Бешбармак – це традиційна м'ясна гаряча страва багатьох тюркських народів. Традиційно ця страва готується з баранини із додаванням овочів і подається на спеціальному коржику. Але у наш час існує дуже багато варіантів приготування цієї страви.
На українському YouTube-каналі "Правою та Лівою" розповіли про те, як приготувати бешбармак з куркою та свининою.
У каструлю потрібно покласти шматок філе курки, шматок свинини, лавровий лист, перець горошком, цибулю, моркву та часник. Залити водою, додати сіль та мелений перець і відправити варитися приблизно на 2 години.
Поки готується м'ясо, потрібно приготувати тісто. Треба з’єднати просіяне борошно, яйце, дрібку солі, воду або бульйон. Гарно вимісити і залишити "відпочити" на 30 хвилин. Потім тісто розкачати тонким шаром і нарізати на квадратики.
Готове м'ясо дістати з каструлі, а бульйон гарно процідити. М'ясо розібрати на волокна.
Далі підготувати цибулю, нарізавши її півкільцями. Покласти цибулю в сотейник, залити бульйоном і додати дрібку солі. Після закипання протушкувати 3-5 хвилин.
Квадратики тіста відварити. До бульйону додати воду, довести до кипіння і проварити тісто 2-3 хвилини.
Далі усі складові викласти шарами на тарілку.
Дивіться відео, як приготувати бешбармак з куркою та свининою:
Вас також може зацікавити: