MY.UAНовини
Україна послабить війська РФ на 20%, коли зможе бити по Росії далекобійною зброєю – Рустамзаде
Україна послабить війська РФ на 20%, коли зможе бити по Росії далекобійною зброєю – Рустамзаде

Україна послабить війська РФ на 20%, коли зможе бити по Росії далекобійною зброєю – Рустамзаде

Війна закінчиться 2025-го, але повернення України до кордонів 1991 року малоймовірне, вважає військовий аналітик Агіль Рустамзаде.

На сайті Главред відбувся чат з азербайджанським військовим аналітиком та експертом у сфері оборони та безпеки Агілем Рустамзаде. Спілкуючись із читачами, він розповів про перспективи Курської операції та спроможність української армії почати просування в інших областях Росії, спрогнозував, скільки ще РФ буде здатна воювати, та з чим у неї найбільші проблеми, а також назвав строки, коли може завершитись війна в Україні за оптимістичним та песимістичним сценарієм.

Подаємо стенограму чату з Агілем Рустамзаде.

Yaroslav: Росія почала контрнаступ у Курській області. Як ви оцінюєте шанси ЗСУ втриматися там і угруповання російських військ, кинуте для виконання завдання з витіснення українських військ?

Агіль Рустамзаде: Головнокомандувач українськими військами генерал Сирський вирізняється своїм цікавим почерком невизначеності. Тому спрогнозувати, де і коли він завдасть удару, вельми складно не тільки мені, а й російським розвідувальним службам.

За даними українських джерел, Росія накопичила близько 70 тисяч бійців для витіснення українських військ із території Курської області.

Особливість Курської операції полягає в наступному. У Курській області приблизно 1200 квадратних кілометрів є зоною вогневого контролю, тобто там не було фіксованої лінії фронту і не було типового для лінійної оборони зосередження сил і засобів. Цим дана операція відрізняється від усіх інших, які здійснювалися в цій війні.

Можливо, українська армія скорочуватиме зону свого контролю до 10-кілометрової смуги вздовж лінії кордону, щоб зосередити там свої ударні війська і завдавати вогневої поразки російській армії. Адже для Курської операції не так важливо, на яку відстань просунулася українська армія, набагато важливіше – якої шкоди російській армії завдадуть ЗСУ. А вибудовувати лінійну оборону на території Російської Федерації під обстрілами авіації, артилерії та інших засобів ураження було б недоцільно.

Ольга К.: Якщо російським військам не вдасться видавити з Курської області українську армію до 1 жовтня, як наказав Путін, що далі? Адже очевидно, що російські війська, і так проріджені та пошарпані літньою наступальною кампанією в Україні, зазнають додаткових втрат під час наступальних дій на Курщині.

Агіль Рустамзаде: Отримаємо плюс-мінус статус-кво. Наразі активні бойові дії відбуваються на двох ділянках фронту – у Курській і Донецькій областях. Донецький напрямок – це пріоритет для Росії, і там бої триватимуть за будь-якого розкладу.

Якщо російські війська не зможуть видавити українські з території Курської області, вони чекатимуть або відповідних погодних умов, тобто сезону дощів, або накопичення додаткових резервів.

Вава: Спочатку склалося враження, що Росія вирішила пожертвувати Курською областю аби взяти Покровськ. Зараз, судячи з інформації Інституту вивчення війни, частину військ із Покровського напряму РФ перекинула в Курську область, зовсім трохи не дійшовши до міста. Росія вирішила спробувати наздогнати двох зайців одразу – і Покровськ взяти, і Курську область звільнити? Чи вона переглянула пріоритети?

Агіль Рустамзаде: Ні, не йдеться про перегляд пріоритетів.

Якщо війська просуваються занадто швидко, то виходить виступ, який противник може зрізати. Російське командування, мабуть, вирішило знизити темп наступу на Покровському напрямку, щоб наступати фронтом, не вириваючись ніде вперед. Зараз у Росії є спокуса взяти в кліщі Вугледар – опорний населений пункт української армії, об який росіяни б'ються головою і ламають зуби вже другий рік.

У Росії не було мети – кров з носу добігти до Покровська. Так, місто Покровськ – це важливе завдання для РФ, але це не означає, що потрібно витягати "кишку" завдовжки 10 км, яку або в будь-який момент зможе зрізати українська армія, або вона перебуватиме під постійним вогневим контролем.

Російська армія рухається фронтом. І поки що українські війська на цьому напрямку ситуацію стабілізувати не змогли, тобто купірувати повністю наступальні дії Російської Федерації на Покровському напрямку.

За моїми оцінками, з Покровського напрямку в Курську область Росія перекинула мінімальну кількість військ, відсутність або наявність яких навряд чи б змогла зіграти бодай трохи значущу роль в операції на Покровському напрямку.

У Росії є спокуса взяти в кліщі Вугледар – опорний пункт ЗСУ, об який росіяни ламають зуби другий рік, зазначив Рустамзаде / Telegram

Главред: Але ж Сирський заявив, що ЗСУ зупинили просування російських військ на Покровському напрямку.

Агіль Рустамзаде: На Покровський напрямок, саме до міста Покровська українська армія перекинула резерви. Однак російські війська побачили задум ЗСУ і стали розвивати іншу тактику – наступ по різних інших ділянках фронту. Мета зрозуміла – вимотати українську оборону.

Можливо, російські війська і не візьмуть місто Покровськ восени та взимку. Для них зараз важливіше вимотати українську армію і українське суспільство. А одним захопленим населеним пунктом менше, одним більше – для Росії зараз це значення не має.

Главред: Якщо згадати, скільки Росія намагалася взяти Бахмут – бої за нього точилися понад півроку, скільки вона намагається взяти Вугледар, про що ви вже сказали, то, напевно, навіть якби РФ поставила собі за мету захопити Покровськ, бої за нього теж затягнулися б не на один місяць?

Агіль Рустамзаде: Звичайно.

Утім, Росія стала застосовувати іншу тактику. Якби російські війська підійшли впритул до Покровська, неминуче почалися б бої за місто. Однак російська авіація активно застосовує керовані авіабомби, і з ними поки що Україна нічого не може вдіяти. І російські війська зараз беруть міста просто тим, що зносять їх під нуль. Тому, найімовірніше, вже не зможе повторитися бахмутський сценарій, коли Росія брала місто місяцями. У РФ є можливість зрівняти місто з землею, після чого військам нема за що там зачепитися і тривалий час обороняти його.

Тому ця аналогія з операцією із захоплення Бахмута не зовсім правильна – так уже не буде.

Terentij: Головком Сирський заявив, що ЗСУ зупинили просування російських військ на Покровському напрямку. Чи означає це, що загрозу для Дніпропетровської області поки що знято з порядку денного?

Агіль Рустамзаде: А для Дніпропетровської області й не було загрози. Ми не бачимо угруповання російських військ, яке змогло б великим броньованим кулаком пробити оборону і підійти до Дніпра. Для цього Росії потрібне угруповання чисельністю 100-200 тисяч осіб, але його немає. Можливості та опції підійти до Дніпра у російської армії я не бачив місяць тому, не бачу її зараз, не з'явиться вона у Росії і через два тижні.

Денис_54: Курська операція – як вам бачаться її перспективи? В українських військ є шанс узяти під контроль якісь важливі об'єкти або населені пункти там, ту ж Курську АЕС, Курчатов? Та й узагалі, чи є така мета, як вам здається?

Агіль Рустамзаде: Всупереч інформаційному галасу, який здійнявся в перші тижні Курської операції, коли висували теорії про захоплення Курська, Курчатова і Курської АЕС, війна розвивається за своїми законами. Українська армія не залучала достатньої кількості сил і резервів, щоб вийти на Курчатов. А зараз, коли Росія перекинула в Курську область велике угруповання своїх військ, українська армія тим більше не буде атакувати ці міста.

Федоренко Г.: Як, на вашу думку, Курська операція ЗСУ вплинула на хід війни, що вона принципово змінила?

Агіль Рустамзаде: Курська операція вплинула на перебіг війни – і у військовому, і в політичному, і в інформаційно-медійному сенсі. Однак ця операція не досягла повноцінного успіху, бо Росія не пішла на хитрість України і не витягнула в короткі терміни значної кількості своїх військ з Покровського напрямку, щоб перешкодити українській армії в Курській області.

Однак загалом Курська операція була досить зухвалою, і вона здійснила не тільки військовий, а й воєнно-політичний та інформаційно-психологічний вплив як на командування російських військ, так і на російських громадян.

ЗСУ можуть вийти з Курської області і почати такі самі операції в інших областях Росії – Рустамзаде / УНІАН

Dorris: Зеленський в інтерв'ю NBCNewsсказав, що Україна не обов'язково буде міняти території на території. Як можна використовувати фактор контролю над районами Курської області? Ці райони потрібні більше для військових маневрів чи переговорів?

Агіль Рустамзаде: Через Курську область проходить частина логістики до Сумської та інших областей і районів, через які йде підживлення матеріальними ресурсами і живою силою військ РФ, що перебувають на території України. І ця логістика була порушена завдяки Курській операції. Будь-якої іншої військової доцільності цієї операції наразі для України немає.

Витрачати такий дорогоцінний ресурс, як жива сила, а також матеріальні ресурси для того, щоб утримувати частину Курської області для обміну згодом на якісь політичні можливості, Україна навряд чи буде, на мій погляд. Ситуація динамічна, і вже за тиждень усе може суттєво змінитися.

У проведення політичних переговорів у 2024 році я не особливо вірю, тому що головна скрипка колективного Заходу – США: допоки там не прийде до влади нова політична еліта, навряд чи можна чекати якоїсь визначеності що в політичних процесах, що у військових.

Joker: Наскільки ймовірними ви вважаєте нові сюрпризи від української армії, подібні до Курської операції, в інших областях Росії (Бєлгородській, Брянській, Воронезькій) або на якихось напрямках українського фронту?

Агіль Рустамзаде: Україна почала застосовувати новий спосіб ведення бойових дій – вона стала вести маневрену війну з асиметричними нотками. Це дає їй серйозні можливості на всій лінії фронту. Це дозволяє їй здійснювати операції, що дають змогу вийти до якогось важливого об'єкта інфраструктури або перерізати вузол шосейних доріг противнику, або різко змінити співвідношення сил і засобів на якій-небудь ділянці фронту.

Тому я вище і зазначив індивідуальний почерк Сирського – непередбачуваність. Якими будуть його наступні кроки, складно припустити.

Однак така опція в української армії є: якщо навіть вона вийде з Курської області, у неї будуть сили і засоби, які навчені веденню маневреної війни. Тож операції, подібні до Курської, безумовно, можуть початися в інших областях Російської Федерації.

Ія: Агіль, Росія регулярно погрожує Україні ядерною відповіддю, попереджаючи, що не можна перетинати намальовані нею "червоні лінії". Однак Курська операція і входження ЗСУ, армії неядерної держави, на територію ядерної Росії довели, що "червоні лінії" Кремля дуже гнучкі, їх легко посунути. На ваш погляд, чи є загроза, що ядерна зброя таки скаже своє слово в цій війні? І що буде тією червоною лінією, після перетину якої це станеться?

Агіль Рустамзаде: У 2022 році відбулася зустріч на найвищому рівні, де Америка виставила застосування ядерної зброї Росією своєю "червоною лінією". Ця лінія буде активна доти, доки Росія не почне просідати. Якщо РФ буде так сильно просідати, як свого часу Радянський Союз, то тоді американська "червона лінія" втратить свою актуальність.

Главред: На ваш погляд, Захід, зокрема, США, допустить, щоб Росія повторила долю Радянського Союзу? Чи допустить Америка розвал Російської Федерації?

Агіль Рустамзаде: Досі нинішня політична еліта західних країн, зокрема, США, робила дуже багато, щоб не допустити такого сценарію. Зокрема, цим пояснюються й обсяги військової допомоги Україні: військова допомога надається не в тих обсягах, які дозволяють хоча б нормально захищатися.

Яким буде бачення нової політичної еліти США, мені складно сказати. Однак великого ослаблення Російської Федерації не хоче ніхто. Ніхто не хоче, щоб Росія розвалилася, як Радянський Союз. Зокрема через дуже великі запаси ядерної зброї в Росії, яка може "розбігтися" по всьому світу.

Тому Україні допомагають так, щоб вона не могла завдати занадто великої шкоди Російській Федерації.

Дарій: Уже очевидно, що дозвіл США бити західною зброєю вглиб території Росії не за горами. Що, по-вашому, це рішення змінить під час війни? Чим воно ускладнить життя агресору-Росії?

Агіль Рустамзаде: Це не вперше, коли Захід бачить, що Україні стає складно вести війну. І в такі моменти він або збільшує обсяги зброї, що поставляється, або розширює можливості України завдавати ударів по Росії, щоб ЗСУ не почали програвати. Цей дозвіл – із тієї ж серії.

Надання Україні дозволу завдавати ударів західною зброєю дальністю 300-350 км по Росії дасть змогу впливати на логістику російських військ, руйнувати вузли залізниць і автомобільних доріг. Це на 20% послабить можливості російської армії і якоюсь мірою допоможе Україні.

Ситуація, коли зберігається хиткий баланс сил, цілком влаштовує колективний Захід. Таким є його бачення того, якою має бути війна між Україною і Росією. Коли на Заході бачать, що Україна починає слабшати, роблять кроки такого характеру.

Hunter: Коли, на вашу думку, закінчиться російський наступ, коли вичерпаються у Росії ресурси для наступальних операцій?

Агіль Рустамзаде: Це досить складне питання, тому що у Росії є великі запаси радянської зброї, яку їй вдається розконсервувати і вводити в бій. У Росії до кінця 2025 року буде можливість проводити наступальні дії живою силою. РФ уже зараз використовує мало техніки і більше живої сили. Це те, що називають російськими "м'ясними штурмами". Це нонсенс, коли проти укріпленої лінії оборони російські солдати наступають на мотоциклах.

Україна може завдавати ударів західною зброєю по прикордонних областях РФ, удари вглиб території Росії – не за горами / Інфографіка Главреда

Serzh: Як ви оцінюєте запас сил Російської Федерації скільки ще років вона здатна вести війну? З якими ресурсами у неї очевидні проблеми? Наприклад, той факт, що Росія почала закуповувати ракети у КНДР та Ірану, говорить про те, що її запаси ракет закінчуються?

Агіль Рустамзаде: Ні, у Росії не закінчуються запаси ракет. Однак у неї є проблема з керованою зброєю, яка б'є на глибину до 100 км. Через те, що у росіян таких ракет немає, вони змушені використовувати "Іскандери", яких виробляється мало, або ракети KN-23, наприклад, для того, щоб завдати удару по опорному пункту батальйону, – це абсолютно невиправдано ні з економічного, ні з військового погляду. У росіян була прогалина в керованих ракетах дальністю 50-100 км, ось вони і намагаються цю прогалину заповнити.

Крім того, Україна використовувала тактику дронів-перехоплювачів, через це у Росії проблеми з розвідкою і ситуаційною обізнаністю. У РФ немає такої опції, як в України – отримувати такі розвіддані, які дають західні партнери. Росіяни змушені покладатися на оперативно-тактичну розвідку, яку здійснюють розвідувальні дрони. А українці навчилися ці дрони збивати. Тому в Росії велика проблема з отриманням розвідувальних даних.

Також у Росії великі проблеми з бронетехнікою, артилерією калібру 122 мм тощо. Загалом, у росіян не все так гладко. Але – їх більше, і живою силою Росії поки вдається нівелювати проблеми.

Жаров: Що за ігри Лукашенко зі своїми військами влаштував на кордоні з Україною, навіщо підтягнув туди війська? Білорусь може вступити у війну? І скільки білоруська армія може протриматися, зійшовшись у бою з українською?

Агіль Рустамзаде: Історія про нібито стягування Білоруссю військ до українського кордону – це частина істерії, яка штучно роздмухується деякими ЗМІ в інформаційному просторі України. Цю інформацію штучно розганяють і в Білорусі, щоб показати керівництву союзної держави, що білоруси при справах і теж щось роблять. Ну і, звісно, росіяни розганяють цю інформацію, щоб залякувати українське населення.

За моїми даними, кількість білоруських військовослужбовців біля кордону збільшено до 1,5 тисячі осіб. Це не та чисельність угруповання, яка дозволить хоча б захищатися, не те що нападати на Україну. Для здійснення наступальних операцій необхідна також логістика, бойове злагодження тощо, але нічого подібного, жодних таких заходів за останні три-чотири місяці Білорусь не проводила.

Крім того, більшість артилерійських боєприпасів, реактивних систем залпового вогню Білорусь передала Росії, і в неї немає запасів боєприпасів, щоб вести бойові дії бодай три тижні.

А українська армія зможе розправитися з білоруською лише дронами. Їй навіть не доведеться перетинати кордон і заходити на територію Білорусі. Тільки дронами ЗСУ білоруській армії можуть дуже попити кров. Білоруська армія не готова і не готувалася до протистояння у війні дронів.

І що найважливіше – Лукашенко спробує уникнути "слави" людини, яка почала війну між "двома братніми слов'янськими народами". Він намагався робити це і раніше і намагатиметься надалі. Ймовірно, українці зараз не погодяться – мовляв, "які нам білоруси брати", але Лукашенко вважає народи братніми, а тому спробує уникнути війни.

ЗСУ можуть розправитися з білоруською армією лише дронами, вважає Агіль Рустамзаде / Міноборони Білорусі

Гал_67: Скільки, за вашими оцінками, ще може тривати війна в Україні? Якими вам бачаться оптимістичний і песимістичний сценарії?

Агіль Рустамзаде: Оптимістичний сценарій передбачає завершення війни десь наприкінці лютого 2025 року. Він реалізується в тому разі, якщо США ухвалять рішення набагато збільшити потік зброї, задіють різні санкційні механізми, які змусять керівництво Російської Федерації піти на компроміс у переговорах, який влаштує обидві сторони.

Песимістичний сценарій передбачає, що переговорів не буде, зі зброєю в України все буде більш-менш окей, санкційний механізм буде потихеньку поглиблюватися – і тоді до кінця 2025 року Росія може виснажитися у військово-економічному сенсі, і війна припиниться.

Главред: Одне уточнення а ці сценарії передбачають повернення України до кордонів 1991 року?

Агіль Рустамзаде: Ні. На мій погляд, для України буде вже дуже великим успіхом, якщо вона відвоює своє право на незалежність і можливість ухвалювати рішення щодо вступу до НАТО і Євросоюзу. Адже Україна може зіткнутися з тим, що їй запропонують повернення окремих територій в обмін на її нейтралітет. І якщо Київ погодиться, я вважаю, ви воювали даремно. Оскільки в цьому випадку через 5-7 років Україна знову "повернеться в лоно матінки-Росії", як це сталося з Грузією.

Главред: Тобто йдеться про припинення бойових дій по тій лінії фронту, що є зараз. Чи правильно я вас зрозуміла?

Агіль Рустамзаде: Головні питання – чи залишиться Україна незалежною, і чи змусять її зобов'язатися бути нейтральною державою. У ситуації, коли визначається перспектива розвитку держави, питання територій, лінії фронту і кордонів відходить на другий план. Інакше кажучи, Україна може зіткнутися з вибором: або зберегти незалежність, за що і воювали, або стати нейтральною державою, яка вже через 5-10 років знову опиниться під впливом Росії. Якщо сценарій нейтралітету стане реальністю, яка тоді різниця, де проходитимуть кордони нової УРСР?

Главред: Тоді що оптимістичний, що песимістичний сценарії це лише тимчасове рішення, і за кілька років війна почнеться знову, бо ні в Росії не будуть задоволені таким результатом, ні в Україні. Хіба не так?

Агіль Рустамзаде: На мою думку, справедливим підсумком війни стане вступ України до НАТО. Якщо Україна буде членом Альянсу, більше на неї ніхто не нападе. Території – це справа компромісів. Я вважаю, що в разі завершення війни шляхом переговорів першим пунктом має бути вступ України до НАТО. І будь-який інший сценарій, що виключає вступ до Альянсу, у середньостроковій і довгостроковій перспективах буде програшним.

Хто такий Агіль Рустамзаде

Агіль Рустамзаде – азербайджанський військовий аналітик, аналітик з питань оборони та безпеки. Офіцер запасу Збройних сил Азербайджану.

Як військовий аналітик і експерт коментує і дає оцінку подіям з військової тематики на радіо, телебаченні та Інтернет-ресурсах.

Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Сел на шею: 5 признаков, что вы избаловали своего мужчину
Marie Claire
2024-09-12T12:37:09Z
Деруны по-новому для сытного и бюджетного ужина: самый простой рецепт
Обозреватель
2024-09-11T18:11:56Z
Гуляш, которые тает во рту: рецепт сытного блюда
Фокус
2024-09-19T17:21:37Z
Секреты приготовления классической солянки: подробная инструкция
Comments UA
2024-09-13T08:18:52Z
Многовековая свадебная традиция, от которой отказались зумеры
Marie Claire
2024-09-19T20:30:51Z
Вместо шапки: 8 головных уборов на осень, которые носят женщины с хорошим вкусом
Marie Claire
2024-09-19T18:01:25Z
Почему тыква получается невкусной: не допускайте этих ошибок во время приготовления популярного осеннего продукта
Обозреватель
2024-09-09T02:05:21Z
Головоломка для гениев: какой стакан наполнится первым
Обозреватель
2024-09-09T02:05:56Z
Антитренды осени и зимы 2024/25: от этих 7 вещей нужно избавиться незамедлительно
Marie Claire
2024-09-09T18:01:51Z
В сети показали последнее фото умершего от рака комика Маслякова
Comments UA
2024-09-11T20:45:45Z
Соня Евдокименко поддержала сбежавшего из Украины внука Софии Ротару: "Воскресенье с..."
Знай
2024-09-09T17:51:56Z
"С согласия ФСБ": Кондратюк отреагировал на съемки пропагандистской ленты об армии РФ
Фокус
2024-09-08T13:00:33Z
Новое непо-поколение: 5 звездных детей, которых мы теперь будем видеть везде
Marie Claire
2024-09-18T13:31:39Z
Шварценеггер получит степень Почетного доктора за борьбу с изменениями климата
ZN UA
2024-09-19T19:34:19Z
Виктору Андриенко - 65: как живет сейчас звезда "Шоу долгоносиков"
Комсомольская правда
2024-09-19T16:14:27Z
Документальная ложь на TIFF: как роспропаганда промыла мозги Западу
Корреспондент
2024-09-18T15:33:29Z
«Новый сезон-2024»: самые стильные образы российских звезд на фестивале
Marie Claire
2024-09-16T15:25:02Z
Майкл Дуглас призвал поддерживать Украину
Корреспондент
2024-09-13T09:42:09Z
В Польше объяснили, почему задержали Усика и надели наручники
Известия Киев
2024-09-18T18:15:47Z
Чемпионка России разбила цветочный горошок об голову победительницы Кубка Европы. Фотофакт
Обозреватель
2024-09-11T17:04:24Z
Модель с 17-м размером груди сделала предложение по реваншу Усик – Фьюри
Обозреватель
2024-09-07T15:54:26Z
"Либо будет коротким, либо..." Кличко ответил на вопрос о реванше Усик – Фьюри
Обозреватель
2024-09-06T16:36:26Z
Под Курском погиб украинский футболист
Апостроф
2024-09-19T18:57:56Z
"Шахтер" существенно снизил цену на своего лидера – СМИ
ZN UA
2024-09-19T18:04:51Z
Жена голкипера сборной Украины показал себя в откровенном бикини и "разорвала" Instagram. Фото
Обозреватель
2024-09-15T14:01:03Z
Российские дроны "взорвали" дачу Ломаченко под Одессой. Фото
Обозреватель
2024-09-14T16:19:39Z
"Вот почему это происходит". Ребров не сдержался в эфире после поражения сборной Украины от Албании. Видео
Обозреватель
2024-09-08T06:52:52Z
Запад изменил позицию по ударам вглубь РФ. The Times назвал причину
ГЛАВКОМ NET
2024-09-13T17:27:19Z
Астролог назвал дату окончания войны в Украине: ждать осталось недолго
Знай
2024-09-09T01:31:01Z
Отказ от НАТО и без возврата территорий: соратник Трампа озвучил его “мирный план“
UAToday
2024-09-13T18:03:49Z
"Послам приготовиться?": Безуглая перешла в комитет Рады по внешней политике
Фокус
2024-09-17T20:06:18Z
Удары вглубь РФ: США продолжают переговоры
Корреспондент
2024-09-19T21:03:54Z
Почему россияне не хотят рожать: в Кремле придумали невероятную версию
Comments UA
2024-09-19T20:48:10Z
Зеленский: Путин и ему подобные могут разделить мир и съесть части как пирог
Европейская правда
2024-09-15T19:03:34Z
Семья судьи Апелляционного суда Львовщины Михаила Романюка незаконно завладела виллой в центре Львова, - расследование СМИ
Политека
2024-09-10T17:13:06Z
Таких санкций ждали давно: ЕС определил новый приоритет для удара по РФ
Comments UA
2024-09-18T14:19:47Z
"Уже через неделю были понятны причины", - эксперт о катастрофе F-16
Новости Украины
2024-09-08T19:27:45Z
В России заявили о крупнейшем в истории техногенном пожаре на нефтебазе в Ростовской области
Новости Украины
2024-09-06T13:15:42Z
На территории Сербии и Венгрии из дунайских вод показались обломки нацистских кораблей времен Второй мировой
ZN UA
2024-09-11T15:38:58Z
Грозит восемь лет заключения: полиция Киева задержала поджигателей авто ВСУ
Апостроф
2024-09-06T16:16:08Z
Авиаудар по пансионату в Сумах: спасатели завершили работы
Апостроф
2024-09-19T20:45:29Z
Украина предложила Португалии помощь в ликвидации лесных пожаров
Европейская правда
2024-09-19T19:21:41Z
Россияне ударили по Харькову управляемыми авиабомбами, в городе загорелся пожар - Терехов
ZN UA
2024-09-09T04:25:08Z
Выполнил пуск ракет по Одесщине и пропал с радаров: в сети сообщают об "аварии" российского Су-30СМ над Черным морем
Обозреватель
2024-09-11T15:08:56Z
В Одессе задержан мужчина, убегавший от представителей ТЦК
Корреспондент
2024-09-11T14:55:29Z
"Вытаскивать нужно вовремя": Жан Беленюк с огромным аппаратом предлагает украинкам помощь
Знай
2024-09-08T16:51:42Z
В Украине изменится процесс вручения повесток: что известно
Comments UA
2024-09-16T14:06:51Z
Почему нельзя переезжать 9 сентября и кому запрещено шить сегодня: приметы и запреты на Анны
Знай
2024-09-09T02:04:14Z
Какой праздник отмечают 9 сентября: каким был день в истории
Обозреватель
2024-09-09T01:05:07Z
В Умани ожидают рекордное количество хасидов на праздновании Рош ха-Шана: больше чем до войны
Фокус
2024-09-19T21:00:56Z
20 сентября 2024 года: Астафьев день — что сегодня нельзя делать
Фокус
2024-09-19T21:00:36Z
Украина готовит "дронов-убийц": новая разработка
Comments UA
2024-09-08T17:00:28Z
В Латвии придумали способ обеспечить ВСУ автомобилями: подробности
Хвиля
2024-09-08T14:45:29Z
Украинское подразделение объявило набор рекрутов в Курской области
Апостроф
2024-09-08T08:09:19Z
Пожиратели энергии: 4 популярных продукта, которые отнимают у организма много сил
Фокус
2024-09-18T16:15:38Z
Как не просыпаться посреди ночи: рекомендации от специалиста
Обозреватель
2024-09-06T17:09:54Z
Три способа обеззараживания: как сделать воду безопасной для питья
Знай
2024-09-08T17:21:08Z
Сезон гриппа и простуд приближается: что нужно есть, чтобы меньше болеть
Знай
2024-09-19T16:21:51Z
Способы уменьшения отеков и выведения излишней жидкости из организма
Comments UA
2024-09-19T15:15:52Z
Повод изменить рацион: какие болезни могут развиться, если часто есть рис и макароны
Знай
2024-09-19T14:51:51Z
Назван возраст, в котором люди резко стареют
Comments UA
2024-09-19T14:30:43Z
Операция длилась 14 часов: врачи разъединили сиамских близнецов "с одной головой"
Фокус
2024-09-19T13:51:37Z
Можно ли беременным пить кофе: исследование американских ученых
Comments UA
2024-09-19T12:51:23Z
Стерненко показал документы относительно российского гражданства Труханова
Апостроф
2024-09-17T17:03:42Z
Гороскоп на субботу 14 сентября 2024 года
UAToday
2024-09-13T18:03:26Z
Россияне ударили УАБами по Харькову
Корреспондент
2024-09-15T16:13:46Z
Стало известно, сколько людей сейчас проживает в Харькове
Корреспондент
2024-09-13T11:30:36Z
Карта боевых действий в Украине 20 сентября
VGorode
2024-09-19T21:06:55Z
Оккупанты ищут в Крыму "диверсантов": что произошло
Comments UA
2024-09-19T18:39:03Z
Вражеские БПЛА атакуют Киев: что известно
Корреспондент
2024-09-08T23:09:39Z
Украинцев призвали запасать еду и воду: как готовиться к возможным масштабным отключениям электроэнергии
Обозреватель
2024-09-08T22:46:35Z
ВСУ переломили ситуацию под Покровском, - NYT
Хвиля
2024-09-08T20:15:34Z
Украинским водителям придется заплатить более 50 тысяч гривен: за какое нарушение грозит жесткое наказание
Обозреватель
2024-09-15T16:21:46Z
На аукцион выставили заброшенную коллекцию культовых американских спорткаров
Фокус
2024-09-17T16:42:11Z
Ford снова будет производить авомобили в Индии
Корреспондент
2024-09-14T03:36:24Z
В Украине утвердили возрастные лимиты для водителей: кому нельзя управлять автомобилем
Хвиля
2024-09-09T10:03:40Z
Водителям дали всего 10 дней: как избежать неожиданных штрафов
Знай
2024-09-19T17:36:08Z
Миниатюрную городскую Honda превратили во внедорожный автодом за $13 000
Фокус
2024-09-19T14:12:02Z
Городской малыш: тест-драйв нового Suzuki Swift
Фокус
2024-09-19T13:51:38Z
Подавляющее большинство аккумуляторов электрокаров прослужат дольше самого авто
Фокус
2024-09-19T13:51:24Z
Эксклюзив за $350 000: культовый американский спорткар простоял 47 лет в гараже
Фокус
2024-09-19T09:30:55Z
Украина не обращает внимания на Россию и кормит страны по всему миру: Зеленский рассказал, как работает морской зерновой коридор
Обозреватель
2024-09-18T17:41:10Z
"Будут сидеть без света по 16 часов в сутки": эксперт ответил, в каких городах зимой ситуация будет самой тяжелой
TSN
2024-09-08T10:54:08Z
Одна из стран ЕС легализовала производство самогона, есть интересный нюанс
ГЛАВКОМ NET
2024-09-13T18:30:54Z
Во вторник отключать свет по графикам не будут, но электричество нужно экономить, - ДТЭК
Комсомольская правда
2024-09-16T15:16:51Z
ЕС хочет забрать до 10% годового дохода Meta
Хвиля
2024-09-19T20:36:36Z
Почти на 10 гривен дороже: как изменились цены на яйца, хлеб и подсолнечное масло
Знай
2024-09-19T20:12:50Z
Война россиянам обходится все дороже - The Moscow Times
Корреспондент
2024-09-14T02:09:35Z
Международные резервы Украины выросли
Корреспондент
2024-09-13T11:51:04Z
Р2Р-трейдинг криптовалют: что нужно знать о нем
Comments UA
2024-09-13T11:23:28Z
Хоррор Retrieval получит поддержку PlayStation 5 Pro — первый взгляд на версию игры для мощной консоли
GameMag
2024-09-19T03:02:11Z
Появилось изображение коробки PlayStation 5 Pro — без упоминания поддержки 8K
GameMag
2024-09-19T01:32:18Z
Sony анонсировала лимитированную PlayStation 5 Pro в дизайне первой PlayStation — к 30-летию оригинальной консоли
GameMag
2024-09-19T19:40:18Z
Инсайдер: Sony собирается анонсировать ремастер Days Gone для PlayStation 5
GameMag
2024-09-19T19:01:44Z
Официально: "Кинопоиск" экранизирует Atomic Heart
GameMag
2024-09-19T18:07:26Z
Официально: "Кинопоиск" участвует в создании трансмедийной вселенной российской игры Distortion
GameMag
2024-09-19T18:07:15Z
Вселенная Ника Перумова: "Кинопоиск" экранизирует игру "Алмазный меч, деревянный меч"
GameMag
2024-09-19T18:07:08Z
В Украине создали социальную сеть для усопших
Знай
2024-09-19T17:21:19Z
Выйдет недорогой китайский смартфон с батареей на 6000 мАч: Meizu Lucky 08
Фокус
2024-09-19T17:00:53Z