MY.UAНовини
Гнезділов і «рожеві поні», самоцензура і бар у ТСН: про що говорили учасники «Редколегії»
Гнезділов і «рожеві поні», самоцензура і бар у ТСН: про що говорили учасники «Редколегії»

Гнезділов і «рожеві поні», самоцензура і бар у ТСН: про що говорили учасники «Редколегії»

Медіацентр «Україна» та UNIT City провели чергову зустріч медійників, учасники якої обмінялися баченням поточного моменту і визначили найбільші загрози для української журналістики.

2 жовтня в Києві на території інноваційного парку UNIT City за підтримки Представництва ЄС в Україні відбулася чергова зустріч медійників, учасники якої спробували артикулювати наявні в українській журналістиці проблеми. Організатори події, медіацентр «Україна» та UNIT City, на відміну від попередніх подібних зустрічей, вирішили провести цьогорічний захід у форматі стендапу. За програмою, спочатку всі охочі в режимі «переклику» могли висловити своє бачення викликів, які стоять перед медійниками в Україні, після чого була запланована низка індивідуальних презентацій і виступ спецгостя.

«Редколегія» розпочалася з трансляції вірусного музичного ролика, який невдовзі після дебатів кандидатів у президенти США запустив південноафриканський музикант Девід Скотт, засновник і соліст гурту The Kiffness. У цьому ролику музикант зреагував на слова Дональда Трампа про те, що у Спрингфілді мігранти через своє скрутне становище нібито вбивають та їдять собак і котів.

 Слова Трампа про те, що мігранти в Америці змушені вбивати та їсти своїх домашніх улюбленців, насмішила не лише його суперницю Камалу Гарріс

«Якщо серйозно, ми хотіли цим відео нагадати кілька речей на додачу до того, що їсти собак і котів не обов’язково. Ми хотіли нагадати, що ми зараз живемо у моменті, коли найсерйозніша політика часом нагадує карикатуру. І ми могли би довго безтурботно над цим сміятися, якби від цієї політичної драми не залежала доля нашої країни та фізичне життя нас, наших рідних і близьких. Ми хотіли нагадати, що межа між високою політикою і політичним трешем мала або відсутня, так само як межа між якісною журналістикою і потоком інформаційного шлаку», — пояснив показ музичного ролика співзасновник «Редколегії», колишній журналіст Андрій Шевченко.

 Учасники «Редколегії» згадали під час хвилини мовчання очільника агентства «Інтерфакс-Україна» Олександра Мартиненка, який був завсідником попередніх зустрічей

Ведучий заходу висловив сум із приводу того, що «Редколегія» втратила одного зі своїх постійних учасників, засновника й очільника агентства «Інтерфакс-Україна» Олександра Мартиненка, який пішов із життя в травні цього року. Шевченко оголосив хвилину мовчання, щоб віддати шану йому та всім медійникам, яких Україна втратила за час повномасштабного російського вторгнення.

Перед «перекликом» на сцену «Редколегії» запросили члена Представництва ЄС в Україні Марко Ферраро. Він подякував українським журналістам за їхні зусилля, запевнив, що в ЄС знають про проблеми, з якими стикаються працівники медіа у нашій країні, а також сказав, що ЄС підтримує медіа в Україні не лише на словах.

 Марко Ферраро: З 2022-го ЄС спрямував на підтримку українських медіа понад 50 млн євро

Першим до слова у форматі «переклику» запросили ексміністра культури Олександра Ткаченка. Відповідаючи на питання про те, наскільки Україна є успішною в інформаційній війні з Росією та що, на його думку, є найважливішим із того, що зараз відбувається на ринку медіа та комунікацій, Ткаченко назвав декілька викликів. За його словами, докорінна зміна моделі монетизації для традиційних медіа, необхідність регуляції та просування українського порядку денного у світі — ось три головних напрями, на які українським медіа варто звернути особливу увагу. На додачу до цього він сказав, що медійникам у поточних обставинах необхідно знаходити «баланс між самоцензурою і тим, що необхідно висвітлювати».

  Олександр Ткаченко: «В умовах втоми від війни в Україні ми можемо підживлювати інтерес світу до нас не лише за допомогою трагічних історій, але й за допомогою історій успіху»

Слідом за Ткаченком очільник Центру протидії дезінформації в РНБО Андрій Коваленко розповів про становище України в контексті інформаційної війни з Росією.

«У країнах Азії та Африки Україна програє інформаційну війну з Росією, у нас там дуже мало інструментів, щоб ефективно протистояти російській пропаганді. На Заході ми часто можемо втримати баланс. В Україні після закриття каналів Медведчука росіяни втратили можливість самостійно створювати інформаційні приводи та роздувати їх. Зараз вони чіпляються за наявні в Україні проблеми, намагаючись їх масштабувати», — сказав Коваленко.

  Андрій Коваленко не втомлюється повторювати, що телеграм-канали в Україні чекає «деанонімізація та регуляція в бік оподаткування»

Після цього врівноваженість «переклику» медійників порушив головред одного з суспільно-політичних видань (на вимогу колеги ми не називаємо його імені), порівнявши деяких українських журналістів із «рожевими поні».

«Нам треба навчитися говорити точними формулюваннями, які позбавляють нас ілюзій, — сказав цей головред. — Ми зараз боремося не за перемогу, а за виживання держави й нації. Якщо у цьому контексті говорити про наші медіа, я змушений констатувати, що багато наших колег поводяться, як рожеві поні. Колеги, глорифікація СЗЧ — це що?! Пішов Гнезділов — і всі побігли брати у нього інтерв’ю, показувати, який він класний. Завтра з якогось напрямку фронту “звільниться” тисяча людей — і ви будете свої наступні статті писати з еміграції, це в найкращому випадку. Подумайте про відповідальність!».

Політолог, колишній журналіст Вадим Денисенко презентував результати останнього соціологічного дослідження. Такі заміри суспільних настроїв росіян Денисенко разом із виданням «Ділова столиця» та партнерами періодично проводить на території Росії  від початку повномасштабного вторгнення в Україну.

  Вадим Денисенко: 48% опитаних росіян наразі вважають, що Пригожин живий. Стільки ж респондентів висловили йому свою довіру. В Росії Пригожина називають головним опозиціонером і головним політиком №2

За словами Денисенка, дослідники вперше зафіксували зростання кількості тих росіян, хто почав усвідомлювати масштаби втрат Росії на війні в Україні. Результати опитування свідчать також про те, що протягом цього літа в Росії зросла кількість людей, які підтримують ідею проведення переговорів з Україною без будь-яких умов.

«У Росії є єдиний розкол: між поколінням до 35 років і поколінням, старшим за 35 років. Покоління 30—44 років починає мислити антимілітарно, воно починає рухатися до тих установок, що має покоління, молодше за 35 років. Це може стати позитивним фактором для нас. Негативний для нас момент — це те, що від початку повномасштабного вторгнення в Росії на 10—12% зросла кількість упоротих патріотів. Сьогодні таких людей у Росії близько 33%, вони готові бути опорою путінського режиму», — сказав Денисенко.

 Експерт із соціальних комунікацій Максим Саваневський висловив думку, що вплив телеграму в Україні буде суттєво знижуватися й це може призвести до створення нової платформи

  Експерт із комунікацій Роман Вибрановський сказав, що офіційні комунікації в Україні зараз відбуваються за принципом «все добре, а що не добре — це ІПСО». За його словами, цим українська держава працює в інтересах росіян

  Заступник міністра культури Тарас Шевченко був лаконічним. На питання про те, чи означає зміна назви його відомства зміну напрямів роботи, відповів: «Говорити краще про результати, а не про плани. Результати будуть згодом»

Далі мікрофон опинився в руках очільниці редакції «Бабеля» Катерини Коберник, яка відповіла на закид головреда іншого видання щодо публікації інтерв’ю з Сергієм Гнезділовим.

 Катерина Коберник закликала колег не захоплюватися самоцензурою

«Я впевнена, що найбільша проблема журналістів зараз — у тому, що вони дуже багато озираються на те, що думає спільнота, фейсбук-спільнота, твіттер-спільнота, якісь бульбашки. І, на жаль, саморегуляція і самоцензура вбивають журналістику. Я вважаю, люди бояться говорити. Як на мене, якраз “рожеві поні” — це люди, які спробували закрити вуха та вдати, що цієї проблеми немає, що проблема СЗЧ — це проблема самого Гнезділова. Ні, це проблема суспільства, армії, і якщо ми не будемо про це говорити, то ми справді будемо писати статті з еміграції. Власне, через те, що журналісти зараз настільки зарегульовані, настільки бояться мати свою думку, Україна рухається в бік того, щоб ставати схожою на ті країни, на які ми б насправді не хотіли бути схожими. Я бачу, що найбільші в Україні редакції бояться порушувати складні болючі теми, тому що вони не хочуть, щоб їх хейтили і “вбивали”. Пропоную трохи менше регуляції та самоцензури всередині цеху», — сказала Коберник і невдовзі після цього залишила приміщення, де відбувалася «Редколегія».

Після цього була низка індивідуальних презентацій. Так, генеральна продюсерка «1+1 Україна» Ольга Захарова розповіла про проєкт «Деколонізація Одеси», в якому вона виконала роль консультантки зі стратегічних комунікацій.

 Ольга Захарова: «Ментальна деколонізація є процесом глибокої трансформації, вона не відбувається тільки завдяки раціональним доводам і прикладам»

За словами Захарової, цей проєкт ініціювали одеські підприємці, але згодом він виріс в інтелектуальну платформу, до розвитку якої долучилися соціологи, історики й інші фахівці.

  Соня Сотник розповіла, як після 30 років роботи на радіо відчула себе у пастці, тому що радіо стало трохи телебаченням завдяки онлайн-трансляціям. Через це Соня змушена виділяти час на те, чого намагалась уникнути всі роки на радіо, — робити перед ефіром макіяж

Режисер-документаліст Володимир Мула поділився історією свого успіху: він розповів про роботу над фільмом «Юкі» та серіалом «Football Must Go On». Останній був знятий на замовлення Paramount+ та отримав нагороду Sports Emmy Awards.

 Цього року Володимир Мула видав книгу «Мені подзвонив Вейн», де поділився мотиваційною інформацією, що може стати у пригоді тим, хто лише мріє про «Еммі»

Андрій Шевченко згадав, що в часи, коли він працював послом України в Канаді, до нього подзвонив Мула й повідомив, що його намагаються затримати за незаконну зйомку хокейної арени в Оттаві. Шевченко відповів: «Або тебе депортують з Канади, або ти знайдеш свого Вейна Грецкі (легендарний канадський хокеїст — «ДМ»). У результаті вийшло, що Володимир знайшов Грецкі й на камеру змусив його згадати, що той є українцем».

У перерві «Детектор медіа» скористався нагодою і поцікавився, що думає Олексій Мустафін про суперечку, яка виникла між головредами видань на ґрунті різних оцінок необхідності інтерв’ювати Гнезділова.

  Олексій Мустафін розповів «ДМ», що «згадав давнину» і зараз працює як звичайний журналіст на державній військовій радіостанції «Армія FM»

«На жаль, я побачив, що серед журналістів бракує спільного розуміння завдань і місії медіа. І про “рожевих поні” теж не варто було б говорити, бо тих, кого тут так схарактеризували, явно не є тими, хто вірить у “поні”. Подібна характеристика на адресу колег є знеціненням їхньої роботи та позбавляє саму дискусію сенсу. Я все ж сподіваюся, що ті видання, які фактично займають позицію однієї зі сторін у ситуації з Гнезділовим, і ті, хто так само демонстративно не звертає на неї увагу, все ж просто по-різному розуміють завдання журналістики. Чи є в потенціалі ця різниця для нас небезпечною? Так, бо це непорозуміння всередині цеху. Потрібно вести дорослу дискусію про ці непорозуміння, не допускати хейту до колег і шукати рішення», — сказав Мустафін.

  Виконавчий директор «Громадського радіо» Кирило Лукеренко: «Я не дивився інтерв’ю з Гнезділовим, але я вважаю, що медіа можуть брати інтерв’ю у всіх, у кого вони хочуть, і доносити інформацію до суспільства»

 Телеведуча Тетяна Гончарова у коментарі «ДМ» сказала, що не має однозначної відповіді на питання, чи взяла б вона інтерв’ю у Гнезділова

«У цій ситуації я на двох берегах. Але хочу спитати: якщо журналісти не звертатимуть увагу на вчинок Гнезділова й на подібні історії серед військових, як ми будемо виправляти ситуацію, яка спонукала їх до СЗЧ?», — поставила питання телеведуча.

  Колишні однокурсники Діана Дуцик і Василь Самохвалов

Незадовго до «антракту» на «Редколегії» з’явився радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк, який на прохання «ДМ» також висловив виключно своє особисте ставлення (як він підкреслив) до казусу Гнезділова та висвітлення його неоднозначної історії в українських медіа.

 Михайло Подоляк брав участь і в попередніх зустрічах медійників

«Я вважаю, що зараз чорно-білі часи, і в ціннісному форматі треба чітко розуміти, у кого брати інтерв’ю, а у кого — ні, оскільки одні публікації надихають суспільство, а інші депресизують. Мені здається, медіа мають зараз концентруватися на тих, хто є позитивним у плані ставлення до України. А щодо людей, які дискредитують нашу країну та її зусилля, то тут, на мою думку, треба зробити паузу в увазі до них з боку преси. Я вважаю, в цьому моменті потрібна самоцензура. Коли якась людина вчиняє погано й отримує увагу журналістів, відбувається масштабування цієї негарної моделі поведінки. Це неправильно у цьому історичному моменті», — сказав Подоляк.

Вийшовши на сцену «Редколегії», Подоляк знову отримав питання про Гнезділова та доцільність висвітлення у медіа рішення військового піти у СЗЧ. Радник повторив те, що сказав перед цим «ДМ», але Андрій Шевченко попередив, що це офрек. Тож вимушені відповіді Подоляка на це та інші запитання залишити поза межами нашого репортажу.

  Михайло Подоляк

Далі на сцену «Редколегії» вийшла воєнна кореспондентка «1+1» Наталя Нагорна, чий виступ цього вечора був найближчим до стендапу. Серед іншого вона розповіла присутнім один із редакційних секретів ТСН.

 Наталя Нагорна: «Я очікувала побачити у Суджі путінізм, але після спілкування із місцевим населенням зрозуміла, що там панує сталінізм»

«У редакції ТСН є бар. Ми його створили після того, як наші звільнили Херсон. Коли це сталося, нам хотілося відкрити шампанське та відсвяткувати цю радісну новину. У нас на той момент у редакції була пляшка шампанського, що було зроблено в Бахмуті. На ту пляшку ми наклеїли етикетку й написали, що це “На Херсон”. Після того ми почали готувати різні пляшки з алкоголем на різні випадки. Коли наші військові вирушили на Курськ, у нас з’явилася пляшка просеко з написом на етикетці “Курс на Курськ”», — розповіла журналістка. За її словами, згодом ТСН разом із фондом «Повернись живим» провели аукціон — і ця пляшка заробила для ЗСУ понад мільйон гривень.

Головна редакторка The Kyiv Independent Ольга Руденко поділилась історією успіху свого видання, яке не припиняє зростання за всіма показниками з моменту заснування у листопаді 2021 року. Спільнота цього медіа наразі налічує 12 тисяч осіб, їхні донати складають більшу частину бюджету видання, що є незвичним для українського медіаринку.

 Ольга Руденко розповіла про те, як команда The Kyiv Independent тримає зв’язок з учасниками спільноти видання шляхом проведення дзвінків сам на сам. «Це здається жахом інтроверта, але це дає багато розуміння про те, драйвить цих людей», — пояснила головна редакторка

 Оксана Мороз констатувала, що ситуація з медіаграмотністю в Україні не надто покращилася за останні десять років

Спецгість «Редколегії» економіст Павло Шеремета розповів, що отримав від організаторів завдання, яке неможливо виконати: його попросили виступити з оптимістичним повідомленням, але бути при цьому максимально чесним.

Павло Шеремета застеріг, що поки продуктивність України є вдвічі нижчою за російську, шансів на перемогу у війні небагато

Шеремета зосередився на показниках продуктивності різних країн світу, пояснюючи, що економічна свобода і сприятливі для ведення бізнесу умови — вкрай важливий фактор успіху в сучасному світі. За його словами, до початку повномасштабної війни Україна в плані економічних свобод була ближче до Північної Кореї, аніж до Південної, а наша продуктивність була вдвічі нижчою, ніж у Росії. «Ми так не переможемо», — застеріг Шеремета і закликав усіх присутніх почати з себе і приділяти більше уваги власній продуктивності у повсякденному житті.

Розуміючи, що його слова звучать не надто оптимістично, насамкінець свого виступу Шеремета перефразував фразу експрезидента США Білла Клінтона: «Немає нічого поганого в Україні, чого б не можна було вилікувати тим, що є доброго в Україні».

Фото: Ігор Васильєв, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
Долучитись
Поділитися
Поділитися сюжетом
Джерело матеріала
Згадувані персони
51-річна Руслана заговорила про материнство та чи зважиться на усиновлення: "Працюю над цим"
TSN
2024-10-05T12:51:04Z
Від мене мало що залишилося, – 77-річний Елтон Джон здивував зізнанням про стан свого здоров'я
24tv
2024-10-05T12:45:54Z
Василіса Фролова кардинально змінила зачіску та приголомшила новим іміджем: фото до та після
TSN
2024-10-05T12:21:01Z
Swoiia, яка раніше виступала під псевдонімом Ассоль, розповіла про кризу у стосунках з чоловіком
Комсомольская правда
2024-10-05T12:06:30Z
У Нью-Йорку відбудеться двотижневий Фестиваль української культури
УкраинФорм
2024-10-05T11:53:14Z
Не варто витрачати час: 3 найгірші мультфільми від Disney за увесь час
24tv
2024-10-05T11:45:59Z
Держмистецтв оголосило конкурс на здобуття премії імені Лятошинського
УкраинФорм
2024-10-05T11:45:15Z
Рецензія на фільм «Джокер: Божевілля на двох» / Joker: Folie à Deux
ITC
2024-10-05T11:43:41Z
Сергій Жадан уперше після розриву звернувся до Христини Соловій
ГЛАВКОМ NET
2024-10-05T11:39:22Z
Грози та значні дощі накриють частину України: прогноз погоди на 6 жовтня
24tv
2024-10-05T13:15:05Z
На Донеччині загинули офіцери з КНДР: стало відомо, що вони там робили
ГЛАВКОМ NET
2024-10-05T13:15:05Z
У київському метро люди застрягли у потязі між двома станціями: в чому причина
24tv
2024-10-05T13:15:00Z
Станції метро «Теремки» та «Іподром» тимчасово закрили для входу
УкраинФорм
2024-10-05T13:12:47Z
Окупанти просунулися біля Селидового: військовий розповів про загрозу для ЗСУ
TSN
2024-10-05T13:06:50Z
Новітній БпЛА розміром з літак: на Донеччині могли збити С-70 "Охотнік" – що про нього відомо
24tv
2024-10-05T13:06:46Z
Загадкова смерть комбата, чиї солдати “тримали” Вугледар: у бригаді вперше прокоментували трагедію
TSN
2024-10-05T13:03:40Z
Окупанти самі збили свій літак біля Костянтинівки – ЗМІ
GlavRed
2024-10-05T12:51:26Z
У боях за Вугледар росіяни втратили понад 2 тисячі елітних морпіхів — речник ВМС ЗСУ
TSN
2024-10-05T12:51:21Z
Єврокомісар закликав країни ЄС накопичити запаси снарядів, щоби бути готовими до ймовірної війни
УкраинФорм
2024-09-23T15:00:59Z
Снарядну дружбу Путіна і Кім Чен Ина можна розбити: у ЗСУ назвали спосіб
GlavRed
2024-10-05T13:09:04Z
ЦАХАЛ заявляє про ліквідацію понад 400 бойовиків «Хезболли»
УкраинФорм
2024-10-05T13:00:47Z
RSF: російська пропаганда обходить санкції ЄС, сайт RT доступний у Франції
Детектор М
2024-10-05T12:55:12Z
У Секторі Гази врятували дівчину з Іраку, яку 10 років тому викрали терористи ІДІЛ
24tv
2024-10-05T12:51:31Z
Financial times розкрила умови можливого миру між Україною та Росією
ГЛАВКОМ NET
2024-10-05T12:36:35Z
Демократи хвилюються через втручання у вибори прем’єр-міністра Ізраїлю
360ua.news
2024-10-05T12:30:12Z
"Країна-ізгой": в Індії жорстко попередили РФ щодо застосування ядерної зброї
GlavRed
2024-10-05T12:27:16Z
Байден: Не впевнений, що президентські вибори пройдуть мирно
Европейская правда
2024-10-05T12:23:07Z
У Мюнхені сотні пасажирів спізнилися на рейси через велетенські черги
Европейская правда
2024-10-05T13:09:54Z
Взаємні борги в енергетиці можуть призвести до кадрової кризи – експерт
ГЛАВКОМ NET
2024-10-05T13:03:29Z
Курс валют хочуть рахувати по-іншому: НБУ готує зміни в розрахунку гривні до інших валют
Политека
2024-10-05T13:01:45Z
Галущенко обговорив з молдовським колегою роботу енергосистеми в екстрених ситуаціях
УкраинФорм
2024-10-05T13:01:34Z
Українці мають право на надбавку до пенсії: хто отримає від 300 до майже 600 гривень
Фокус
2024-10-05T12:42:57Z
Чи будуть відключення світла взимку: експерт дав відповідь
TSN
2024-10-05T12:39:31Z
Тіньова економіка у виграші: чому Мінфін підтримує збільшення податків, а не ПДВ
24tv
2024-10-05T12:36:58Z
Мільйони гривень на бірках для маркування деревини: АМКУ викрив шалену змову
24tv
2024-10-05T12:36:23Z
1000 злотих у гривні сьогодні: скільки коштуватиме обміняти польську валюту
24tv
2024-10-05T12:36:01Z
Росіяни стратили 4 українських військових на агрегатному заводі у Вовчанську
24tv
2024-10-05T13:06:37Z
У 123 бригаді ТрО проведуть службове розслідування після повідомлень про самогубство комбата на фронті
УкраинФорм
2024-10-05T13:00:25Z
Стало відомо, скільки невдовзі повісток буде відправлено «Укрпоштою»
ГЛАВКОМ NET
2024-10-05T12:57:21Z
У Румунії знову виявили уламки російського дрона
УкраинФорм
2024-10-05T12:42:06Z
Коли Геловін 2024 року в Україні: що це за свято, його традиції
TSN
2024-10-05T12:39:50Z
У США успішно випробували нову малу крилату ракету «Чорна стріла»
InternetUA
2024-10-05T12:31:37Z
Чи справді російського кита-шпигуна Хвалдіміра вбили: поліція Норвегії дала відповідь
24tv
2024-10-05T12:09:20Z
Пережила дві світові війни: друга найстаріша людина планети розкрила секрет довголіття
24tv
2024-10-05T12:06:56Z
Подолати освітню нерівність. Програми ГО «Навчай для України»
Детектор М
2024-10-05T12:01:16Z
АПЛ: розклад і результати матчів 7-го туру чемпіонату Англії з футболу, турнірна таблиця
TSN
2024-10-05T13:03:33Z
Мотта: Погба був чудовим гравцем. Я зосереджений лише на сьогоденні
Football.ua
2024-10-05T13:03:19Z
Верес — Зоря 2:1 Відео голів та огляд матчу УПЛ
Football.ua
2024-10-05T12:53:44Z
"Верес" здобув вольову перемогу над "Зорею", перервавши свою безвиграшну серію в УПЛ
TSN
2024-10-05T12:51:53Z
"Сподобалась спартаківська гра": у Росії приписали Шевченку любов до московської команди
24tv
2024-10-05T12:39:23Z
Україна – Франція: онлайн-трансляція битви за "бронзу" на ЧС-2024 з футзалу
24tv
2024-10-05T12:36:18Z
Лехія з асистом Хланя поступилася Сталі
Football.ua
2024-10-05T12:34:59Z
Берінчик захищатиме чемпіонський титул в андеркарді бою Усик – Ф'юрі: хто стане його суперником
TSN
2024-10-05T12:21:20Z
Емері: Поважаю Манчестер Юнайтед і готуватимуся до цього матчу більше, ніж до зустрічі з Баварією
Football.ua
2024-10-05T12:17:50Z
Лікар розповів кому і чому не можна пити каву
360ua.news
2024-10-05T12:57:23Z
Вчені знайшли можливе просте рішення від болю в спині
Portaltele
2024-10-05T12:53:37Z
У тампонах виявили токсичні метали: чи варто непокоїтися
24tv
2024-10-05T11:03:21Z
Що робити з жоржинами восени: 10 правил вирощування шикарної квітки
GlavRed
2024-10-05T09:25:01Z
9 продуктів, щоб їсти достатньо клітковини і забути про проблеми із травленням
24tv
2024-10-05T09:18:40Z
Нарешті знайшли причину: тепер вчені знають, що викликає слухові галюцинації у хворих на шизофренію
Фокус
2024-10-05T09:12:42Z
Чи можна приймати гарячу ванну при хворобах серця
24tv
2024-10-05T06:06:10Z
Як захистити сад від шкідників восени: поради та секрети досвідчених господарок
Политека
2024-10-05T06:00:34Z
Щось на кшталт плацебо, але дуже смачно: вчені заявили, що кава з молоком не приносить користі
Знай
2024-10-05T05:51:33Z
ДБР затримало голову Хмельницької МСЕК Тетяну Крупу за незаконне збагачення
ГЛАВКОМ NET
2024-10-05T13:15:54Z
Співробітник СБУ помітив у комендантську годину на вулиці Києва підозрілих типів, а вони його побили і втекли
Украина Криминальная
2024-10-05T12:21:46Z
Програміст хотів втекти за кордон — що вирішив суд
InternetUA
2024-10-05T12:11:06Z
Харківська косметологиня підозрюється у вбивстві клієнтки з необережності
Мій Харків
2024-10-05T12:06:55Z
Росіяни дроном атакували цивільних у Херсоні - троє постраждалих
УкраинФорм
2024-10-05T11:58:20Z
Судно з "вибуховим" вантажем з Росії прийшло у Ла-Манш
Европейская правда
2024-10-05T11:53:22Z
На Рівненщині син зарубав топором рідну матір
TSN
2024-10-05T11:33:42Z
Чоловік приїхав по своє авто на штрафстоянку і був шокований, побачивши його
ГЛАВКОМ NET
2024-10-05T11:09:38Z
"Все, нема мостика": величезний потік води прорвав дамби в Алтайському краї – відео
24tv
2024-10-05T11:00:04Z
Як зберегти тепло в квартирі без опалення: прості поради, яких легко дотримуватися
24tv
2024-10-05T13:09:18Z
5 секретів краси від Моніки Беллуччі: ви повинні про них знати
24tv
2024-10-05T13:00:04Z
Що подивитися у Чернівцях: добірка небанальних місць до Дня міста
24tv
2024-10-05T12:45:07Z
Як виростити базилік у горщику на підвіконні: найкращі способи садівників
Политека
2024-10-05T12:31:53Z
Експерт назвала дешевий засіб, який назавжди усуває плісняву в оселі: у чому секрет
GlavRed
2024-10-05T12:27:37Z
Оживе напівмертва квітка: як реанімувати орхідею без моху
GlavRed
2024-10-05T12:27:06Z
Пустка та руїни: чому колись квітуче поселення в Японії повністю занепало
24tv
2024-10-05T12:24:53Z
Дизайн інтер'єру у стилі хюґе: як реалізувати данську концепцію простоти
24tv
2024-10-05T12:15:57Z
У світі почали виробляти бананове вино
AgroNews
2024-10-05T12:13:13Z
В Одесі помічено лімузин Cadillac від улюбленого ательє Дональда Трампа
AutoCentre
2024-10-05T12:37:05Z
Пітеру Фальку довелося обирати машину для Коломбо, і ось чому він зупинився на Peugeot 403
24tv
2024-10-05T11:54:07Z
Представлено революційний кемпер із гібридною силовою установкою
AutoCentre
2024-10-05T09:49:19Z
Українська компанія представила двовісний причіп для 120-мм міномета
InternetUA
2024-10-05T08:31:40Z
У США рідкісний Ferrari за $575 тисяч розшукали завдяки AirPods за 129 доларів
InternetUA
2024-10-05T07:01:05Z
Audi RS7 Sportback став ще крутішим
Portaltele
2024-10-05T06:51:16Z
Представлено оновлений кросовер Nissan Magnite
Portaltele
2024-10-05T04:51:33Z
Знають не всі водії: яку кнопку в авто не варто натискати під час дощу
GlavRed
2024-10-05T00:27:59Z
В Україні запровадили нові правила продажу автомобілів: що потрібно знати водіям
Хвиля
2024-10-04T19:42:25Z
Підтвердили незвичайну теорію: учені знають, що насправді зробило виверження Тонги настільки сильним
Фокус
2024-10-05T12:30:28Z
У 30 разів важча за Землю: вчені виявили нову планету
TSN
2024-10-05T12:27:46Z
EA неочікувано показали нову революційну відеогру по всесвіту The Sims
24tv
2024-10-05T12:21:14Z
Telegram повідомив про рекордні навантаження на сервери: що відомо
InternetUA
2024-10-05T12:02:44Z
Meta анонсувала нову ШI-модель для генерації відео та звуку
Детектор М
2024-10-05T11:48:43Z
Вчені розгадали секрет привабливості картини "Дівчина з перловою сережкою"
TSN
2024-10-05T11:33:50Z
Valve представила дані про обладнання, яке використовують гравці Steam
InternetUA
2024-10-05T11:31:58Z
Ми досі не зустріли інопланетян, бо вони вбивають себе з дуже знайомої причини, кажуть учені
24tv
2024-10-05T11:03:43Z
Використовуватимуть і в Україні. Колумбієць винайшов систему виявлення мін за допомогою штучного інтелекту
InternetUA
2024-10-05T11:01:34Z