Шарлотка – пухкий солодкий пиріг, який найчастіше готують з яблуками. Також для десерту використовують й інші фрукти. Рецептур існує чимало, але тут важливо не перестаратись та не додавати зайві компоненти, які лише зіпсують випічку.
Редакція FoodOboz розповість, які інгредієнти не варто додавати у шарлотку. Це стосується і тіста. і начинки.
Не додавайте безглютенове борошно
Саме глютен у борошні сприяє тому, що тісто виходить клейким та густим. Тому для шарлотки – це обов'язковий інгредієнт. Різноманітні безглютенові варіанти, такі як гречане, вівсяне або кукурудзяне борошно, в цьому випадку будуть недоречними. Випічка вийде дуже забитою та несмачною.
Не додавайте в шарлотку соду
Якщо на кухні немає розпушувача – господині часто замінюють його на соду. Але такий інгредієнт в чистому вигляді використовувати не можна, тому що випічка буде мати неприємний присмак. Тому соду, перед додаванням, обов'язково потрібно гасити оцтом.
Але, якщо ви готуєте шарлотку на кефірі чи сметані – молочна кислота погасить соду, тому додавати оцет не доведеться.
Не готуйте шарлотку із замороженими ягодами
Для начинки в шарлотку часто додають ягоди. Але якщо вони заморожені – такий інгредієнт не підходить. Заморожені ягоди віддадуть випічці багато вологи, і тісто просто не пропечеться.
Не додавайте надто вологі фрукти
Різноманітні соковиті фрукти, такі як абрикоси або персики не підходять для шарлотки. Такі фрукти, як і заморожені ягоди, пустять багато оку і лише зіпсують тісто.
Не додавайте компоненти, які мають специфічний присмак
Шарлотка – це точно не та випічка, з якою потрібно експерементувати. Якщо ви вирішили приготувати десерт з гарбузом або ж ревенем будьте готові, що випічка далеко не всім може подобатись. До того ж, такі інгредієнти також можуть додати зайвої вологи.
Також на OBOZ.UA ви можете ознайомитись із рецептами:
- Галета з яблуками
- Шарлотка з яблуками
- Булочки з яблуками