Гарбуз – справжній король осені. Сезон такого овочу припадає саме на осінь. Продукт використовують для приготування різноманітних корисних каш, супів та запіканок. Але для того, щоб плід дійсно вразив вас своїм вдалим смаком, варто дотримуватись декількох важливих правил.
Редакція FoodOboz розповість, які помилки часто допускають під час приготування гарбуза. Тут є декілька важливих нюансів.
Коли не варто знімати шкірку
Під час приготування гарбуза саме шкірка часто впливає на смак овочу. Далеко не у всіх ситуаціях її варто знімати.
Наприклад, це стосується саме сорту "Хоккайдо" – зі шкіркою він буде смачним абсолютно у всіх стравах. Що стосується інших видів, то не потрібно знімати шкірку під час запікання овочу.
Не пропустіть готовність
Саме під час відварювання гарбуз дуже легко зіпсувати. Дуже важливо не переварити продукт, тому що він моментально втратить вдалу текстуру і смак.
Пам'ятайте, що плід вариться не довше 25-30 хвилин, якщо на пюре. Запікається – 25-35 хвилин. Важливо засікти час і постійно перевіряти готовність.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Салат із сирим гарбузом
- Гарбузові булочки
- Сирна запіканка з гарбуза