Осінь у самому розпалі, а це означає, що час готуватись до зими. Зокрема, можна запастися смачним варенням з темного винограду.
Рецепт варення з винограду
Порівняно з іншими дарами осені, ніжний виноград не може довго зберігатися. Тому Євген Клопотенко поділився цікавим рецептом смачного варення з цієї ягоди.
Який виноград обрати для варення
Обирайте темний, солодкий виноград, з пружними ягідками. Перед приготування варення огляньте грона та видаліть зіпсовані виноградинки. Якщо ви хочете зберегти ягідки цілими, можете додатково проткнути кожну виноградинку зубочисткою, але це не обов’язково.
Як приготувати варення з винограду
Інгредієнти:
Ретельно промийте виноград та розділіть грона на окремі ягідки.
У каструлю з товстим дном додайте цукор та воду, доведіть суміш до кипіння та додайте сюди виноград. Перемішайте та варіть варення на невеликому вогні 1,5 год. У результаті, суміш повинна загустіти.
Розлийте готове варення у стерилізовані банки та закрийте їх стерилізованими кришками.
Хто такий Євген Клопотенко?
Клопотенко Євген Вікторович – український шеф-кухар, ресторатор, громадський активіст, блогер та телеведучий. Співзасновник ресторану "Сто років тому вперед" (Київ) і бістро "Інші" (Львів), автор популярного в Україні кулінарного сайту klopotenko.com, пише Вікіпедія.
Читайте також: