В'ялені сливи – це чудова закуска до вина або інгредієнт на бутерброди. І вам навіть не доведеться купувати такий продукт, тому що його легко можна буде зробити в домашніх умовах. До того ж, саме зараз сезон таких плодів.
Ідея приготування смачних в'ялених слив опублікована на сторінці smachni.zahotovky в Instagram. Знадобиться всього декілька простих інгредієнтів.
Інгредієнти:
- сливи – 2 кг.
- цукор – 1 ст.л.
- сіль – 1 ст.л.
- італійські трави – 2 ст.л.
- часник – 3 зубчика
- олія рослинна (будь-яка) – 200 мл.
- базилік – за смаком
Спосіб приготування:
1. Сливи почистити від кісточки, розрізати на половинки.
2. Сливи необхідно розкласти на деко серединою вгору, в притул. Найкраще викласти на пергамент.
3. Посипати сіллю, цукром та італійськими травами.
4. Відправляємо сливи на сушку, в духовку на режимі верх-низ плюс конвекція за температури 70 градусів.
6. Дверцята духовки мають бути трохи відчиненими, щоб всередині не накопичувався конденсат. Тривалість сушки приблизно 5 годин (в залежності від сорту сливи).
7. Скласти сушені сливи в банку.
8. Додати нарізаний слайсами часник.
9. Залити теплою олією з італійськими травами, покласти базилік.
10. Після охолодження поставити банку з в’ялими сливами в холодильник.
11. Дуже важливо не нагрівати олію до кипіння, інакше в киплячій олії сливи просто зваряться.
12. Для цього рецепту потрібно міцні та щільні сливи, у яких кісточка добре відокремлена від м’якоті.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Консервовані сливи з кісточкою на зиму
- Наливка зі сливи на спирту
- Цукати зі сливи