Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як зробити смачний кетчуп із томатів та отримати від нього максимум користі.
Інгредієнти:
- Помідори – 1 кг
- Часник – 3-4 зубчики (подрібнений)
- Перець - 1 ч. л.
- Сіль - 1 ч. л.
- Цукор – 2-3 ст. л. (за смаком)
- Кориця – 0,5 ч. л.
- Оцет – 2 ст. л.
Приготування:
Наріжте помідори та помістіть їх у каструлю. Протушкуйте на середньому вогні, поки не випарується більша частина соку, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Як тільки сік почне активно кипіти, зменшіть вогонь і продовжуйте варити близько 20 хвилин, регулярно помішуючи і знімаючи пінку, що утворюється.
"Мастер Шеф" Литвинова додає, далі слід перемолоти масу блендером до отримання однорідної рідини. Можна додатково протерти соус через сито.
Додайте в соус подрібнений часник, перець, сіль, цукор та корицю. Добре перемішайте. Якщо помідори були кислими, додайте цукор до смаку.
Поверніть соус на плиту, доведіть до кипіння та варіть ще 2 хвилини. Для досягнення більшої густоти можна варити трохи довше, радить Мастер Шеф Литвинова.
Ретельно перемішайте соус, переконайтеся, що часник і спеції не залишилися грудочками. Додайте оцет, перемішайте ще раз і розлийте гарячий соус зі стерилізованих банків. Закрийте кришками і дайте охолонути, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Останні новини України: