Фарширований перець можна готувати з рисом, а також його можна замінити на булгур. Для того, щоб перець був соковитим, додайте до фаршу терті сирі овочі.
Кулінарка поділилася в Instagram рецептом дуже смачного, соковитого та ситного фаршированого перцю, з булгуром, м'ясним фаршем та овочами.
Інгредієнти:
- Перець – приблизно 15 штук
- Булгур – 200 г
- Фарш курячий – 500 г
- Цибуля – 1 шт.
- Морква – 1 шт.
- Кабачок – 1 шт.
- Кукурудза – 1 качан
- Гриби або баклажан
- Томати – 5 шт.
- Спеції – сіль, перець, сухий часник, перець чилі, аджика, паприка копчена та звичайна
Спосіб приготування:
1. Булгур добре промийте і додайте фарш, нарізану цибулю, натерті на тертці кабачки та моркву, гриби та кукурудзу. Солимо, перчимо, додаємо часнику, перемішайте. Можна додати кілька ложок олії, так буде соковитіше.
2. Цією сумішшю фаршируємо перці. Якщо суміш залишається, викладаємо її на дно каструлі, зверху щільно викладаємо перці.
3. Томати бланшируємо, знімаємо шкірку і викладаємо зверху перців. Заливаємо водою, щоби покрило і ставимо на великий вогонь, доводимо до кипіння. Знімаємо піну. Як тільки закипить додайте спеції: сіль, перець, часник, паприку. Зменшуємо вогонь і готуємо ще 40 хвилин.
Подаємо зі сметаною і щедро посипавши зеленню!
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Перець фарширований сиром та зеленою цибулею
- Перець фарширований капустою
- Перець фарширований м'ясом