Як передає Укрінформ, акція відбулася під гаслом «Солідарність, яка формує свідомість».
Під час акції волонтери, підприємці, студенти та школярі розфасували понад дві тисячі порцій сухих борщів і супів, які разом з мобільною багатофункціональною польовою кухнею, продуктами до неї та іншої допомогою від американських благодійних організацій Vovk foundation та Blue Check Ukraine направили на Запоріжжя.
Волонтерську працю учасники поєднали з освітніми екскурсіями ліщиновим садом, грибним господарством та пермакультурним городом на виробничому комплексі «Яблунівські печериці» Бишівського району Київської області. Також відбулися майстер-класи з приготування страв із місцевих продуктів: «Розумної каші» на польовій кухні - від телеведучого Кості Грубича, з «канапка-мистецтва» - від дослідниці української кухні Лариси Титикало та артмайстер-клас - від художниці Наталії Підгірної-Бабин.
Учасники акції також провели брейнстормінг щодо актуальних освітніх екскурсій та навчальних практик, який присвятили 122-ій річниці з дня народження Федіра Вовка (в еміграції - Івана Вовчука,1902-1978 рр.), який є однією з ключових фігур українського руху за незалежність ХХ ст.
«Акція стала прикладом того, як можна поєднати теоретичні знання з їх практичним втіленням на освітніх майданчиках туристичних, виробничих, освітніх локацій. Сприяти формуванню екологічного, патріотичного мислення. Та одночасно допомагати тим, хто цього потребує. Саме так солідарність формує нашу свідомість - зазначила керівник-креатор акції та керівниця міжнародного культурно-гуманітарного проєкту «Відлуння Руйнації» Валерія Бондаренко.
Як повідомляв Укрінформ, у межах благодійної акції «Українським дітям – українську книгу» партія видань з України доправлена у Сполучені Штати Америки.