MY.UAНовини
Зіновій Козицький: Ця дорога справді веде «куди треба» - до людей, і зведена для людей
Зіновій Козицький: Ця дорога справді веде «куди треба» - до людей, і зведена для людей

Зіновій Козицький: Ця дорога справді веде «куди треба» - до людей, і зведена для людей

Двадцять років тому моя команда налічувала п’ять людей. Плани були амбітними, а можливості – скромними. Сьогодні в нашій групі компаній близько 1700 працівників. Це люди, які щодня працюють над масштабними проектами і створюють нові можливості для України, навіть попри війну.

Однак, останнім часом окремі ЗМІ малюють однобоку картину, намагаються поставити під сумнів нашу діяльність. Мовляв, ми потребуємо коштів держави для таких проектів, як будівництво дороги у Східниці. Але правда в тому, що ми не беремо з бюджету – ми його наповнюємо. За час війни було створено 560 нових робочих місць, проінвестовано 7,8 мільярда гривень, в основному, в проекти енергетичної інфраструктури. 

Наведу цифри. Так лише за результатами 2023 року наша бурова компанія пробурила 10% від усіх пробурених в країні свердловин, компанія «Георозвідка» здійснила 60% від усіх сейсмічних робіт проведених в країні, а наш енергетичний підрозділ за час війни побудував 7 одномегаватних сонячних станцій та найбільшу вітроелектростанцію на заході України потужністю 60 МВт. Цього року завершуємо будівництво гідростанції на річці Західний Буг. В агросекторі під час війни збільшено потужність елеватора до 22 тисяч тонн, побудовано млин з виробництва 45 тонн борошна на добу та цех по виробництву агропелетів з некатегорійних відходів зернового виробництва.

Ми сумлінно сплачуємо податки, і лише за час війни до бюджетів всіх рівнів сплачено більше 8 мільярдів гривень! Протягом всієї нашої діяльності ми були та є одними з кращих платників як в області, так і в Україні. Наш бізнес завжди був прозорим та чесним, а працівники ніколи не отримували «конверти». Це наш принцип, основа, на якій будується компанія. Ми є прикладом того, що у правовий спосіб можна отримувати прибутки, при цьому виплачувати достойну «білу» зарплатню та сплачувати податки.

Підтвердженням нашої репутації та високим рейтингом довіри є і кредити, які наша компанія отримувала від ЄБРР, екологічного фонду північних країн NEFCO, данського фонду IFU, австрійського банку розвитку, українських банків.

Відповідальний бізнес у час війни повинен підтримувати країну. Вважаю, справжня допомога – непомітна, адже її мета не похвала, а реальна підтримка тих, хто цього потребує. Але в нинішніх умовах дозволю собі озвучити факти. Лише після початку повномасштабного вторгнення ми пожертвували більше 200 мільйонів гривень, з яких понад 144 мільйони гривень безпосередньо на підтримку ЗСУ. Бо ми і за виробництво дронів, і за будівництво стадіонів! Задля того, аби захистити нашу країну сьогодні і створити можливості для процвітання завтра.

Мій син Максим, який вже понад чотири з половиною роки очолює Львівську область, також дотримується принципів прозорості та чесності. Його непохитність, ймовірно, викликають роздратування у тих, хто звик використовувати державні кошти, як власний ресурс. Можливо, комусь, у цей непростий час, «повіяло» виборами, і він бачить для себе серйозного суперника?

Сьогодні ми зіткнулись із парадоксальною ситуацією в Україні, коли прозорий бізнес замість того, аби викликати повагу і бути шанованим, як це прийнято на Заході, стає об’єктом інформаційних атак, а інвестиції згадують лише у негативному контексті, звинувачують у зловживаннях. Саме тому я вирішив розповісти більше про будівництво санаторно-курортного комплексу у Східницькій громаді на Львівщині — найбільшого приватного інвестиційного проекту в оздоровчо-рекреаційній сфері України, із загальною проектною вартістю 1 мільярд 800 мільйонів гривень.

Нині, у передгір’ї Карпат триває будівництво першої і другої черги оздоровчого комплексу «Панорама Східниця СПА Резорт». Це головний корпус на 60 номерів, 20 окремих котеджів, спа-зони з басейнами та саунами, медичний і процедурний блок. А ще перший у горах України підземний паркінг, що слугуватиме надійним укриттям під час повітряних атак.

Ми не просто будуємо бізнес – ми впроваджуємо сучасні інженерні рішення, які слугуватимуть усім: електропостачання, водогін, газопровід, системи очистки стічних вод… Тож наш проект покликаний, передусім, підтримати громаду. Ми будуємо для людей, і частина цих ресурсів буде слугувати місцевим жителям та реабілітації наших воїнів. Це наше завдання і відповідальність.

Інвестиції в розвиток та соціальна відповідальність

У серці Карпат, в невеликому містечку Східниця, де туризм є основним джерелом доходів, ми вирішили створити щось більше, ніж просто оздоровчий комплекс. Ми інвестуємо в майбутнє цього краю.

Відтак, проект передбачає до 150 нових робочих місць. І це не просто цифра – це можливість для жителів отримати стабільну роботу із середнім заробітком 15 тисяч гривень. Нам принципово, щоб усі працівники отримували офіційну, «білу» зарплатню. Це важливо не лише для нас, а й для громади. Надходження лише від ПДФО, який сплачуватимуть працівники, збільшить бюджет Східницької громади на 10%. А ще громада отримає кошти від земельного податку, податків на нерухомість і на прибуток, які забезпечать сталий розвиток міста.

Місцева влада знає, яку користь принесе наш проєкт та розуміє, що для розвитку регіону та залучення інвестицій потрібно розвивати інфраструктуру, в тому числі будуючи дороги. Це той тип співпраці, який ми звикли бачити в Європі, де влада і бізнес працюють разом заради спільної мети.

Зауважу, що відповідно до закону «Про державну підтримку інвестиційних проєктів із значними інвестиціями в Україні», ми можемо отримати пільги та компенсації з бюджету на суму до 30% від загальної вартості проекту. Мова про автомобільні шляхи, газопостачання, водопостачання та водовідведення, електропостачання… Але ми свідомо відмовились від цієї підтримки. Бо розуміємо, що сьогодні держава повинна спрямовувати всі свої ресурси на підтримку Сил оборони України, і наше завдання — допомагати країні без додаткового навантаження на бюджет.

Наш проєкт вже став частиною життя східничан. Мова не лише про місцевих, але й тих, хто через війну змушений був переселитися на Львівщину, шукаючи нового прихистку та можливостей. Крім того, робота комплексу створить стабільний попит на послуги локальних бізнесів. Це означає ще більше робочих місць і додатковий розвиток регіону.

Нарешті скажу кілька слів і про статтю щодо дороги на вулиці Гірській у Східниці, яка проходить поруч майбутнього комплексу. Саме про неї написали львівські журналісти і згодом поширила низка ЗМІ. У їхніх матеріалах зазначалося, що це «крута бічна вуличка на околиці Східниці, обабіч якої широко розкидані менше десятка хат, у тому числі і закинутих, та невеличкий готель». Вони підкреслювали, що оновлена вулиця з гладеньким асфальтом та ліхтарями, буцімто, вплине лише на один об’єкт — наш комплекс, що «формально знаходиться за межами Східниці».

На думку видання, дорога, мовляв, збудована лише для Зіновія Козицького, як єдиного вигодонабувача. Але журналісти упереджено приховують той факт, що насправді – це дорога загального користування, вздовж якої виділено близько 50 земельних ділянок, не враховуючи вже існуючі забудови та «маленький» готель, як зазначили ЗМІ у своїх публікаціях. Навпроти нашого оздоровчого комплексу також виділено близько 70 ділянок, передбачено будівництво житлового кварталу та розглядається будівництво відпочинкового комплексу. Будівництво дороги надало можливість мешканцям уже розпочати будівництво приватних садиб.

Прокладання дороги розпочалося ще в 2021 році і її мали довести до хутора Гута. Журналісти свідомо не звертають увагу на те, як мешканцям за відсутності дороги добиратися до своїх домівок, чи, до прикладу, швидкій допомозі доїхати взимку.

Коли у травні 2024 року я став співвласником санаторно-курортного комплексу, ми з партнером вирішили продовжити за власний кошт будівництво дороги до хутора Гута, загальною кошторисною вартістю 28 мільйонів гривень. Фінансуємо цю частину дороги, як благодійну допомогу громаді Східниці. Ми розуміємо, що безпека та якісні дороги є критично важливими для кожного населеного пункту, особливо важливо забезпечити доступність для служб швидкого реагування – у разі надзвичайної ситуації, це врятує не одне життя. Цю дорогу ми плануємо завершити до середини жовтня, щоб кожен міг почуватися безпечно, незалежно від пори року чи обставин.

У час виснажливої війни, коли багато бізнесів згортають інвестиції в Україну, ми залишаємося вірними своїм принципам і віримо в майбутнє нашої країни. Інвестиції в цей проєкт і є проявом нашої віри в українську відбудову. Наша діяльність демонструє, що навіть у найскладніші часи можна і треба підтримувати країну, зміцнювати громади.

Ця публікація більше для тих, хто ніколи не чув про нашу сім’ю та діяльність Зіновія Козицького. Тим, хто нас знає, не потрібно пояснювати: вони розуміють, що негативні статті та чутки не мають підґрунтя. Але я звертаюся до кожного з вас із запевненням: ніякі інформаційні атаки не змінять наших принципів. Ми залишаємося відданими своїй місії — будувати енергетичну незалежність України, створювати нові робочі місця, підтримувати Збройні Сили України та разом наближати довгоочікувану перемогу!

Післяслово

Перед публікацією цієї статті, я повважав, що передусім варто особисто пояснити журналістам свою позицію, тож звернувся з розгорнутим листом до редакції NGL.media. Відповідь ви можете прочитати тут.

Я вдячний, що журналісти все-таки опублікували мій коментар. Щоправда, спершу видання відмовило мені у реалізації права на відповідь, аргументувавши тим, що «не бачать можливості і потреби». Після чого авторка статті, публічно коментуючи відмову зазначила, що я «знову уникаю відповіді про те, куди ж насправді веде дорога». Однак, у відповіді я кілька разів чітко зазначив, куди вона веде – до близько 200 приватних ділянок, і майбутнього району, сповненого приватними садибами, відпочинковими комплексами, а відтак – податками та робочими місцями. Ця дорога справді веде «куди треба» – до людей, і зведена для людей.

Зіновій Козицький

Джерело: LVIV.MEDIA

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
В сети показали последнее фото умершего от рака комика Маслякова
Comments UA
2024-09-11T20:45:45Z
Соня Евдокименко поддержала сбежавшего из Украины внука Софии Ротару: "Воскресенье с..."
Знай
2024-09-09T17:51:56Z
"С согласия ФСБ": Кондратюк отреагировал на съемки пропагандистской ленты об армии РФ
Фокус
2024-09-08T13:00:33Z
Кендалл Дженнер вернула в моду легендарную стрижку пикси-шегги: кому подойдет
Обозреватель
2024-09-11T05:10:28Z
Сэм Фишер возвращается: Netflix показал тизер мультсериала Splinter Cell: Deathwatch
GameMag
2024-09-20T02:27:07Z
Его зовут Данте: Netflix показал тизер-трейлер аниме Devil May Cry
GameMag
2024-09-20T01:51:43Z
Украинский комик ответил на хейт: “Никогда не уклонялся”
Comments UA
2024-09-08T21:36:34Z
"Остановите этот абсурд": в ОП отреагировали на фильм россиянки о войне на кинофестивале в Венеции
Фокус
2024-09-06T18:27:39Z
Документальная ложь на TIFF: как роспропаганда промыла мозги Западу
Корреспондент
2024-09-18T15:33:29Z
В Польше объяснили, почему задержали Усика и надели наручники
Известия Киев
2024-09-18T18:15:47Z
Чемпионка России разбила цветочный горошок об голову победительницы Кубка Европы. Фотофакт
Обозреватель
2024-09-11T17:04:24Z
Модель с 17-м размером груди сделала предложение по реваншу Усик – Фьюри
Обозреватель
2024-09-07T15:54:26Z
"Либо будет коротким, либо..." Кличко ответил на вопрос о реванше Усик – Фьюри
Обозреватель
2024-09-06T16:36:26Z
Двухлетняя девочка из Черноморска установила рекорд Украины по плаванию и попала в Книгу рекордов
ZN UA
2024-09-19T22:31:53Z
Джошуа – Дюбуа: онлайн-трансляция боя за звание чемпиона мира
ZN UA
2024-09-19T22:07:52Z
Жена голкипера сборной Украины показал себя в откровенном бикини и "разорвала" Instagram. Фото
Обозреватель
2024-09-15T14:01:03Z
"Вот почему это происходит". Ребров не сдержался в эфире после поражения сборной Украины от Албании. Видео
Обозреватель
2024-09-08T06:52:52Z
В ДТП погиб тренер немецкого Айнтрахта
Корреспондент
2024-09-06T14:33:22Z
Сел на шею: 5 признаков, что вы избаловали своего мужчину
Marie Claire
2024-09-12T12:37:09Z
Деруны по-новому для сытного и бюджетного ужина: самый простой рецепт
Обозреватель
2024-09-11T18:11:56Z
Секреты приготовления классической солянки: подробная инструкция
Comments UA
2024-09-13T08:18:52Z
Почему тыква получается невкусной: не допускайте этих ошибок во время приготовления популярного осеннего продукта
Обозреватель
2024-09-09T02:05:21Z
Осеннее равноденствие 22 сентября: обряды на защиту, любовь, богатство и избавление от долгов
Знай
2024-09-20T02:51:43Z
Многовековая свадебная традиция, от которой отказались зумеры
Marie Claire
2024-09-19T20:30:51Z
Гуляш, которые тает во рту: рецепт сытного блюда
Фокус
2024-09-19T17:21:37Z
Головоломка для гениев: какой стакан наполнится первым
Обозреватель
2024-09-09T02:05:56Z
Антитренды осени и зимы 2024/25: от этих 7 вещей нужно избавиться незамедлительно
Marie Claire
2024-09-09T18:01:51Z
Запад изменил позицию по ударам вглубь РФ. The Times назвал причину
ГЛАВКОМ NET
2024-09-13T17:27:19Z
Астролог назвал дату окончания войны в Украине: ждать осталось недолго
Знай
2024-09-09T01:31:01Z
Семья судьи Апелляционного суда Львовщины Михаила Романюка незаконно завладела виллой в центре Львова, - расследование СМИ
Политека
2024-09-10T17:13:06Z
Отказ от НАТО и без возврата территорий: соратник Трампа озвучил его “мирный план“
UAToday
2024-09-13T18:03:49Z
Трамп отменил свою встречу с Туском - СМИ
Корреспондент
2024-09-20T02:09:26Z
Маск регулярно распространял контент российских пропагандистов – СМИ
Корреспондент
2024-09-20T01:33:21Z
"Послам приготовиться?": Безуглая перешла в комитет Рады по внешней политике
Фокус
2024-09-17T20:06:18Z
Зеленский: Путин и ему подобные могут разделить мир и съесть части как пирог
Европейская правда
2024-09-15T19:03:34Z
Россия в ООН заявила, что готова воевать "со всем НАТО"
Корреспондент
2024-09-13T16:48:03Z
"Уже через неделю были понятны причины", - эксперт о катастрофе F-16
Новости Украины
2024-09-08T19:27:45Z
Полиция нашла "шутника", взорвавшего страйкбольную гранату в Киеве
Корреспондент
2024-09-11T18:24:39Z
В России заявили о крупнейшем в истории техногенном пожаре на нефтебазе в Ростовской области
Новости Украины
2024-09-06T13:15:42Z
На территории Сербии и Венгрии из дунайских вод показались обломки нацистских кораблей времен Второй мировой
ZN UA
2024-09-11T15:38:58Z
В США шериф застрелил судью прямо в здании суда
ZN UA
2024-09-20T02:54:20Z
Под Москвой произошел масштабный пожар на складе
Корреспондент
2024-09-19T23:31:38Z
Грозит восемь лет заключения: полиция Киева задержала поджигателей авто ВСУ
Апостроф
2024-09-06T16:16:08Z
Россияне ударили по Харькову управляемыми авиабомбами, в городе загорелся пожар - Терехов
ZN UA
2024-09-09T04:25:08Z
Выполнил пуск ракет по Одесщине и пропал с радаров: в сети сообщают об "аварии" российского Су-30СМ над Черным морем
Обозреватель
2024-09-11T15:08:56Z
20 сентября 2024 года: Астафьев день — что сегодня нельзя делать
Фокус
2024-09-19T21:00:36Z
"Вытаскивать нужно вовремя": Жан Беленюк с огромным аппаратом предлагает украинкам помощь
Знай
2024-09-08T16:51:42Z
В Украине изменится процесс вручения повесток: что известно
Comments UA
2024-09-16T14:06:51Z
Какой праздник отмечают 9 сентября: каким был день в истории
Обозреватель
2024-09-09T01:05:07Z
Причуды королевы: Камилла и ее самые странные требования к слугам
Marie Claire
2024-09-20T02:00:24Z
Украинская РЭБ начала противодействовать вражеским дронам - генерал
Хвиля
2024-09-20T01:12:16Z
В Латвии придумали способ обеспечить ВСУ автомобилями: подробности
Хвиля
2024-09-08T14:45:29Z
Вторая годовщина смерти Елизаветы ІІ: пять интересных фактов о покойной королеве
Фокус
2024-09-08T08:06:29Z
Украина является главным приоритетом для США, – генеральный инспектор Пентагона
Обозреватель
2024-09-18T01:45:46Z
Пожиратели энергии: 4 популярных продукта, которые отнимают у организма много сил
Фокус
2024-09-18T16:15:38Z
Как не просыпаться посреди ночи: рекомендации от специалиста
Обозреватель
2024-09-06T17:09:54Z
Три способа обеззараживания: как сделать воду безопасной для питья
Знай
2024-09-08T17:21:08Z
Сезон гриппа и простуд приближается: что нужно есть, чтобы меньше болеть
Знай
2024-09-19T16:21:51Z
Способы уменьшения отеков и выведения излишней жидкости из организма
Comments UA
2024-09-19T15:15:52Z
Повод изменить рацион: какие болезни могут развиться, если часто есть рис и макароны
Знай
2024-09-19T14:51:51Z
Назван возраст, в котором люди резко стареют
Comments UA
2024-09-19T14:30:43Z
Операция длилась 14 часов: врачи разъединили сиамских близнецов "с одной головой"
Фокус
2024-09-19T13:51:37Z
Можно ли беременным пить кофе: исследование американских ученых
Comments UA
2024-09-19T12:51:23Z
Лунный гороскоп на 20 сентября, пятница
Marie Claire
2024-09-19T21:09:36Z
Стерненко показал документы относительно российского гражданства Труханова
Апостроф
2024-09-17T17:03:42Z
Гороскоп на субботу 14 сентября 2024 года
UAToday
2024-09-13T18:03:26Z
Россияне ударили УАБами по Харькову
Корреспондент
2024-09-15T16:13:46Z
ВС РФ продвинулись у 4 населенных пунктов Донецкой области, — DeepState
Фокус
2024-09-20T01:21:52Z
Даже закидывание фронта "мясом" не приносит врагу желаемых результатов - военный обозреватель
Хвиля
2024-09-19T23:09:08Z
Стало известно, сколько людей сейчас проживает в Харькове
Корреспондент
2024-09-13T11:30:36Z
Украинцев призвали запасать еду и воду: как готовиться к возможным масштабным отключениям электроэнергии
Обозреватель
2024-09-08T22:46:35Z
ВСУ переломили ситуацию под Покровском, - NYT
Хвиля
2024-09-08T20:15:34Z
Украинским водителям придется заплатить более 50 тысяч гривен: за какое нарушение грозит жесткое наказание
Обозреватель
2024-09-15T16:21:46Z
На аукцион выставили заброшенную коллекцию культовых американских спорткаров
Фокус
2024-09-17T16:42:11Z
Ford снова будет производить авомобили в Индии
Корреспондент
2024-09-14T03:36:24Z
В Украине утвердили возрастные лимиты для водителей: кому нельзя управлять автомобилем
Хвиля
2024-09-09T10:03:40Z
Водителям дали всего 10 дней: как избежать неожиданных штрафов
Знай
2024-09-19T17:36:08Z
Миниатюрную городскую Honda превратили во внедорожный автодом за $13 000
Фокус
2024-09-19T14:12:02Z
Городской малыш: тест-драйв нового Suzuki Swift
Фокус
2024-09-19T13:51:38Z
Подавляющее большинство аккумуляторов электрокаров прослужат дольше самого авто
Фокус
2024-09-19T13:51:24Z
Эксклюзив за $350 000: культовый американский спорткар простоял 47 лет в гараже
Фокус
2024-09-19T09:30:55Z
Украина не обращает внимания на Россию и кормит страны по всему миру: Зеленский рассказал, как работает морской зерновой коридор
Обозреватель
2024-09-18T17:41:10Z
"Будут сидеть без света по 16 часов в сутки": эксперт ответил, в каких городах зимой ситуация будет самой тяжелой
TSN
2024-09-08T10:54:08Z
Одна из стран ЕС легализовала производство самогона, есть интересный нюанс
ГЛАВКОМ NET
2024-09-13T18:30:54Z
Во вторник отключать свет по графикам не будут, но электричество нужно экономить, - ДТЭК
Комсомольская правда
2024-09-16T15:16:51Z
В РФ задолженность бизнеса перед бюджетом достигла рекордного уровня
Корреспондент
2024-09-20T02:57:33Z
Президент Зеленский ввел санкции против начальника Центра беспилотных летательных аппаратов в Коломне
ZN UA
2024-09-20T02:18:21Z
Международные резервы Украины выросли
Корреспондент
2024-09-13T11:51:04Z
Р2Р-трейдинг криптовалют: что нужно знать о нем
Comments UA
2024-09-13T11:23:28Z
Аграрии сообщили о темпах сбора урожая
Корреспондент
2024-09-14T03:03:16Z
Хоррор Retrieval получит поддержку PlayStation 5 Pro — первый взгляд на версию игры для мощной консоли
GameMag
2024-09-19T03:02:11Z
Появилось изображение коробки PlayStation 5 Pro — без упоминания поддержки 8K
GameMag
2024-09-19T01:32:18Z
Возвращение в Найт-Сити: Netflix анонсировал новое аниме по мотивам Cyberpunk 2077
GameMag
2024-09-20T02:04:38Z
Pax Romana: Новый трейлер Sid Meier's Civilization VII посвящен Октавиану Августу
GameMag
2024-09-20T01:10:34Z
Испытание бочкой: Обзор часов HUAWEI WATCH GT5 Pro
GameMag
2024-09-19T21:09:30Z
Sony анонсировала лимитированную PlayStation 5 Pro в дизайне первой PlayStation — к 30-летию оригинальной консоли
GameMag
2024-09-19T19:40:18Z
Инсайдер: Sony собирается анонсировать ремастер Days Gone для PlayStation 5
GameMag
2024-09-19T19:01:44Z
Официально: "Кинопоиск" экранизирует Atomic Heart
GameMag
2024-09-19T18:07:26Z
Официально: "Кинопоиск" участвует в создании трансмедийной вселенной российской игры Distortion
GameMag
2024-09-19T18:07:15Z