MY.UAНовини
Стівен Капус, «Радіо Свобода»: Наша місія — не скидати уряди, а пояснювати людям те, що відбувається
Стівен Капус, «Радіо Свобода»: Наша місія — не скидати уряди, а пояснювати людям те, що відбувається

Стівен Капус, «Радіо Свобода»: Наша місія — не скидати уряди, а пояснювати людям те, що відбувається

Як зараз розвивається «Радіо Свобода» та в чому полягає роль журналістики в сучасному світі.

Під час 19-го GLOBSEC-форуму, який відбувся в Празі 30 серпня — 1 вересня «Детектор медіа» поспілкуватися з директором «Радіо Свобода» Стівеном Капусом. Він очолює медіа з 1 січня 2024 року, а до того був президентом NBC News і виконавчим редактором CBS News. Ми поговорили про 70-річчя служби РС, поточні виклики перед іномовленням і чому важливі журналістські стандарти.

Якими ви бачите поточні завдання української служби «Радіо Свобода»? Чому важливо мати «Радіо Свобода» в Україні?

— У нас приблизно 150 людей на місцях, розділених між Києвом і Львовом, і, звичайно, на передовій. І вони, я вважаю, займаються найкращою журналістикою з усіх організацій на планеті. І це відбувається у знаковий час. Перше, що я б сказав, це те, що ми вважаємо своєю місією поділитися зі світом тим, що відбувається в Україні — і це стосується не тільки війни. Україна — прекрасна країна з надзвичайно сильними, витривалими, моральними, добрими, веселими людьми. Я люблю Україну. І я думаю, що це цікаво.

Такі люди, як російський уряд, білоруський уряд, хотіли б, щоб інші замовкли. Вони хотіли б, щоб світ не бачив, що відбувається, і тому вони змушують мовчати журналістів, ув’язнюють їх, обмежують інформацію, вони роблять такі слова як війна незаконними. Ми вважаємо це жахливим і неприйнятним, і тому, якщо вони обмежують слова, якщо вони обмежують зображення, — ми хочемо звернути увагу на те, що відбувається в Україні.

І я вважаю, що у нас унікальна позиція. Інші міжнародні новинні організації можуть прийти, залишитися на короткий час, а потім повернутися. І всі роблять чудову роботу. Наші люди, за великим рахунком, виросли в Україні.

Єгор Брайлян і Стівен Капус

Їхнім бабусям довелося терпіти ненависні речі з 2014 року. Вони спостерігали, як бомбили їхні школи, а в їхніх домівках постійно не було світла. Відбувалося багато різних речей, але стійкість і волелюбність українського народу виявилися голосними й чіткими.

Нам, нашим журналістам, неможливо прибрати особисті емоції від того, що відбувається, але вони роблять неймовірно професійну роботу. Тому я думаю, що у нас є унікальна пропозиція. Я думаю, що ми серйозно ставимося до цієї відповідальності, щоб задокументувати все, що відбувається, незалежно від того, чи це фактичні воєнні злочини, чи злочини проти людей, яких вивозять з України та депортують до Росії, чи інші жорстокості.

Разом із тим також ми показуємо, що Україна продовжує свій рух до демократичного суспільства. І що українці хочуть до НАТО, хочуть ставати все більш і більш важливими гравцями в ЄС, тому я вважаю, що для нас важливо мати відповідальність за те, що відбувається.

Тож це складна місія, але я думаю, що журналісти дають із цим раду блискуче.

Я прочитав статтю Енн Епплбаум в The Atlantic про пропаганду автократичних режимів, де вона написала, що такі проєкти як «Радіо Свобода», що були створені під час холодної війни, зараз недофінансовані. А як ви бачите нинішню місію «Радіо Свобода» з погляду стратегічних комунікацій із недемократичними країнами?

— Ви дуже добре знаєте, і Еплбаум написала про це, скільки грошей такі країни, як Росія, Китай чи Іран, витрачають на дезінформацію. Вони хочуть ввести в оману. Вони хочуть зробити все незрозумілим. Вони витрачають на це набагато більше грошей, ніж ми. Так що ж нам робити? Ми повинні бути більш винахідливими. Ми повинні бути спритними. Ми маємо креативно підходити до комунікації з людьми. І ми продовжуємо досягати успіхів у цій сфері. Я не думаю, що ми коли-небудь матимемо стільки грошей, скільки має на це російський уряд. Але подивіться, що вони з цим роблять. Вони показують людей у ​​російських державних медіа з чистою пропагандою та оманливими характеристиками. Я іноді спостерігаю і бачу, як вони говорять про використання ядерної зброї, звичайно, проти України, але також проти Лондона чи Заходу в цілому. Я б порівняв це з тим, що ми робимо.

Ми живемо в правді. І очевидно, правда має бути неймовірною загрозою для цих людей, тому що вони докладають багато зусиль, щоб замовчувати правду. Ми повинні досягти успіху в цьому. Це так само як Україна повинна не тільки не програти, але повинна виграти цю війну. І, як було сказано в промові Урсули фон дер Ляєн на GLOBSEC-форумі, що не тільки Україна повинна виграти цю війну, але ми повинні виграти ці зусилля, щоб продовжувати бути здатними діяти вільно, відкрито та без обмежень у всьому світі.

Ми не можемо дозволити собі програти. Україна не може дозволити собі програти. І світ не може дозволити собі програти.

Я мав честь зустрітися з президентом Зеленським у лютому. І я в основному сказав йому те ж саме, що ми єдині в тому, щоб світ знав, що насправді відбувається. Ми не повинні займатися пропагандою. Правда досить очевидна, і якби ми займалися просто пропагандою, нас би звільнили. Аудиторія скаже, що це не точно, навіщо мені це? Я хочу знати, що насправді відбувається. Тому люди в Україні звертаються до нас, і люди всередині Росії звертаються до нас. Під час останнього вторгнення в Курську область наша кількість аудиторії різко зросла в Росії. Мені це говорить про те, що росіяни щодня харчуються проурядовою риторикою та пропагандою, і вони втомилися від цього. Тому, коли відбувається щось велике, вони приходять до нас. І вони знають, вони звикли знати, що в Росії є щось, про що їм не говорять. Вони приходили до нас неодноразово впродовж останнього року, коли щось відбувалося. І я думаю, що це хороший знак.

Чи важливі стандарти журналістики в часи блогів та інших типів контенту?

— Я буду затятим захисником журналістських стандартів, тому що інша сторона буде шукати, щоб ми робили помилки. І як тільки ми оприлюднимо щось недостовірне, то скажуть: ага, бачите, не можна вірити цим хлопцям. Це накладає на наших людей більше відповідальності бути обережними, бути точними. Отже, ви дуже добре знаєте проєкт розслідувань «Схеми» в українській службі «Радіо Свобода». Я думаю, що це одні з найкращих журналістів-розслідувачів у світі, і вони несуть відповідальність бути абсолютно точними в усьому, що вони роблять.

Тому, на мою думку, якщо хтось працює на «Радіо Свобода» — мені байдуже, чи публікують вони короткі відео, схожі на TikTok, чи знімають двогодинний документальний фільм, як ми щойно зробили, під назвою «Поверніть мене додому» — ми очікуємо від них дотримання редакційних стандартів.

І є надто великий ризик, якщо вони зрізають гострі моменти, якщо вони не точні. Ми не громадські активісти. Ми журналісти. Є різниця. Це не означає, що хтось не може мати точки зору. Це не означає, що ми не робимо висновків. Я можу дійти висновку, що Росія вчинила звірства та воєнні злочини. Це — правда. І за цю мову мене б звинуватили в Росії, але це об’єктивна правда. Тож дотримуйтеся журналістських стандартів, бо це найкращий захист наших людей.

Що ви думаєте про останні події з Павлом Дуровим і Telegram?

— Я думаю, що ми тільки починаємо дізнаватися про ці речі навколо Telegram, який я сам не читаю. Багато людей є там і багато людей дивляться на нинішню ситуацію. Я знаю, що звинувачення проти нього та Telegram зростають, і я хочу бути обережним у тому, що говорю про це, доки результати цих розслідувань не з’являться.

Я знаю, що багато людей говорять багато різних речей у Telegram, у багатьох різних каналах. Коли журналісти переглядають ресурси на кшталт Telegram, ми говоримо людям, що сприймайте їх такими, якими вони є, створюйте контент там. Можливо, не просто повідомте про це як факт, а займіться базовою журналістикою. Якщо ви бачите там щось цікаве, виконайте власну журналістську роботу, щоб побачити, що насправді відбувається.

Цього року було 70-річчя «Радіо Свобода». Яким ви бачите майбутнє іномовлення?

— Так, ми дуже, дуже пишаємося тим, що нашій українській службі вже виповнилося 70 років. Ми збираємося провести низку подій (інтерв’ю було записане 31 серпня — «ДМ») скрізь від Києва до Вашингтона та Праги й у місяцях між ними. Ці 70 років — важлива віха. Я думаю, що багато людей вважають нас, якщо хочете, вчорашніми новинами.

І я думаю, що особливо з 2022 року наша актуальність посилилася.

У нас зараз є журналісти, які розмовляють і спілкуються з аудиторією всередині Росії, всередині Ірану, всередині місць, де вільні медіа не можуть працювати. Тому я думаю, що ми досягли успіху, тому що в деяких випадках ми останні люди, які все ще діють.

Наша аудиторія очікує. Вони очікували цього протягом багатьох важливих часів історії, починаючи з понад 70 років тому. І деякі з найважливіших моментів настали саме зараз, коли ми розмовляємо. За це Білорусь нині ув’язнила двох наших журналістів Ігоря Лосіка й Андрія Кузнечика. Ось чому контрольований Росією Крим усе ще утримує одного з наших журналістів сьогодні. Вже майже чотири роки це триває. Владислав Єсипенко (позаштатний журналіст, фрилансер «Крим. Реалії» — «ДМ») блогер. Він не вчиняв злочину, але висунуті проти нього звинувачення абсолютно неправдиві. Влад має возз’єднатися з дружиною та дочкою в Україні. І, знаєте, було нещодавно звільнено полонених із Росії, зокрема Евана Гершковича з Wall Street Journal і нашу журналістку Алсу Курмашеву. Коли Еван і Алсу вийшли на свободу, це був хороший день для нас. Алсу сказала, що нам потрібно працювати, щоб звільнити інших журналістів. Це складно.

Ми цінуємо той факт, що адміністрація Зеленського, уряд України взяли на себе зобов’язання спробувати допомогти Владу Єсипенко, але Росія не залучалася. Ми сподіваємося, що так і буде. Ми вважаємо, що він заслуговує бути звільнений. Йому дали шість років у 2021 році за його роботу як блогера. Ні, звинувачення, які Росія висуває, смішні, абсурдні, але вони небезпечні. Те ж саме зараз відбувається в Білорусі. Тож Владислав Єсипенко має повернутися додому. З Білорусі повинен повернутися додому Ігор Лосік, а Андрій Кузнечик також повинен негайно приїхати з Білорусі. Немає виправдання для такого.

Радіо «Вільна Європа» було відновлено в Угорщині у 2020 році. Чому, на вашу думку, важливо мати «Радіо Свобода» в Угорщині саме зараз?

— Ми вважаємо, що наш голос є важливим, представляючи незалежні медіа. Ми не підпорядковуємося примхам уряду. Ми вважаємо, що там мають бути сильні незалежні медіа. Особливо за умов, коли хтось занадто обмежує свободу слова, бажаючи мати лише одну точку зору або припинити дебати. І це, безсумнівно, відбувалося в Угорщині, тому ми вирішили повернутися. Я думаю, що ми маємо важливу частину цього інформаційного ландшафту. І я думаю, що це цікаво, є багато місць, де ми працюємо, де уряди воліли б, щоб ми пішли. Я вірю, що ми робимо суспільства кращими.

Суспільства, які мають відкриту дискусію, свободу вираження поглядів, хороший здоровий діалог про альтернативні точки зору, є сильнішими, більш здоровими. Коли ви починаєте обмежувати, коли ви починаєте говорити, що певні слова заборонені, коли ви починаєте говорити, що певні теми для висвітлення заборонені, тоді ви викликаєте страх. Одного дня ви приймаєте це, потім ви робите межу тут, ви робите це ще більш обмежувальним.

Червоні лінії.

— Так. І червоні лінії продовжують рухатися, і все стає все більш обмеженим. Зазвичай, коли ми дивимося на щось подібне, коли ми кажемо, що речі стають дедалі більш обмеженими, саме тоді ми кажемо, що настав час зайти для «Радіо Свобода».

Отже, тема цьогорічного GLOBSEC-форуму — як приборкати шторм. То як приборкати інформаційний шторм?

— Я не впевнений, що інформаційний потік — це той шторм, який нас хвилює. Я вважаю, що під ударом перебувають демократичні цінності. І, як я вже сказав, я приходжу до цього з журналістської точки зору, точки зору комунікації. Ми вважаємо, що вільні медіа та відкрите волевиявлення, можливість точно висвітлювати події роблять кожне суспільство кращим. І цей шторм — у формі законів про іноземних агентів, які передаються з однієї країни в іншу та виглядають жахливо схожими на те, що там опублікував Кремль. Ми бачимо, як Лукашенко робить у Білорусі речі, які раптово виявляються в інших місцях, і для мене це небезпечна буря. Це той шторм, до якого люди повинні бути готові, тому що він повністю показує, наскільки це може бути небезпечним.

Однак я абсолютно оптимістично налаштований через низку речей. Заглушити кожен голос незгоди просто неможливо. Просто неможливо сказати людям, що їм заборонено так думати. Авторитарні режими хочуть, щоб люди думали певним чином. Вони хочуть, щоб люди відмовилися від свого вродженого бажання бути вільними. Ці бажання, те прагнення до свободи набагато сильніше, ніж ця ненависна тактика, яку ми бачимо. Отже, мій наступний крок завтра (1 вересня  — «ДМ») буде в Тбілісі, тому що ви знаєте, що там відбувається. Там було прийнято Закон про іноземних агентів, як копію російського. (Стівен Капус узяв участь у 8-й Міжнародній конференції в Тбілісі 2—3 вересня, яку організував Центр дослідження економічної політики разом з Інститутом Маккейна та Інститутом Герберта Вокера Буша — «ДМ»).

Отже, складна, небезпечна робота наших журналістів буде тривати. Але я вам скажу, що наші люди — одні з найбільш відданих і найталановитіших журналістів. І в наші дні вони керуються місією, щоб цим автократичним лідерам було дуже ясно наступне. Наша місія — не скидати уряди. Наша місія полягає не в тому, щоб робити щось інше, крім точного пояснення того, що відбувається.

Фото надані організаторами GLOBSEC-форуму

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони
Чемпионка России разбила цветочный горошок об голову победительницы Кубка Европы. Фотофакт
Обозреватель
2024-09-11T17:04:24Z
В Польше объяснили, почему задержали Усика и надели наручники
Известия Киев
2024-09-18T18:15:47Z
Жена голкипера сборной Украины показал себя в откровенном бикини и "разорвала" Instagram. Фото
Обозреватель
2024-09-15T14:01:03Z
Российские дроны "взорвали" дачу Ломаченко под Одессой. Фото
Обозреватель
2024-09-14T16:19:39Z
Карпати в меншості здолали Чорноморець
Football.ua
2024-09-21T11:58:10Z
Украинский боксер Чухаджян проведет бой за титул чемпиона мира
ZN UA
2024-09-21T11:09:56Z
Свитолина досрочно завершила теннисный сезон
ZN UA
2024-09-11T16:27:06Z
"Вот почему это происходит". Ребров не сдержался в эфире после поражения сборной Украины от Албании. Видео
Обозреватель
2024-09-08T06:52:52Z
Александра Усика арестовали в аэропорту Кракова
UAToday
2024-09-18T03:24:18Z
Народная артистка Украины спела в церкви в российской Судже
Апостроф
2024-09-20T15:30:58Z
У известной русской певицы внезапно скончался молодой сын
Comments UA
2024-09-20T20:57:31Z
В сети показали последнее фото умершего от рака комика Маслякова
Comments UA
2024-09-11T20:45:45Z
Соня Евдокименко поддержала сбежавшего из Украины внука Софии Ротару: "Воскресенье с..."
Знай
2024-09-09T17:51:56Z
Хочет за него замуж: на что пошла девушка Брэда Питта ради актера
Фокус
2024-09-21T15:45:47Z
В Киеве состоится Первый Всеукраинский фестиваль ветеранской культуры
ZN UA
2024-09-21T14:13:44Z
Девушка Роналдо в бикини похвасталась сочными формами
GlavRed
2024-09-07T21:27:17Z
Кендалл Дженнер вернула в моду легендарную стрижку пикси-шегги: кому подойдет
Обозреватель
2024-09-11T05:10:28Z
"С согласия ФСБ": Кондратюк отреагировал на съемки пропагандистской ленты об армии РФ
Фокус
2024-09-08T13:00:33Z
Вкусное, мягкое и нежное: рецепт идеального теста для пельменей
Политека
2024-09-20T15:33:42Z
Сел на шею: 5 признаков, что вы избаловали своего мужчину
Marie Claire
2024-09-12T12:37:09Z
Деруны по-новому для сытного и бюджетного ужина: самый простой рецепт
Обозреватель
2024-09-11T18:11:56Z
Секреты приготовления классической солянки: подробная инструкция
Comments UA
2024-09-13T08:18:52Z
Рейчел Барбер и чужая зависть: как безумное стремление к счастью разрушило жизни целой семьи
Marie Claire
2024-09-21T16:27:44Z
Финансовый гороскоп на неделю: кого из знаков Зодиака ждет прибыль с 23 по 29 сентября
UAToday
2024-09-21T16:06:09Z
Почему тыква получается невкусной: не допускайте этих ошибок во время приготовления популярного осеннего продукта
Обозреватель
2024-09-09T02:05:21Z
Гуляш, которые тает во рту: рецепт сытного блюда
Фокус
2024-09-19T17:21:37Z
Котик забатонился: что значит, если пушистик лежит в позе буханочки и стоит ли нервничать из-за этого
Знай
2024-09-20T04:51:57Z
Астролог назвал дату окончания войны в Украине: ждать осталось недолго
Знай
2024-09-09T01:31:01Z
Запад изменил позицию по ударам вглубь РФ. The Times назвал причину
ГЛАВКОМ NET
2024-09-13T17:27:19Z
Отказ от НАТО и без возврата территорий: соратник Трампа озвучил его “мирный план“
UAToday
2024-09-13T18:03:49Z
США ознакомлены с планом Зеленского про конец войны
ZN UA
2024-09-17T21:34:38Z
Харрис приняла приглашение CNN на дебаты 23 октября
Европейская правда
2024-09-21T17:09:52Z
"Украины уже не будет": в ФРГ сделали громкое заявление о поддержке Киева
GlavRed
2024-09-21T16:33:29Z
РФ хочет нанести максимальное огневое поражение по Украине до выборов в США, — комбат ВСУ
Фокус
2024-09-08T16:51:40Z
Зеленский: Путин и ему подобные могут разделить мир и съесть части как пирог
Европейская правда
2024-09-15T19:03:34Z
Семья судьи Апелляционного суда Львовщины Михаила Романюка незаконно завладела виллой в центре Львова, - расследование СМИ
Политека
2024-09-10T17:13:06Z
"Уже через неделю были понятны причины", - эксперт о катастрофе F-16
Новости Украины
2024-09-08T19:27:45Z
Россияне ударили по Харькову управляемыми авиабомбами, в городе загорелся пожар - Терехов
ZN UA
2024-09-09T04:25:08Z
На территории Сербии и Венгрии из дунайских вод показались обломки нацистских кораблей времен Второй мировой
ZN UA
2024-09-11T15:38:58Z
Выполнил пуск ракет по Одесщине и пропал с радаров: в сети сообщают об "аварии" российского Су-30СМ над Черным морем
Обозреватель
2024-09-11T15:08:56Z
Турист выжил после падения со скалы: камера запечатлела драматичные кадры
Фокус
2024-09-21T16:00:17Z
В Сербии военная машина столкнулась с гражданским авто, есть погибшие и раненые
Европейская правда
2024-09-21T15:55:56Z
На складе в Воронежской области двое суток детонируют боеприпасы после попадания БПЛА
ZN UA
2024-09-09T01:50:11Z
Полиция нашла "шутника", взорвавшего страйкбольную гранату в Киеве
Корреспондент
2024-09-11T18:24:39Z
В Одессе задержан мужчина, убегавший от представителей ТЦК
Корреспондент
2024-09-11T14:55:29Z
Прогноз ужасает: в ООН рассказали, сколько лет может уйти на полное разминирование Украины
Comments UA
2024-09-21T12:21:23Z
"Вытаскивать нужно вовремя": Жан Беленюк с огромным аппаратом предлагает украинкам помощь
Знай
2024-09-08T16:51:42Z
Новые правила проверки документов и выдачи повесток: какие изменения готовят украинцам
Апостроф
2024-09-21T11:00:22Z
Народные приметы и народный праздник 21 сентября 2024 года
UAToday
2024-09-21T06:54:14Z
Даже не шум: владелец особняка за €4 млн назвал, что мешает жить рядом с аэропортом
Фокус
2024-09-21T16:42:28Z
На фронте погиб сын двух украинских поэтов Тарас «Генерал» Илья
Апостроф
2024-09-21T16:27:36Z
Принц Джордж совершил свой первый полет
Корреспондент
2024-09-13T12:24:46Z
В Украине изменится процесс вручения повесток: что известно
Comments UA
2024-09-16T14:06:51Z
День ангела 10 сентября: кого и как поздравлять с именинами
TSN
2024-09-09T21:24:50Z
Пожиратели энергии: 4 популярных продукта, которые отнимают у организма много сил
Фокус
2024-09-18T16:15:38Z
Три способа обеззараживания: как сделать воду безопасной для питья
Знай
2024-09-08T17:21:08Z
После варки риса не сливай воду, оставь ее для оздоровления прически: как это правильно сделать
Знай
2024-09-21T13:51:50Z
В аптеках Украины появится новая французская вакцина: врачи призывают украинцев ею воспользоваться
Знай
2024-09-21T12:12:45Z
Довести уход за собой до идеала: врач рассказала об основных нюансах комплексного душа
Фокус
2024-09-21T12:12:26Z
Липосомы в косметике: как «доставить» крем в самые глубокие слои кожи
Marie Claire
2024-09-21T11:00:25Z
В США одобрена первая назальная вакцина против гриппа: детали
Comments UA
2024-09-21T10:15:55Z
Ученые спустя 5 лет нашли эпицентр распространения COVID-19: названы все "подозреваемые"
UAToday
2024-09-21T09:06:27Z
Посланник с небес: хирург увидел рай во время клинической смерти
Фокус
2024-09-21T08:45:59Z
Синоптики дали прогноз погоды на сегодня 21 сентября в Украине
UAToday
2024-09-21T06:54:10Z
Украина привела доказательства причастности России к удару по миссии Красного Креста
Апостроф
2024-09-21T12:09:31Z
Лунный гороскоп на 20 сентября, пятница
Marie Claire
2024-09-19T21:09:36Z
Стерненко показал документы относительно российского гражданства Труханова
Апостроф
2024-09-17T17:03:42Z
Ситуация на Покровском направлении: враг продвигается и захватывает новые села
Comments UA
2024-09-21T16:24:20Z
Российский «Бук», склады БК и сотни единиц транспорта: в СБУ поделились, что удалось «поймать» за неделю
Апостроф
2024-09-21T16:03:00Z
Гороскоп на субботу 14 сентября 2024 года
UAToday
2024-09-13T18:03:26Z
Россияне ударили УАБами по Харькову
Корреспондент
2024-09-15T16:13:46Z
Устали от неудач и пошли в обход: как ВС РФ продвигаются к Курахово, — DeepState
Фокус
2024-09-20T15:43:18Z
Украинским водителям придется заплатить более 50 тысяч гривен: за какое нарушение грозит жесткое наказание
Обозреватель
2024-09-15T16:21:46Z
На аукцион выставили заброшенную коллекцию культовых американских спорткаров
Фокус
2024-09-17T16:42:11Z
Ford снова будет производить авомобили в Индии
Корреспондент
2024-09-14T03:36:24Z
В Украине утвердили возрастные лимиты для водителей: кому нельзя управлять автомобилем
Хвиля
2024-09-09T10:03:40Z
Юные жеребцы и мощные авто - слабости Мадонны: роскошный Jaguar поп-дивы выставлен на продажу
Знай
2024-09-21T15:51:03Z
В Украине работает шеринг автогражданки для водителей, сообщил hotline finance
Корреспондент
2024-09-20T13:15:09Z
Заброшенные раритеты: в Украине обнаружили коллекцию винтажных Mercedes и Cadillac
Фокус
2024-09-20T13:06:15Z
Харьковские рекордсмены: история уникальных украинских спорткаров ХАДИ
Фокус
2024-09-20T12:06:18Z
Британская армия впервые представила новый основной боевой танк Challenger 3
Хвиля
2024-09-20T11:27:35Z
Цена выросла: сколько стоит лук в Украине
ZN UA
2024-09-21T06:03:53Z
Литва демонтирует целую ТЭЦ, чтобы передать ее Украине – фон дер Ляен
ГЛАВКОМ NET
2024-09-21T06:06:14Z
Одна из стран ЕС легализовала производство самогона, есть интересный нюанс
ГЛАВКОМ NET
2024-09-13T18:30:54Z
"Будут сидеть без света по 16 часов в сутки": эксперт ответил, в каких городах зимой ситуация будет самой тяжелой
TSN
2024-09-08T10:54:08Z
Крупы, молоко и мясо: цены на базовые продукты в Одессе бьют рекорды
Политека
2024-09-21T16:51:40Z
Индексация пенсий для работающих пенсионеров: появилось объяснение по перечислению
Политека
2024-09-21T16:42:18Z
Во вторник отключать свет по графикам не будут, но электричество нужно экономить, - ДТЭК
Комсомольская правда
2024-09-16T15:16:51Z
Украина не обращает внимания на Россию и кормит страны по всему миру: Зеленский рассказал, как работает морской зерновой коридор
Обозреватель
2024-09-18T17:41:10Z
Аграрии сообщили о темпах сбора урожая
Корреспондент
2024-09-14T03:03:16Z
Умные часы Apple: инновации на вашем запястье
Espreso
2024-09-20T14:17:54Z
Хоррор Retrieval получит поддержку PlayStation 5 Pro — первый взгляд на версию игры для мощной консоли
GameMag
2024-09-19T03:02:11Z
Появилось изображение коробки PlayStation 5 Pro — без упоминания поддержки 8K
GameMag
2024-09-19T01:32:18Z
Инсайдеры: Final Fantasy XVI скоро выйдет на Xbox Series X|S, некоторые анонсы по серии ожидаются на TGS 2024
GameMag
2024-09-21T16:03:51Z
BioWare может позволить фанатам создать персонажа для Dragon Age: The Veilguard до релиза игры — идея ей нравится
GameMag
2024-09-21T15:15:27Z
На YouTube появился новый вид рекламы - в момент, когда пользователь ставит видео на паузу
ZN UA
2024-09-21T15:09:09Z
Инсайдер: AMD хотела производить чипы для Nintendo Switch 2, но не смогла выполнить требования по энергопотреблению
GameMag
2024-09-21T14:49:30Z
Kingdom Hearts 4 перезапустит историю серии, Тецуя Номура задумывается об уходе на пенсию
GameMag
2024-09-21T14:37:16Z
Слух: Assassin's Creed Shadows будет работать в 60 FPS на всех платформах
GameMag
2024-09-21T14:18:00Z