За останній тиждень на гуртовому ринку «Шувар» у Львові середня вартість баклажанів збільшилася на 47,6%, з 21 до 31 грн за кілограм. Причиною такого стрімкого зростання стало завершення сезону ґрунтових овочів та перехід до тепличних культур, що традиційно відрізняються вищою ціною.
"Збільшення ціни обумовлене не лише переходом на тепличні овочі, але й зменшенням площ під баклажани цього року та аномальною спекою, яка негативно вплинула на врожайність," – зазначила Тетяна Попович, керівник відділу маркетингу оптового ринку «Шувар».
Подібні коливання є типовими для цього періоду, проте цьогоріч вони більш виражені. Сезон ґрунтових баклажанів майже завершився, тож на ринку тепер домінуватимуть тепличні овочі.
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала