Окрім помідорів та огірків на зиму дуже смачно закрити печериці. Вони виходять достатньо пряними, чудово поєднаються з картопляним пюре або будь-якою кашею. Також смачно подавати до м'яса та риби.
Ідея приготування смачних маринованих печериць на зиму опублікована на сторінці shampinjonu в Instagram. Закуска стане чудовим доповненням до святкового столу.
Інгредієнти:
- печериці – 1 кг.
- сіль – 1 ст.л.
- цукор – 2 ст.л.
- чорний перець – 5-6 шт.
- духмяний перець – 3-4 шт.
- лаврове листя – 2-3 шт.
- оцет – 4-5 ст.л.
Спосіб приготування:
1. Гриби промити в холодній воді.
2. Помістити в емальовану посуду і поставити на маленький вогонь.
3. Закинути всі інгредієнти (сіль, цукор, перець, оцет і т.д.), помішуючи довести до кипіння.
4. Кип'ятити 10-15 хвилин.
5. Трохи охолодити, виложити у скляні банки на закрутку.
6. Коли банки охолодити – помісти в холодильник.
7. Для довгого зберігання стерилізувати 15 хвилин.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Печериці з оцтом
- Мариновані печериці з оцтом
- Мариновані печериці з олією та оцтом