Якщо швидко потрібно приготувати щось до чаю – ідеальним рішенням буде використати тісто філо. Вам не доведеться нічого вимішувати, що значно економить час. А для начинки чудово підійдуть сезонні сливи.
Ідея приготування пухкого сливового пирога з тіста філо опублікована на сторінці фудблогерки Наталії з ніком nata.cooking в Instagram. Начинка вийде дуже соковитою.
Інгредієнти:
- тісто філо – 7-9 листів
- вершкове масло – 30 г
- сливи
- мигдальні пластівці (за бажанням)
Інгредієнти для заливки:
- яйця – 3 шт.
- сметана – 300-350 г
- цукор (або 90 г цукру + 10 г ванільного цукру) – 100 г
Спосіб приготування:
1. Тісто філо розморозити згідно інструкції на упакуванні.
2. Відокремити по одному листу.
3. Злегка змастити розтопленим маслом та скласти в гармошку.
4. Форму для запікання, якщо вона розʼємна, доверху застелити силіконізованим пергаментом (якщо ні – змастити вершковим маслом) та перекласти туди зібране тісто, формуючи равлика.
5. В проміжках між шпаринками тіста вставити шматочки слив.
6. Для заливки змішати яйця, цукор та сметану і перемішати до однорідності.
7. Вилити заливку на пиріг, посипати мигдальними пластівцями та поставити в розігріту духовку.
8. Випікати за температури 180 градусів 40-50 хвилин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Заливний пиріг зі сливами
- Шарлотка зі сливами
- Харчо зі сливами