Баклажани по-корейськи – пікантна сезонна закуска, яка може замінити різноманітні салати. Для цього, щоб зробити таку страву, потрібно зробити ароматну заправку на основі рисового оцту та соєвого соусу. Також дуже важливо дати овочам настоятись перед вживанням, щоб смак повністю розкрився.
Ідея приготування баклажанів по-корейськи опублікована на сторінці фудблогерки Тетяни Юшиної (tanyushina) в Instgaram. Закуска стане ідеальним доповненням до м'яса та рииби.
Інгредієнти:
- баклажани – 3 шт.
- солодкий перець – 2 шт.
- цибуля – 1 шт.
- морква – 1 шт.
- часник – 3 зубчика
- петрушка або кінза
- кунжут – 2 ст.л.
- перець чилі – 1 шт.
Інгредієнти для заправки:
- олія – 2 ст.л.
- рисовий оцет – 2 ст.л.
- мед – 1 ст.л.
- соєвий соус – 2 ст.л.
- чорний перець – 1/2 ч.л.
- молотий коріандр – 1 ч.л.
Спосіб приготування:
1. Баклажани нарізати тонкими смужками довжиною 4-6 сантиметрів.
2. Посолити, збризнути олією.
3. Викласти на деко і запекти в духовці з конвекцією за температури 180 градусів до готовності чи обсмажити на сковорідці.
4. В цей час нарізати овочі: цибулю чверть кільцями, перець соломкою, моркву натерти на терці, петрушку подрібнити, часник вичавити.
5. Для заправки ретельно змішати всі складові в однорідну емульсію
6. Овочі змішати всі разом, додати кунжут, часник, зелень та охолоджені баклажани, заправити соусом і дати салату настоятися не менше двох годин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Мариновані баклажани з гострим перцем
- Баклажани з соєвим соусом
- Мариновані баклажани за 5 хвилин