцмереж
Топ Жир
2024-09-20T09:45:42Z
Економ-пропозиція: який вигляд має найпростіший Volkswagen Golf 2024
Фокус
2024-09-20T09:42:23Z
Фото дня: в Україні зʼявилися окремі стели з цінами на зарядку електромобілів
AutoGeek
2024-09-20T09:42:13Z
Олександр Бондарев завершує свою кар’єру в картингу та розпочинає шлях у Формулі-4
AutoCentre
2024-09-20T09:36:33Z
Легендарний позашляховик Mitsubishi відродиться на базі Nissan Patrol?
ЗаРулем
2024-09-20T09:12:22Z
Фінансовий директор підприємства приховав понад ₴27 млн. прибутку від експорту сільгосппродукції
Украина Криминальная
2024-09-20T10:48:17Z
Урсула фон дер Ляєн запропонувала формат допомоги українській енергетиці
24tv
2024-09-20T10:42:09Z
Вартість цибулі почала зростати на ринках України: у чому причини росту цін
24tv
2024-09-20T10:39:52Z
Сонячна енергія "під землею": новий гібридний проєкт може змінити енергетику США
24tv
2024-09-20T10:33:25Z
У Польщі вважають недостатніми 5 млрд євро від ЄС для покриття всіх збитків повені
Европейская правда
2024-09-20T10:32:28Z
Імпорт електроенергії для промисловості. Гендиректор «Метінвесту» вказав на ключову проблему
ГЛАВКОМ NET
2024-09-20T10:24:59Z
путін намагається перебудувати світову торгівлю, але зазнає невдачі – WSJ
iPress
2024-09-20T10:24:11Z
В Україні у 2024/25 МР прогнозують скорочення виробництва олійних культур
AgroNews
2024-09-20T10:16:53Z
Підвищення податків в Україні: хто і скільки платитиме з 1 жовтня
Фокус
2024-09-20T10:15:16Z
Криптобіржу BingX зламали та вкрали $43 млн — виведення коштів заблоковане
ITC
2024-09-20T10:41:49Z
Вчені створили нову ядерну батарею, яка може працювати десятиліттями в космосі та під водою
InternetUA
2024-09-20T10:41:40Z
Карликовий бегемотик підкорив Мережу своїми грайливими витівками – фото, відео
TSN
2024-09-20T10:39:40Z
Учені розгадали таємницю дивних звуків, що доносяться з Маріанської западини
24tv
2024-09-20T10:33:36Z
Агроблогери світу змагаються за титул найкращих. AgroPortal.ua — в журі міжнародної премії
AgroPortal
2024-09-20T10:30:45Z
Перевершить навіть "Шубу": ненудний салат із буряка
GlavRed
2024-09-20T10:27:24Z
Показано L-подібну батарею iPhone 16 Pro Max зі сталевою оболонкою
InternetUA
2024-09-20T10:22:23Z
Не гірше за собак: які породи котів найлегше піддаються дресуванню
24tv
2024-09-20T10:18:30Z
Творця додатка Ghost, яким користувалися злочинці по всьому світу, затримали в Австралії
InternetUA
2024-09-20T09:58:28Z