У себе в Instagram зірка кулінарного шоу "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна показала, як приготувати смачний і ніжний сютлач - турецький рисовий пудинг.
Для приготування цього десерту переможниця "Мастер Шеф" використала такі інгредієнти:
- рис - 100 г
- вода - 220 мл
- цукор - 150 г
- молоко - 1 л
- крохмаль кукурудзяний - 2 ст.л.
- цедра одного лимона
- кориця, інжир, фісташка, будь-які ягоди - для декору
В каструлю зірка "Мастер Шеф" наливає воду, всипає рис та варить на середньому вогні, щоб рис увібрав воду.
Після цього "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна додає до рису майже все молоко (трішки лишаємо для розведення крохмалю), цукор і доводить до кипіння. Також для аромату можна додати лимонної цедри.
Крохмаль розводимо в невеликій кількості молока. Вогонь, на якому готується рис, зменшуємо до слабкого та поступово додаємо розведений крохмаль, постійно помішуючи суміш. Варимо ще приблизно 10 хвилин, постійно помішуючи.
Рисовий пудинг "Мастер Шеф" Валерія Матрохіна розливає в маленькі формочки для запікання та посипає корицею. Формочки ставимо вв глибоку форму, на дно якої наливаємо трішки води. Відправляємо в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин до золотистої скоринки.
Прикрашаємо за бажанням. Можна їсти цей десерт одразу, або ж поставити в холодильник, тому що традиційно його подають холодним.
Останні новини України:
Мариновані помідори без шкірки: геніальний рецепт від переможця "Мастер Шеф".
Рецепт ідеального плову від зірки "Мастер Шеф": завжди смачний і розсипчастий.
Швидкі мариновані кабачки: рецепт смачної закуски за лічені хвилини.