Ця проста, корисна страва готується за кілька днів і відрізняється дуже яскравим смаком.
Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова поділилася рецептом квашеної капусти "Пелюстка", яка набуває рожевого кольору завдяки бурякам і нагадує хризантему.
Інгредієнти:
- Капуста - 2 шт. (близько 3-3,5 кг)
- Буряк - 1 шт. (250-300 г)
- Насіння коріандру - 20 г
- Огірковий розсіл - 2 л
- Окріп - 1 л
- Сіль - 30 г
Приготування:
Закип'ятіть 1 літр води у чайнику.
Наріжте капусту так, як вказано на відео "Мастер Шефа" Тетяни Литвинової. Покладіть її в каструлю і залийте окропом. Залишіть, щоб вода закипіла. Після цього злийте воду.
У ємність для маринування викладіть на дно половину буряка, додайте лавровий листок та насіння коріандру. Далі покладіть усю капусту. Зверху викладіть буряк, що залишився, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Залийте капусту огірковим розсолом.
У літрі окропу розчиніть 30 г солі і вилийте в каструлю з капустою. Накрийте кришкою, але не дуже щільно.
"Мастер Шеф" Литвинова додала, далі залиште капусту за кімнатної температури до появи ознак бродіння. У Тетяни Литвинової цей процес зайняв 5 днів.
Останні новини України: