За вікном уже осінь, а це означає, що починається пора гарбуза. Гарбуз чи не найголовніший плід щоосені.
Вона містить багато поживних речовин та відмінні смакові якості. Її можна варити, запікати, смажити та додавати у різні страви.
Цей рецепт досить простий, але застосувавши кілька секретів, оладки вийдуть дуже смачними та корисними. Для приготування оладок з гарбуза потрібно підготувати:
-
Гарбуз – 500 г;
-
Борошно – 150 г;
-
Цукор – 2 столові ложки;
-
Сіль – до смаку;
-
Розпушувач – 1 столова ложка;
-
Яйця – 1 штука;
-
Олія - 50 мілілітрів.
Гарбуз очистити від шкірки та порізати на невеликі шматочки.
Ці шматочки потрібно відварити до м'якості. Для цього знадобиться приблизно 15-20 хвилин. Після приготування слід закинути їх на друшляк. Коли гарбуз трохи охолоне, перебийте у блендері до стану пюре. Гарбузове пюре викладете в миску, додайте борошно, розпушувач, яйце сіль, цукор. Продукти потрібно добре перемішати замісити однорідне тісто, яке по консистенції має бути як густа сметана. Якщо борошна недостатньо, можна додати, але небагато, щоб не забити тісто. Кількість солі та цукру можна регулювати за смаком залежно від переваг.
На сковороду влити олію і розігріти її на невеликому вогні. Оладки слід викладати тільки на гарячу сковороду, смажити на невеликому вогні до золотистої скоринки з обох боків.
Якщо оладки дуже масні, слід викласти їх на паперові рушники. Подавати можна зі сметаною, медом, варенням, а можна просто їсти, посипавши цукровою пудрою. Унікальність цих оладок у тому, що їх можна їсти як солоними, так і солодкими. Для цього необхідно регулювати кількість солі та цукру у блюді.
Раніше ми повідомляли, що так готують усі в Одесі: рецепт ікри з баклажанів, яка стане улюбленою закускою.