Щоб домашні чебуреки точно вийшли хрусткими та мали приємний золотистий колір – приготуйте вироби з тіста на пиві. Маса буде достатньо еластичною та м'якою, і ви легко її вимішаєте. А начинка всередині буде дуже соковитою.
Ідея приготування смачних домашніх чебуреків з тіста на пиві опублікована на сторінці фудблогерки Мирослави Пекарюк (myroslava pekariuk) в Instagram. Ефект вас приємно здивує.
Інгредієнти для тіста:
- борошно – 800 г
- пиво – 330 мл.
- окріп – 100 мл.
- сіль – 1 ч.л.
Інгредієнти для начинки:
- фарш – 800 г
- цибуля – 450 г
- вода – 300 мл
- сіль – 1 ч.л.
- перець – 0,5 ч.л.
- твердий сир, кріп
Спосіб приготування:
1. У глибоку миску налити пиво, окріп, сіль.
2. Розмішувати, поки кристали солі повністю розійдуться.
3. Коли сіль повністю розійшлась – додати борошно.
4.. Замішати еластичне тісто, перекласти його в пакет і поставити в холодильник на 30 хвилин.
5. У чашу блендера помістити довільно нарізану очищену цибулю, додати сіль, перець, воду.
6. Все збити блендером до однорідності, потім додати до фаршу і добре вимішати.
7. Вийняти з холодильника тісто, відщепити шматочок і тоненько розкотити.
8. Вирізати з нього великий круг (можна робити це кришкою), на одну половину викласти фарш, тертий сир, кріп.
9. Закрити чебурек і добре защепити краї.
10. Смажити чебуреки в добре розігрітій олії з обох боків до золотистої скоринки.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Чебуреки з домашнім сиром
- Чебуреки в мультиварці
- Чебуреки на мінералці