Авторка кулінарної книги "Твої найкращі рецепти", фудблогерка Тетяна Юшина поділилася рецептом неймовірно смачної цвітної капусти з морквою по-корейськи.
"Це дуже смачно! Хрумка-хрумка виходить! І варити не потрібно, маринуємо її відразу сирою!", – відзначила кулінар.
Щоб приготувати цвітну капусту по-корейськи, нам знадобляться такі інгредієнти:
- капуста цвітна - 1,5 кг
- морква - 2 шт.
- часник - 3-4 зуб.
- вода - 1 л
- цукор - 1 склянка
- оцет 9% - 0,8-1 склянка
- олія - 50 г
- сіль - 2 ст.л.
- коріандр мелений - 1 ст.л.
- перець чорний - за смаком
Капусту розбираємо на суцвіття, якщо є великі суцвіття, то розрізаємо їх на шматочки. Складаємо капусту в велику каструлю, щоб зручно було перемішувати (літрів на 5).
Окремо в каструльці готуємо маринад. Для цього в воду додаємо цукор, оцет, олію, сіль, доводимо до кипіння, а потім даємо прокипіти ще протягом 3-4 хвилин. Гарячим маринадом заливаємо капусту, щоб він повністю її вкрив.
Лишаємо капусту в маринаді трішки охолонути. Тим часом моркву натираємо на тертці для моркви по-корейськи, а часник або дрібно натираємо, або вичавлюємо через прес.
Моркву змішуємо з часником, коріандром і чорним перцем. Додаємо овочі до капусти в маринаді, пермішуємо та даємо повністю охолонути за кімнатної температури. Відправляємо цвітну капусту по-корейськи в холодильник мінімум на 5-6 годин – і закуска готова.⠀
Останні новини України:
Ідеальне поєднання: фіналістка "Мастер Шеф" дала рецепт соковитого мʼяса зі сливами.
Не шкодуйте сиру: рецепт лінивого хачапурі на пательні, готується дуже швидко.
Котлети будуть смачними та соковитими: "Мастер Шеф" Хіменес-Браво видав простий рецепт.