Рецепт каррі може бути іншим у інших кулінарів, але з цим варіантом, де використовується гарбуз, ви витратите менше часу і результат не буде гіршим.
Цього разу зірка "Мастер Шеф" Тетяна Литвинова розповіла, як можна зробити смачну страву із звичних нам продуктів та приємно здивувати близьких за столом.
Інгредієнти :
- Курячі стегна без кістки (або філе, якщо віддаєте перевагу нежирному м'ясу) - 500 г
- Гарбуз - 500 г
- Цибуля ріпчаста - 100 г
- Морква - 120 г
- Помідори пілати (або томатний сік) – 400 г
- Солодкий перець - 100 г
- Рослинна олія - 2 ст.л.
- Масло гхі - 1 ст.
- Спеції каррі - 20 г
- Сіль - 2 ч.л.
- Імбир - 20 г
- Часник - 20 г
У каструлі розігрійте олію Гхі та олію. Поки олії нагріваються, наріжте курячі стегна великими шматками і додайте їх у каструлю для обсмажування, радить "Мастер Шеф" Литвинова.
Наріжте великими шматками солодкий перець, моркву, цибулю, очищений імбир та часник. Покладіть все це в блендер, додайте помідори пілати або томатний сік і подрібніть до однорідного стану.
"Мастер Шеф" Литвинова радить, перелийте готовий соус у каструлю до курки і тушкуйте приблизно 10-15 хвилин на слабкому вогні.
Після цього додайте в каструлю нарізаний гарбуз та спеції каррі. Все ретельно перемішайте і додайте сіль, намагаючись, щоб курка не розвалилася на непривабливі шматки. Тушкуйте страву під кришкою ще близько 10 хвилин, додала на завершення "Мастер Шеф" Литвинова.
Останні новини України: